Έξι άγραφοι κανόνες στα ερωτικά ραντεβού

Ιουνίου 04, 2014

www.plus.google.com

Της Στεφανίας Χαντζή, Chief Editor of InspireYourLife

Την έχουμε περάσει όλοι… Την αγωνία των πρώτων ραντεβού όταν ξεκινά ένα νέο φλερτ!  Παρότι νιώθουμε μια χαρούμενη έξαρση του νέου και του αγνώστου, πλανάται και μία νευρικότητα στο περιβάλλον -ειδικά την πρώτη φορά- που μπορεί να κάνει τα πράγματα περίπλοκα… Υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορεί να μην τα παραδεχόμαστε αλλά πάντα συμβαίνουν!

Οι έξι άγραφοι κανόνες

1. Όσο και αν δε θέλουμε να το παραδεχτούμε, η εμφάνιση παίζει μεγάλο ρόλο. Και όταν λέμε εμφάνιση, δεν εννοούμε μία παρουσία με εξωτικά χαρακτηριστικά, αλλά έναν άνθρωπο με προσεγμένη παρουσία όπου τουλάχιστον θα έχει φροντίσει την ενδυμασία, την υγιεινή του και ό,τι άλλο συνθέτει την εξωτερική εικόνα που χρειάζεται επιμέλεια. Έχει παρατηρηθεί ότι μπορεί να ανεχτούμε πιο εύκολα μία όχι και τόσο κολακευτική συμπεριφορά από κάποιον που μας ελκύει εμφανισιακά από κάποιον που δε μας αρέσει. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι πρέπει να μένουμε μόνο στην εμφάνιση και να παραβλέπουμε την εσωτερικότητα του άλλου.

2. Η επιτυχία σε ένα ραντεβού μπορεί να είναι και θέμα συγχρονισμού. Η πιθανότητα να βρείτε το άλλο σας μισό (ή πιο σωστά το άλλο σας ολόκληρο) είναι σίγουρα και θέμα χημείας, αλλά μπορεί να τύχει να συναντήσετε έναν άνθρωπο που σας ταιριάζει και να μην είστε απαραίτητα έτοιμοι εσείς ή αυτός να προχωρήσετε σε κάτι μεταξύ σας. Όταν βγαίνετε σε ένα πρώτο ραντεβού, φροντίστε τουλάχιστον να έχετε ξεκάθαρες τις δικές σας προθέσεις (“βγαίνω απλά για να περάσω καλά;”, “βγαίνω για να κάνω κοινωνική δικτύωση;”, “βγαίνω όντας έτοιμος/η να γνωρίσω τον άνθρωπο της ζωής μου κι αν είναι αμοιβαίο να προχωρήσω;”)

3. Όλοι “παίζουν παιχνίδια στρατηγικής” και περιμένουν να παραδεχτεί πρώτα ο άλλος τα συναισθήματά του και να κάνει την πρώτη κίνηση. Αφού έχετε ξεκαθαρίσει το παραπάνω στον κανόνα 2, επιλέξτε και την αντίστοιχη τακτική που θα ακολουθήσετε. Και κυρίως να είστε πάντα ο εαυτός σας! Τα “παιχνίδια” είναι για άλλες ηλικίες, εκτός κι αν επιλέγετε συνειδητά ως ενήλικας να παίξετε ένα παιχνίδι για τους δικούς σας λόγους.

4. Ακόμη κι αν είστε ευχαριστημένοι ως single και έχετε την αυτοπεποίθηση του “περνώ και μόνος μου καλά”, η διαδικασία ενός ραντεβού μπορεί να σας προκαλεί στρες και να μην μπορείτε να κάνετε αυτά που θέλετε και έχετε προγραμματίσει. Βγείτε με τη γνώση ότι όλα είναι απρόβλεπτα και άλλωστε… αυτή δεν είναι η ομορφιά της ζωής;

5. Κανείς δεν είναι εντελώς ο εαυτός του στο πρώτο ραντεβού. Ενώ είναι το καλύτερο να είμαστε ειλικρινείς με έναν υποψήφιο σύντροφο -διότι αυτό θα κάνει τα πράγματα πιο ξεκάθαρα από την αρχή για το αν αξίζει κάτι να προχωρήσει ή όχι- ο καθένας μας προσπαθεί να βγάλει τον καλύτερό του εαυτό για να εντυπωσιάσει τον άλλον.  Το να είμαστε ειλικρινείς για τον εαυτό μας, δε σημαίνει ότι πρέπει να λέμε όλη την ιστορία της ζωή μας και να δίνουμε πλήρη αναφορά για κάθε ελάττωμα που έχουμε. “Είμαι ο αληθινός εαυτός μου” σημαίνει είμαι ο ενσυνείδητος εαυτός μου που έχει γνώση του τί είμαι και τί όχι και χαίρομαι να τολμώ και να μοιράζομαι τόσο τα προτερήματα όσο και τα ελαττώματά του.

6. Και τέλος ο “αγώνας μηνυμάτων” μετά από ένα ραντεβού και η αναμονή απάντησης… Μία έρευνα έδειξε ότι οι άντρες παίρνουν πιο εύκολα απάντηση σε αυτά που στέλνουν από ό,τι οι γυναίκες. Τα “παιχνίδια” που λέγαμε στον κανόνα νούμερο 3… Ακολουθήστε την τακτική που σας εκφράζει σύμφωνα με αυτό που σας λέει ο αληθινός σας εαυτός, αλλά φροντίστε να κάνετε ξεκάθαρο στον/στην άλλον/η τί θέλετε από την αρχή. Μην μπαίνετε σε μία “μηνυματική” διαδικασία που δεν έχει κανένα νόημα και σκοπό και το μόνο που θα κάνει είναι να χάσετε χρόνο και ενέργεια. Διαφυλάξτε την ενέργειά σας για το ιδανικό “ολόκληρό” σας όταν αυτό είναι να έρθει…


 

 

About AuthorΠοια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>