Η θεϊκή ενέργεια ρέει μέσα από εσένα

Μαρτίου 26, 2015


Δεν πηγάζει από εσένα

Η δύναμη να δημιουργείς ρέει μέσα από εσένα, δεν πηγάζει από εσένα. Αυτή η δύναμη έρχεται από τον Ανώτερο θεϊκό Εαυτό σου, όχι από το προσωπικό σου «εγώ». Το εγώ σου μπλοκάρει τις εκδηλώσεις ενώ η ουσία της ύπαρξης σου την καθοδηγεί. Η εσωτερική σου ευφυΐα είναι η πηγή της δύναμης σου και αυτή σου χαρίζει την ικανότητα και την ενέργεια να αναπτύξεις πλήρως και να εκφράσεις το δημιουργικό σου δυναμικό. Εάν αφήσεις κατά μέρος το εγώ σου και συνδεθείς με την ιερή σου συνείδηση θα βρεις την δίοδο στην πηγή των ιδεών, των δυνατοτήτων και της πληρότητας σου.

Παράδειγμα της Σόνια:

Το να κατανοήσει κανείς αυτό το σχήμα μπορεί να αποτελέσει μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις και μου είχε επιφυλάξει δυσκολίες όταν πριν από χρόνια βρέθηκα για πρώτη φορά αντιμέτωπη με αυτό. Αφ’ ενός είχα μία ιδιαίτερα αποκρυσταλλωμένη αίσθηση αυτόεκτίμηση και «εγώ», και αφ’ ετέρου η ιδέα του να μην είμαι πλέον αυτή που ήμουν, υπό το πρίσμα του να αναπτύξω τις υψηλότερες δυνατότητες μου δεν μου έλεγε τίποτε.

Ο δάσκαλός μου, ένα υπέροχος μεταφυσικός με διαισθητικές ικανότητες ονόματι Charlie Goodman, με περιγέλασε με αγάπη, όταν εκδήλωσα την αντίσταση μου. Μπερδεμένη τον ρώτησα τι έβρισκε τόσο αστείο στην υπόθεση. Πήγε στο ντουλάπι και έφερε μια υπέροχη παλιά επιτραπέζια λάμπα, την τοποθέτησε στο πάτωμα και με ρώτησε με ένα μορφασμό πως τη βρίσκω.

Δίχως να κατανοώ πλήρως τι εννοεί και τι σχέση μπορεί να έχει αυτό με την ερώτηση μου, απάντησα δειλά «Λοιπόν είναι όμορφη» και θαύμασα τα λεπτά σχέδια και τα κρύσταλλα που στόλιζαν το καπέλο της.

«Κι εγώ έτσι νομίζω» συμφώνησε.

«Τότε γιατί βρίσκεται μέσα στο ντουλάπι και όχι στο σαλόνι σου όπου ο καθένας θα μπορεί να τη θαυμάσει?» ρώτησα.

«Καλή ερώτηση» αποκρίθηκε, «γιατί δεν την ανάβεις βάζοντας την εκεί απέναντι πάνω στο τραπέζι?»

Καθώς αναρωτιόμουν τι να σημαίνουν όλα αυτά, σήκωσα τη λάμπα την τοποθέτησα προσεκτικά πάνω στο τραπέζι και έσκυψα να βρω το καλώδιο, διαπιστώνοντας πως έλειπε η πρίζα.

«Μισό λεπτό Charlie» αποκρίθηκα καθώς δεν ήμουν βέβαιη εάν ήδη γνώριζε πως έλειπε η πρίζα. «Το καλώδιο δεν έχει πριζα και έτσι δεν μπορώ να ανάψω τη λάμπα. Δίχως πρίζα φως δεν έχει.»

«Ακριβώς» απάντησε, «άσχετα από το πόσο όμορφο είναι αυτό το αντικείμενο, όσο δεν μπορεί να συνδεθεί με μία πηγή ενέργειας δεν μπορεί να εκφράσει αυτό για το οποίο δημιουργήθηκε, σωστά?»

«Φυσικά και δεν μπορεί, είναι άχρηστο» απάντησα καθώς σκεφτόμουν πως μια τόσο υπέροχη αντίκα που δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί έμοιαζε με παράλογο.

«Όσο όμορφη και να είναι, είχε προβλεφτεί να επιτρέπει στην ενεργεια να ρέει μέσα από αυτή για να μπορεί κανείς να την ανάβει και να φωτίζει το χώρο» εξήγησε. «Κατά κάποιο τρόπο δεν διαφέρουμε από αυτή τη λάμπα, καθώς και εμείς είμαστε υπέροχες δημιουργίες, που επίσης έχουμε φτιαχτεί για να επιτρέπουμε σε μια υψηλότερη ενέργεια να ρέει μέσα από εμάς.»

Σημείωση τοξότισσας: Στο Ρεϊκι λέμε πολύ συχνά πως δεν είμαστε εμείς που δίνουμε την ενέργεια κατά την πρακτική της χειροθεσίας. Δε δίνουμε δική μας ενέργεια (βιοενέργεια), αλλά πολύ περισσότερο γινόμαστε ένα λάστιχο –σαν το λάστιχο ποτίσματος- μέσα από το οποίο ρέει η συμπαντική ενέργεια και μεταδίδεται μέσου των χεριών (ή της σκέψης/πρόθεσης εάν πρόκειται για εξ αποστάσεων εφαρμογή) στο άτομο που δέχεται τη θεραπευτική ενέργεια. Θαρρώ πως αυτό το παράδειγμα ταιριάζει άψογα στο συγκεκριμένο θέμα και φυσικά έρχεται σε σύγκρουση με τα «εγώ» των θεραπευτών ρεϊκι που πολύ συχνά θέλουν να πιστεύουν πως αυτά –τα εγώ τους- είναι που «θεραπεύουν»…

Κατέχεις την ικανότητα να εκδηλώνεις διάφορα πράγματα, επειδή επιτρέπεις στη θεϊκή ενέργεια να ρέει μέσα από εσένα. Σαν Συν-δημιουργός του Σύμπαντος που είσαι σου δόθηκε η δύναμη να δημιουργείς τις τέλειες προϋποθέσεις για να ρέει η δημιουργηκότητα, όμως αυτή έρχεται από τον Ανώτερο Εαυτό σου και ρέει μέσα από εσένα – δεν προέρχεται από το «εγώ» σου ή την προσωπική σου θέληση.

Αναλογίσου τις δυνάμεις της φύσης. Εάν αποφασίσεις για παράδειγμα να δημιουργήσεις ένα κήπο, επιλέγεις τα λουλούδια και τα φυτά, αποφασίζεις για τη θέση τους, περιποιείσαι το έδαφος, φυτεύεις τους σπόρους και τους προστατεύεις καθώς αυτοί αναπτύσσονται κάτω από το έδαφος. Όμως εσύ ο ίδιος προσωπικά δεν αναπτύσσεις τίποτε. Το θεϊκό πνεύμα που ρέει μέσα στη φύση είναι αυτό που φέρνει άνθιση στον κήπο. Εσύ φροντίζεις για τις ιδανικές συνθήκες για να μπορούν να ευδοκιμήσουν τα φυτά, όμως για να είναι η διαδικασία πετυχημένη θα πρέπει να παραμερίσεις μετά για να επιτρέψεις στη θεϊκή ευφυΐα να δράσει.

Εφάρμοσε τους ίδιους κανόνες σε όλες σου τις εκδηλώσεις. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις την ευφυΐα, τη φαντασία και τα συναισθήματα σου για να σχηματίσεις κάτι που επιθυμείς, όμως ακολούθως θα πρέπει να στραφείς προς την εσώτερη Σοφία σου για να το υλοποιήσεις, (να το εκδηλώσεις στην ύλη).Το «εγώ» σου μπορεί να είναι θεατής και να μάθει από αυτή τη διαδικασία, αλλά δεν μπορεί να την ελέγξει.

Ίσως να βίωσες κάποια στιγμή αυθόρμητα τη δημιουργική δύναμη του Ανώτερου Εαυτού σου, που βρήκε έκφραση μέσα από εσένα. Εάν κάνεις στην άκρη, συνειδητά ή ασυνείδητα, και επιτρέψεις σε αυτή την ανώτερη μορφή συνείδησης να αναλάβει την κατάσταση, θα αφυπνιστεί μια απίστευτη δύναμη, που είναι πολύ πιο μεγάλη από εσένα και θα αναλάβει τον έλεγχο.

Όλες οι σημαντικές ανακαλύψεις στο χώρο των τεχνών, της μουσικής και της επιστήμης ακόμη έχουν εκδηλωθεί μέσω του Ανώτερου Εαυτού. (Αυτός) αποτελεί τη σύνδεση ανάμεσα στο απεριόριστο θεϊκό δυναμικό και τις προσωπικές εν δυνάμει ικανότητες σου. Εάν αναγνωρίσεις τη δύναμη αυτού του φωτός και του επιτρέψεις να ρέει μέσα από εσένα δεν θα υπάρχουν όρια στις δημιουργικές σου δυνατότητες.

Παράδειγμα της Sonia: O διεθνούς φήμης ρόκσταρ Billy Corgan είναι οικογενειακός φίλος της συγγραφέως και στην καθημερινή του ζωή είναι ένας συγκροτημένος και ντροπαλός άνθρωπος, ωστόσο επάνω στη σκηνή μεταμορφώνεται σε μια ιδιαίτερη παρουσία. Πως τα καταφέρνει να μεταμορφώνεται τόσο πολύ? Σε αυτή την ερώτηση απάντησε ως εξής:

«Πλησιάζω τη σκηνή με τη συνηθισμένη μου συνείδηση και την κανονική μου προσωπικότητα, όμως τη στιγμή που βλέπω το κοινό και χτυπώ την πρώτη χορδή της κιθάρας μου με τυλίγει μια δύναμη που αναλαμβάνει τον έλεγχο. Είμαι βέβαια και πάλι εγώ, αλλά όχι το «μικρό μου εγώ». Έχω την αίσθηση πως είμαι ένα με το ύψιστο απεριόριστο δυναμικό μου. Εκείνες τις στιγμές πιστεύω πως μου είναι όλα δυνατά. Όταν τελειώνει το σόου, η ενέργεια αυτή αποτραβιέται και είμαι πάλι ο σιωπηλός εαυτός μου.»

Δίχως τη θεϊκή εσώτερη οντότητα/ουσία επιτυγχάνονται πολύ λίγα ή και τίποτε – τουλάχιστον τίποτε που να είναι αληθινά δημιουργικό, που να δίνει δύναμη ή να είναι γεμάτο από φως και λάμψη. Εάν δεν αναλάβει τον έλεγχο ο εσωτερικός θεϊκός πυρήνας, θα παραμείνεις δέσμιος των δημιουργιών του παρελθόντος αντί να πραγματοποιείς τα όνειρα του σήμερα.

Σημείωση τοξότισσας: Πολλοί άνθρωποι ονειρεύονται να αλλάξουν χώρο εργασίας ή να ανοίξουν μια δική τους επιχείρηση, ένα μαγαζάκι, ένα εστιατόριο ή μια καφετερία –πράγματα σχετικά απλά και καθημερινά, ωστόσο τον παλμό που δίνει η ψυχή που επιθυμεί να εκδηλώσει μια αλλαγή, έρχεται αμέσως να σβήσει και να υπονομεύσει το μικρό μας «εγώ» με χιλιάδες «ΑΝ» και «ΑΜΑ», τοποθετώντας εντέλει την επιθυμία στη σφαίρα του φανταστικού και ανέφικτου, διαιωνίζοντας παράλληλα και μεγεθύνοντας το ανικανοποίητο και τη μιζέρια….

Το «εγώ» έρχεται με πονηρά-λογικά επιχειρήματα του τύπου «δεν φτάνουν τα χρήματα», «δεν μπορώ να αλλάξω τώρα εργασία γιατί τρέχουν οι υποχρεώσεις», «τι θα γίνει αν δεν πετύχει η επιχείρηση και μείνω άφραγκος και άνεργος»… κτλ Μπορεί αυτά τα ερωτήματα να μοιάζουν λογικά, ωστόσο με τέτοια λογική κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει από τη μιζέρια και να κάνει πραγματικότητα τα όνειρα του. Πολύ περισσότερο τέτοια επιχειρήματα υποσκάπτουν τον ίδιο μας τον Εαυτό, που φλέγεται να δημιουργήσει και να εκπληρώσει τα οράματα του.

Το Μικρό μας «εγώ» αδύναμο, ανασφαλές και ανίκανο να δημιουργεί θέλει –και δυστυχώς τα καταφέρνει σε πολλές περιπτώσεις- να μας κρατά δεμένους σε αυτό το φαύλο κύκλο της μιζέριας. Ποιος περιμένουμε να μας βγάλει από αυτό τον λυπηρό τροχό? Μόνο όταν συνειδητοποιήσουμε τη φλόγα του Ανώτερου, θεϊκού Εαυτού που βρίσκεται μέσα μας και της επιτρέψουμε να αναλάβει τον έλεγχο –βάζοντας το μικρό μας εγώ σε μια δευτερεύουσα θέση- θα καταφέρουμε να ζούμε με τη χαρά της δημιουργίας.

Το «εγώ» αντί να δημιουργεί και να εκδηλώνει κάτι νέο επαναλαμβάνει συνεχώς διάφορα πρότυπα. Το «εγώ» δεν είναι δημιουργικό. Βιώνεις μονίμως τις ίδιες απογοητευτικές σχέσεις, τα ίδια οικονομικά προβλήματα, τα ίδια προβλήματα υγείας, τις ίδιες εργασίες δίχως προοπτικές εξέλιξης, την ίδια ανία, θλίψη και αθλιότητα –όλα πράγματα και καταστάσεις που ήδη γνωρίζεις. Το εγώ έχει την καταπληκτική μαεστρία να αναδημιουργεί ξανά και ξανά την ίδια νεκρή και δίχως αγάπη σαβούρα. Η μόνη δυνατότητα να σπάσεις αυτή την αλυσίδα και να συνδεθείς με τη θεϊκή σου δύναμη είναι να παραδίδεις άμεσα κάθε πρόθεση και όραμα στην πνευματική σου Πηγή και να τα αφήνεις εκεί.

Μπορείς να χρησιμοποιείς καθημερινά τη φράση-μάντρα:

«Ανώτερε μου Εαυτέ τα παραδίδω σ΄εσένα. Είμαι ο πιστός σου βοηθός, στην υπηρεσία σου και ανοιχτός για τις δυνατότητες σου».

Μετά χαλάρωσε, αφέσου, παρέμεινε ανοιχτός και γεμάτος εμπιστοσύνη πως αυτό το ιερό τμήμα του Εαυτού σου θα κάνει την εργασία. Από τη στιγμή που θα μάθεις να λειτουργείς έτσι, δεν θα σε ξανα-τυραννήσει η λογική ούτε θα σε εμποδίσει στην ικανοποίηση των επιθυμιών σου. Η εσωτερική σου σοφία θα σου δείξει το δρόμο και θα βρει τα μέσα να πραγματοποιήσει τις προθέσεις σου. Εσύ θα πρέπει απλά να ακολουθήσεις την καθοδήγηση της.

Τώρα μπορείς να εφαρμόσεις το μάθημα αυτό.

Εάν ποτέ μέχρι σήμερα δεν έτυχε να ακούσεις για τον Ανώτερο Εαυτό σου, εάν βρίσκεις ξένη την ιδέα να παραδώσεις το «εγώ» σου σε μία ανώτερη δύναμη, εάν διακατέχεσαι από υπερβολική τάση για έλεγχο, ώστε δεν μπορείς ούτε να φανταστείς να παραδώσεις οτιδήποτε ή τα βράδια παραμένεις ξυπνητός επειδή η λογική σου κάνει κύκλους προσπαθώντας να κατανοήσει τα πάντα με κάθε δυνατό τρόπο, αλλά δεν τα καταφέρνει… τότε σε αυτό το μάθημα είσαι ένας αρχάριος μαθητής.

Εάν έχεις ήδη ακούσει σχετικά με το θεϊκό εσωτερικό Ων και οι ιδέες αυτές σου φαίνονται ευχάριστες, όμως δεν την εμπιστεύεσαι τόσο, εάν βρίσκεις μεν καλή την ιδέα να διαθέτεις μια ιερή δύναμη, αλλά ανησυχείς υπερβολικά για να επιτρέψεις σε αυτή τη δύναμη να αναλάβει τον έλεγχο, εάν αποδέχεσαι το γεγονός πως διαθέτεις μια υψηλότερη συνείδηση όμως πριν να την εμπιστευθείς θέλεις να είσαι σίγουρος για το πώς λειτουργούν τα πράγματα… τότε είσαι ένας προχωρημένος μαθητής.

Εάν γνωρίζεις πως ο Ανώτερος σου Εαυτός είναι μια αληθινή δύναμη και έχεις βιώσει πως αυτή κατά διαστήματα έχει αναλάβει τον έλεγχο, εάν έχεις προσέξει πως ανησυχείς λιγότερο και εμπιστεύεσαι περισσότερο το γεγονός πως η εσωτερική σου Σοφία θα διευθετήσει τα πράγματα, πως θα δεχτείς εμπνεύσεις εκεί που δεν το περιμένεις, εάν ανακαλύπτεις το θάρρος και την επιθυμία να ακολουθήσεις τη διαίσθηση σου και κάθε φορά έκπληκτος διαπιστώνεις πόσο δημιουργικός είσαι, εάν νιώθεις την παρουσία της θεϊκής σου Πηγής και την παρακαλάς για βοήθεια… τότε είσαι ένας έμπειρος φοιτητής.

Εάν στις (φανταστικές) ιδέες σου δε γνωρίζεις φόβο και βρίσκεις δύναμη, θάρρος, ετοιμότητα, χαρά και ασφάλεια στη βεβαιότητα πως ο ανώτερος σου Εαυτός θα πραγματοποιήσει αυτό που επιθυμείς, εάν η καρδιά σου γνωρίζει πως αυτό στο οποίο επικεντρώνεσαι/ εστιάζεις, αυτό και θα εμφανιστεί, εάν το αφήνεις/επιτρέπεις στη θεϊκή σου ψυχή, εάν στις δημιουργικές σου δυνατότητες αισθάνεσαι απεριόριστος και εμπιστεύεσαι την ουσιαστική ευφυΐα σου ή εάν τις νύχτες κοιμάσαι ήσυχα και ειρηνικά και ξυπνάς με ιδέες όλο έμπνευση για δημιουργικότητα… τότε είσαι σε πολύ καλό δρόμο για να χειριστείς το μάθημα αυτό με μαεστρία.

Εάν είσαι αρχάριος μαθητής:

• Μην ξεχνάς πως διαθέτεις ένα Ανώτερο Εαυτό

• Ξεκίνα να παρακαλάς την εσωτερική σου Σοφία να αναλάβει τον έλεγχο

• Δώσε ένα χαϊδευτικό όνομα στο «εγώ» σου που θέλει να ελέγχει, όπως «φοβισμένο κουνελάκι», «κοντορεβιθούλη» κτλ και ζήτησε του με αγάπη να παραμένει σιωπηλό

Εάν είσαι προχωρημένος μαθητής:

• Πήγαινε σε μουσεία, μελέτησε ενδιαφέροντα κτίρια από αρχιτεκτονική άποψη, πήγαινε βόλτα σε βοτανικούς κήπους, άκουσε μουσική που να αγγίζει την καρδιά σου και πρόσεξε εάν διαπιστώνεις τις θεϊκές δυνάμεις που είναι παρούσες σε αυτά τα έργα.

• Παρακάλεσε την Ανώτερη Συνείδηση σου να διατηρήσει άμεση επαφή μαζί σου καθώς σε γεμίζει με ειρηνικά συναισθήματα

• Συνειδητοποίησε πόσο ισχυρό είναι το «εγώ» σου και μάθε να γελάς με τον εαυτό σου (φυσικά με καλοπροαίρετο και γεμάτο αγάπη τρόπο), ώστε να μειώσεις την κυριαρχία του «εγώ».

• Επανέλαβε καθημερινά τη φράση: «Ανώτερε μου Εαυτέ, το πνεύμα, η καρδιά και το σώμα μου είναι στην υπηρεσία σου για να υπηρετήσω την ανθρωπότητα και να εκδηλώσω το υψηλότερο δυνατό δυναμικό μου» ή δημιούργησε μια ανάλογη δική σου φράση.

Εάν είσαι έμπειρος φοιτητής:

• Κατά την εργασία σου άσε συνειδητά τη σκηνοθεσία στον ανώτερο σου Εαυτό, καθώς συλλέγεις αυθόρμητες ιδέες, χαλαρώνεις τον έλεγχο, παίζεις και προσεύχεσαι.

• Πρόσεξε τις δονήσεις της θεϊκής σου ψυχής, όχι μόνο σ’εσένα αλλά και στους άλλους

• Μέτρα για 24 ώρες όλες τις φωτεινές στιγμές που χαρίζουν δύναμη και παρακάλεσε τον Ανώτερο σου Εαυτό να τις διπλασιάζει κάθε μέρα.

• Γυμνάσου, κάνε γιόγκα και διατάσσεις, χόρεψε με την αγαπημένη σου μουσική – οτιδήποτε σε βάζει σε κίνηση και χαλαρώνει λίγο ακόμη τον έλεγχο του «εγώ» σου

Εάν είσαι στη φάση που πλησιάζει τη μαεστρία αυτού του μαθήματος:

• Ευχαρίστησε καθημερινά την εσωτερική σου Σοφία για τη συνεχή και μόνιμη υποστήριξη και τις ευλογίες και πρόσεξε πως αυτές στη συνέχεια πολλαπλασιάζονται.

• Παρακάλεσε τη θεϊκή ουσία σου να σου χαρίζει κάθε ώρα νέες γεμάτες έμπνευση ιδέες και εξέφρασε τες δυνατά μόλις αυτές σου έρχονται στο νου

• Αφέσου πλήρως στον Ανώτερο σου Εαυτό και στείλε σε μόνιμες διακοπές το μόνιμα σκεπτικό, γεμάτο έγνοιες και ανησυχίες, και διάθεση προς έλεγχο, κομμάτι της λογικής σου.

Μάθημα ψυχής:

Παρέδωσε τα πάντα

στον Ανώτερο σου Εαυτό

Εργασία Ψυχής:

Επέτρεψε στον Ανώτερο σου Εαυτό

να οδηγεί τη ζωή σου

www.ypernoisis.gr

About AuthorΠοια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>