Βιβλίο: ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου!

Απριλίου 22, 2013
inspire_reading

freedigitalphotos

Η χαρά της ανάγνωσης ενός βιβλίου δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια. Μόνο με την πραγματική εμπειρία μπορούμε να βιώσουμε πραγματική συγκίνηση αλλά και να αποκομίσουμε τα οφέλη της ανάγνωσης.

Ένα βιβλίο, υποστηρίζουν οι ειδικοί, ότι μπορεί να γίνει ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου αλλά είναι και ένα πολύ σοβαρό βοήθημα για τη διατήρηση της καλής του υγείας. Σύμφωνα με αυτό, σίγουρα η ανάγνωση ενός βιβλίου συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη της σκέψης μας αλλά και στην χαλάρωση και την ευεξία της ύπαρξής μας.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου που γιορτάζεται κάθε 23η Απριλίου, σας παραθέτουμε μερικούς από τους βασικούς λόγους για να διαβάσουμε ένα βιβλίο:

1. Βάζει τον εγκέφαλο σε λειτουργία.
Η ανάγνωση κρατάει το μυαλό σε φόρμα, καθώς για να κατανοήσουμε το κείμενο που διαβάζουμε, χρησιμοποιούμε περισσότερο τη σκέψη και την κριτική μας ικανότητα.

2. Είναι αγχολυτικό.
Η ανάγνωση μιας ιστορίας μας βοηθά να ξεχαστούμε, να χαλαρώσουμε και να αποβάλουμε το στρες της ημέρας.

3. Εμπλουτίζει τις γνώσεις μας.
Όταν διαβάζουμε ένα βιβλίο, βλέπουμε συχνά λέξεις, τις οποίες δεν ακούμε και δεν χρησιμοποιούμε σε καθημερινή βάση. Ακόμα και αν δεν ανατρέξουμε στο λεξικό για να βρούμε την ερμηνεία τους, μπορούμε να καταλάβουμε το νόημά τους από τα συμφραζόμενα.

4. Προστατεύει από τη νόσο Αλτσχάιμερ.
Πολλές επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει ότι η ανάγνωση δραστηριοποιεί τον εγκέφαλο και βελτιώνει την ικανότητά του να ανακαλεί αναμνήσεις.

5. Ενισχύει το πνεύμα μας.
Διαβάζοντας βιβλία διευρύνουμε τους πνευματικούς μας ορίζοντες και νιώθουμε  πιο σίγουροι για τις γνώσεις μας.

6. Αυξάνει τη δημιουργικότητα μας.
Το διάβασμα κάνει το μυαλό μας πιο ανοιχτό και δραστήριο, ενώ η έκθεση σε νέες και διαφορετικές ιδέες μας κάνει πιο δημιουργικούς.

7. Βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου μας.
Έχει αποδειχτεί ότι αν διαβάζουμε λίγο πριν κοιμηθούμε χαλαρώνουμε ευκολότερα και κοιμόμαστε καλύτερα.

8. Εξασκεί τη φαντασία.
Το διάβασμα ενός βιβλίου απαιτεί να φανταζόμαστε πολλές λεπτομέρειες για τους χαρακτήρες των ηρώων και την πλοκή της ιστορίας. Αυτό από μόνο του εξασκεί τη φαντασία μας.

9. Ενισχύει την ικανότητα συγκέντρωσης.
Όσοι διαβάζουν τακτικά μπορούν να συγκεντρωθούν ευκολότερα, καθώς έχουν μάθει να εστιάζουν την προσοχή τους για πολλή ώρα στις σελίδες ενός βιβλίου και αυτό είναι καλό γιατί αναπτύσσει την αντικειμενικότητα και την ικανότητα λήψης αποφάσεων.

10. Είναι “ενδιαφέρουσα” παρέα.
Ως γνωστόν ένα βιβλίο αποτελεί την καλύτερη παρέα, αφού μας “ταξιδεύει” και μας “μιλάει” μόνο όταν το ανοίξουμε…!

Αρθρογράφος: www.inspireyourlife.grΠοια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>