Ηρεμία: 5 πράγματα που μπορούν να σας τη φέρουν αναπάντεχα!

Αυγούστου 31, 2014

Όλοι γνωρίζετε  για το διαλογισμό,  το να βγείτε έξω και να κάνετε γιόγκα είναι εξαιρετικά χρήσιμος τρόπος για να εξορκίσετε τα  συναισθήματα άγχους, αλλά κάποιες φορές πρέπει να γίνετε πιο δημιουργικοί, όταν πρόκειται να τονώσετε τη διάθεσή σας. Το μυστικό στην αναζήτηση της ηρεμίας μπορεί να είναι πιο κοντά (και πιο εύκολο) από ό, τι νομίζετε. Αν ψάχνετε έναν τρόπο για να ηρεμήσετε, δείτε μερικούς  εκπληκτικούς  τρόπους για να εξορκίσετε την κακή διάθεση.

Επιστροφή στις ρίζες σας

Λένε ότι το σπίτι είναι όπου είναι η καρδιά – αλλά μπορεί επίσης να είναι εκεί που είναι το ζεν.  Δεν υπάρχει τίποτα όπως οι οικείες ανέσεις του, που φέρνουν αναμνήσεις παλιές και καινούριες. Πηγαίνοντας στο σπίτι μπορεί να φέρετε πίσω τις μνήμες από το Σάββατο πρωί, τα κινούμενα σχέδια και τις διακοπές με την οικογένεια – η πηγή της νοσταλγίας θα προκαλέσει θετικά συναισθήματα, αλλά θα σας θυμίσει επίσης την αξία των μικρών στιγμών.

Με το να ανακαλέσετε όμορφες οικείες αναμνήσεις, μπορείτε  να αποβάλλετε τα στρεσογόνα συναισθήματα με τα οποία μάχεστε σε καθημερινή βάση και να ξεπεράσετε αποτελεσματικά τη μοναξιά, την πλήξη και το άγχος, ενώ ταυτόχρονα θα εμπνεύετε αισιοδοξία.

Πάρτε μια βαθιά αναπνοή

Αν η ζωή σας κατά διαστήματα σας δυσκολεύει, ο καλύτερος τρόπος για να ανεβάσετε τον εαυτό σας και να τα αφήσετε όλα έξω μπορεί να γίνει μέσω της αναπνοής σας. Επικεντρωθείτε στην αναπνοή σας, έχετε τη δύναμη να ηρεμήσετε το νευρικό σας σύστημα, έτσι ώστε να μπορείτε να βρείτε την ισορροπία.  Αν ψάχνετε έναν τρόπο για να πυροδοτήσετε την εσωτερική σας γαλήνη – και γρήγορα – δώστε μία ώθηση στο σώμα και το μυαλό σας παίρνοντας ένα βαθύ αναστεναγμό.

Πιείτε έναν καφέ

Αν και η καφεΐνη  μπορεί να μην είναι η καλύτερη ιδέα για τον ύπνο σας, εισπνέοντας το βαρύ, ζεστό άρωμα του ροφήματος σίγουρα θα σας αναζωογονήσει.  Την επόμενη φορά που θα αισθάνεστε λίγο απογοητευμένοι, φτιάξτε έναν καφέ. Σε μια μικρή μελέτη σε αρουραίους, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η μυρωδιά του καφέ οδήγησε σε μείωση των επιπέδων του στρες. Αφήστε τα τριαντάφυλλα – τώρα  θα πρέπει να σταματήσετε για να μυρίσετε το latte! Η Health-Boutique.com σας προτείνει τον καφέ με γανόδερμα και τζινσενγκ που θα σας προσφέρει όλη την απόλαυση του καφέ χωρίς τις παρενέργειες.

Χρωματίστε τις σκέψεις σας

Αν είστε λίγο στενοχωρημένοι δοκιμάστε να  οπτικοποίησετε (ό,τι σας περιβάλει) με το μπλε χρώμα. Η ψυχολογία συσχετίζει το μπλε με την αίσθηση της ηρεμίας και κάποια έρευνα διαπίστωσε ότι η έκθεση στο μπλε φως μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από το στρες. Χρειάζεστε λοιπόν μία άμεση βοήθεια; Κλείστε τα μάτια και προσπαθήστε να απεικονίσετε μια μπλε χαλαρωτική σκηνή.

Όταν όλα γύρω πάνε στραβά, κάντε στροφή

Μερικές φορές το μόνο που χρειάζεται για να διασχίσει τις κορυφές και τις λαγκάδες της ζωής είναι μια απλή αλλαγή στην οπτική σας. Όταν το σχέδιο Α δε λειτουργεί, υπάρχει πάντα ένα σχέδιο Β (ή Γ ή Δ). Η επανασχεδίαση για το πώς προσεγγίζουμε τα πράγματα και τις καταστάσεις, μπορεί να κάνει θαύματα για την ικανότητά μας να βρεθούμε και πάλι στο προσκήνιο. Πολλές φορές είμαστε τόσο απασχολημένοι με το να κυνηγάμε τα όνειρά μας, όπου χάνουμε την αίσθηση του τι ήταν αυτό που πραγματικά θέλαμε εξαρχής. Μια αλλαγή στην οπτική μας μπορεί να είναι αρκετή για να μας δείξει ότι τα πράγματα που νομίζαμε ότι δεν μπορούμε να έχουμε, τα έχουμε ήδη αποκτήσει.

 

About AuthorΠοια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>