Γιόγκα και αθλητές

Οκτωβρίου 27, 2015

Καθώς η γιόγκα γίνεται όλο και πιο δημοφιλής, αθλητές ενδιαφέρονται να ενσωματώσουν την πρακτική τους στο άθλημά τους συνδυάζοντας και τα δύο για να διορθώσουν ανισορροπίες στον οργανισμό τους και το σώμα τους. Επίσης η ενσωμάτωση ενός προγράμματος γιόγκα στην προπόνηση των αθλημάτων μπορεί να βελτιώσει την απόδοση του κάθε αθλητή σε οποιοδήποτε σπορ.

Η γιόγκα προσφέρει πολλές ασκήσεις που μπορούν να ενσωματωθούν στην εκπαιδευτική γυμναστική μας.Οι περισσότεροι αθλητές ασκούνται με βάρη και άλλες μεθόδους με επαναληπτικές κινήσεις οι οποίες δυναμώνουν συγκεκριμένες ομάδες μυών,αγνοώντας άλλες με αποτέλεσμα να αφήνει κάποιες περιοχές του σώματος αδύναμες και δύσκαμπτες.Είτε είσαι σκιέρ,ποδοσφαιριστής ή παίζεις μόνο γκολφ η γιόγκα έχει να σου προσφέρει ένα δυνατό στοιχείο για την απόδοση στο σπορ της προτίμησής σου,κι αυτό είναι η σχέση σώματος και νου.

Η γιόγκα μπορει να βοηθήσει τον αθλητή να αναπνέει καλύτερα και με αυτό τον τρόπο θα βελτιώσει την ισορροπία,την ευλυγυσία,την δύναμη και την αντοχή.Αν και η σωστή αναπνοή είναι στη βάση της εκπαίδευσης κάθε αθλήματος οι περισσότεροι αθλητές την αγνοούν.Η γιόγκα θα φέρει συνειδητοποίηση κι η αναπνοή θα γίνει καλύτερη διορθώνοντας αυτή την έλλειψη που είναι σημαντική σε κάθε σπορ.

Μπορούμε να προσαρμόσουμε την γιόγκα στις προσωπικές μας ανάγκες και εκτός απο μια όμορφη άσκηση να γίνουμε συνειδητοί στην κίνηση προσθέτοντας μια άλλη διάσταση στη ροή του σώματος και την ευελιξία του, αντικατοπτρίζοντας ένα διαυγές μυαλό σε πλήρη λειτουργία.

 

Bhavana Yoga

 

About AuthorΠοια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>