Γιατί σπάνε τα νύχια μου;

Ιανουαρίου 27, 2016

Το ξεφλούδισμα και το σπάσιμο των νυχιών μπορεί να είναι ενοχλητικό πρόβλημα, αλλά συνήθως δεν σημαίνει ότι έχετε σοβαρή νόσο. Τα νύχια ξεφλουδίζουν και σπάνε. Αυτό είναι συχνά μέρος των φυσιολογικών αλλαγών που συμβαίνουν με την ηλικία. Συχνό πλύσιμο χεριών ή έκθεση σε χημικές ουσίες είναι άλλες συνήθεις αιτίες για εύθραυστα νύχια.


Συχνή έκθεση στο νερό

Αν βυθίζετε τα χέρια σας στο νερό αρκετές φορές την ημέρα μπορείτε να ξεράνετε τα νύχια σας. Τα νύχια φουσκώνουν όταν εκτίθενται στο νερό και στη συνέχεια συρρικνώνονται καθώς στεγνώνουν.

Με τον καιρό, επανειλημμένοι κύκλοι φουσκώματος και συρρίκνωσης καθιστούν πιο δύσκολη την ενυδάτωση των νυχιών και αυτά αρχίζουν να ξεφλουδίζουν και να σπάνε. Αν πλένετε συχνά τα πιάτα, προστατεύστε τα χέρια σας με αδιάβροχα γάντια.
Άνθρωποι που πρέπει συχνά να πλένουν τα χέρια τους στη δουλειά, όπως στο εστιατόριο ή στο κομμωτήριο μπορούν να εφαρμόσουν υδατική στη βάση των νυχιών για τη βελτίωση της ενυδάτωσης.

Έκθεση σε χημικά

”Σκληρά χημικά”, όπως τα απορρυπαντικά ή τα διαλυτικά μπορούν να βλάψουν τα νύχια και να τα κάνουν εύθραυστα. Αν δουλεύετε με χημικά στο σπίτι ή στη δουλειά να φοράτε γάντια για να προστατεύετε τα νύχια. Ορισμένα προϊόντα περιποίησης νυχιών μπορούν να βλάψουν τα νύχια και να τα κάνουν εύθραυστα. Ακρυλικά νύχια είναι ιδιαίτερα πιθανό να προκαλέσουν σπάσιμο και ξεφλούδισμα. Η χρήση ενός ενυδατικού προϊόντος και η αποφυγή έκθεσης στα χημικά μπορούν να βοηθήσουν στην αποκατάσταση της υγείας των νυχιών.

Τραύμα

Οποιοδήποτε είδος τραυματισμού στα νύχια μπορεί τελικά να οδηγήσει σε εύθραυστα νύχια. Η δακτυλογράφηση, το παίξιμο της κιθάρας ή η χρήση των νυχιών αντί ενός κατσαβιδιού είναι συνήθεις ένοχοι. Το δάγκωμα των νυχιών ή το μάσημα των παρανυχίδων μπορεί επίσης να βλάψει τα νύχια και να οδηγήσει σε αφυδάτωση. Προσπαθήστε να αποφύγετε δραστηριότητες που τραυματίζουν τα νύχια όταν είναι εφικτό. Μπορεί να είναι ωφέλιμο να βυθίσετε τα νύχια σας σε ζεστό νερό για 15 έως 20 λεπτά πριν τον ύπνο.

Παθήσεις

Το ξεφλούδισμα και το σπάσιμο των νυχιών μπορεί να προκληθεί από μηκυτησιακή μόλυνση των νυχιών. Λιγότερο συχνά τα εύθραυστα νύχια οφείλονται σε άλλες παθήσεις του δέρματος, όπως η ψωρίαση.

Ορισμένες φορές τα εύθραυστα νύχια είναι σημάδι γενικής ιατρικής κατάστασης, όπως θυρεοειδούς ή διαβήτη. Αν ακολουθείτε διατροφή πολύ χαμηλή σε πρωτεΐνες ή σε ορισμένα μέταλλα ή βιταμίνες μπορεί ενδεχομένως να έχετε έλλειψη ουσιών που μπορεί να οδηγήσουν σε εύθραυστα νύχια. Η επαρκής πρόσληψη της βιοτίνης είναι σημαντική για υγιή νύχια.

πηγη

Επισκεφτείτε τη σελίδα www.health-boutique.com για περισσότερες συμβουλές ομορφιάς και ευεξίας!

About AuthorΠοια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>