Η άποψη της Sister Jayanti για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα

Σεπτεμβρίου 14, 2016

 ~Η Ελλάδα σήμερα αντιμετωπίζει μια σοβαρή οικονομική κρίση. Τι θα προτείνατε στους ανθρώπους που έχουν να διαχειριστούν δύσκολες καταστάσεις;~

SISTER JAYANTI: Έχω δύο διαφορετικές απαντήσεις. Η πρώτη έχει να κάνει με τους ηγέτες της χώρας. Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό, οι ηγέτες να αρχίσουν να βλέπουν τα πράγματα από μια μεγαλύτερη προοπτική, κατά την οποία να αναγνωρίσουν ότι ο ρόλος τους είναι να υπηρετούν τη χώρα τους. Αν οι ηγέτες το αναγνώριζαν αυτό, τότε θα μπορούσαν σε ένα πνεύμα υπηρεσίας να έχουν την έμπνευση ώστε να κάνουν αυτό που πραγματικά χρειάζεται η χώρα τους.

Σε ότι έχει να κάνει με τους πολίτες της χώρας, θα πρότεινα ότι είναι πια καιρός να επιστρέψουμε στα βασικά. Ας είναι η ζωή μου πιο απλή – και αν μπορώ να μειώσω τις ανάγκες μου και τα “θέλω” μου, θα πρέπει άμεσα να ξεφορτωθώ αυτό το “θέλω, θέλω, θέλω”. Μπορεί να νομίζω ότι χρειάζομαι το α, το β, το γ και το δ αλλά όταν εξασκώ τον διαλογισμό συνειδητοποιώ ότι στην πραγματικότητα χρειάζομαι μονάχα το α και το β. Δεν χρειάζομαι το γ ούτε το δ. Μπορώ να απλοποιήσω τη ζωή μου. Αν το κάνω αυτό, συνειδητοποιώ ότι δεν επιβαρύνω τη φύση, δεν επιβαρύνω τη χώρα μου, αλλά μπορώ πλέον να ζω εντός των εξόδων που έχω ανάγκη χωρίς να γκρινιάζω και να παραπονιέμαι για ελλείψεις και για το ότι δεν θα μπορώ να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις και για όλα εκείνα τα πράγματα που ακούμε συχνά.

Έτσι, πιστεύω ότι, και για τις δύο πλευρές, το μονοπάτι της πνευματικότητας και η διαύγεια που αυτό φέρνει – όσον αφορά στην κατανόηση του τι συμβαίνει και τι χρειάζεται να κάνω στη συνέχεια – είναι ένα πολύ σημαντικό μονοπάτι.

~Sister #Jayanti~

Η Sister Jayanti* είναι Διευθύντρια Ευρώπης και Μ. Ανατολής της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Brahma Kumaris. Ταξιδεύοντας σε περισσότερες από 120 χώρες, διακηρύσσοντας την αξία του διαλογισμού και της πνευματικότητας, εκπροσωπεί την Οργάνωση στα Ηνωμένα Έθνη στη Γενεύη. Συμμετέχει στις διασκέψεις του ΟΗΕ και άλλων διεθνών φορέων πάνω σε ποικιλία θεμάτων. Η Sister Jayanti βλέπει ότι η διάβρωση των πνευματικών αξιών είναι η κύρια αιτία της κρίσης που αντιμετωπίζει ο κόσμος σήμερα σε όλα τα επίπεδα.

Πηγή: http://parallaximag.gr/
Photo Credits: Athina Diacakis

 

 


About Author



Ποια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>