Η σημασία του να μην κάνετε απολύτως τίποτα!

Αυγούστου 03, 2014

Η ζωή μας έχει γίνει τόσο πολύπλοκη, που είναι πολύ σπάνιες οι φορές που δεν έχουμε κάτι να κάνουμε. Όλοι και όλα, μας πιέζουν διαρκώς να κάνουμε περισσότερα! Ίσως, πολύ περισσότερα από όσα αντέχει πραγματικά ο οργανισμός μας! Για αυτό, είναι σημαντικό να υπάρχουν στιγμές στη ζωή μας, που δεν πρέπει να κάνουμε απολύτως τίποτα!

Ποια είναι τα οφέλη του να μην κάνετε απολύτως τίποτα;

Η χαλάρωση και η ξεκούραση, βοηθούν το σώμα σας.

Η χαλάρωση βοηθά το σώμα σας, να αφιερώσει περισσότερη ενέργεια στην θεραπεία και την επανόρθωσή του. Επίσης, σας βοηθά να απαλλαγείτε από το στρες και τις αρνητικές του επιπτώσεις.

Συνειδητοποιείτε πόσα πολλά κάνετε.

Δουλεύετε το λιγότερο 40 ώρες την εβδομάδα, πηγαίνετε στο σουπερμάρκετ, μαγειρεύετε για την οικογένειά σας, μαζεύετε το σπίτι, αφιερώνετε χρόνο στα παιδιά (αν έχετε) και τους φίλους σας. Στο τέλος της ημέρας τι μένει για σας; Τίποτα! Άρα δεν είναι περίεργο που είστε συνεχώς κουρασμένοι.

Ανακαλύπτετε ότι πάσχετε από χρόνιο στρες.

Όταν τρέχετε όλη την ώρα, είναι πολύ δύσκολο να καταλάβετε πόσο στρες κουβαλάτε μέσα σας. Έντονο στρες νιώθετε όταν είστε στη ζούγκλα και σας κυνηγάει το λιοντάρι να σας φάει. Το χρόνιο στρες είναι όταν νιώθετε ανά πάσα στιγμή ότι το λιοντάρι είναι κάπου γύρω και περιμένει την κατάλληλη ευκαιρία να σας φάει. Είναι ύπουλο, χαμηλής έντασης και με τα χρόνια σας τρώει, καταστρέφοντας την ψυχική και την σωματική σας υγεία.

“Ακούτε” καλύτερα τη διαίσθησή σας.

Το ένστικτό σας, είναι σαν ένας ψίθυρος και χρειάζεστε ηρεμία για να το ακούσετε. Αυτοί οι ψίθυροι, μπορούν να σας καθοδηγήσουν να πάρετε τις σωστές αποφάσεις στη ζωή σας. Όσο πιο απασχολημένοι είσαστε, τόσο περισσότερο “θόρυβο” δημιουργείτε και μπλοκάρετε τα μηνύματα που σας στέλνει η διαίσθησή σας. Αν χαλαρώσετε κάποιες στιγμές, θα ακούσετε καλύτερη τη διαίσθησή σας και θα πάρετε καλύτερες αποφάσεις για το μέλλον σας.

Το να μην κάνετε απολύτως τίποτε μαζί με κάποιον, σας δένει περισσότερο.

Οι εξωτερικές δραστηριότητες και τα ερεθίσματα, σας κάνουν πολλές φορές να απομακρύνεστε ο ένας από τον άλλο. Όταν όμως είστε όλη μέρα μαζί, κάνοντας απολύτως τίποτα, τότε μιλάτε περισσότερο, νιώθετε μεγαλύτερη οικειότητα, μοιράζεστε πιο ενδόμυχες σκέψεις και γενικά δένεστε πιο πολύ. Καθιερώστε ένα Σαββατοκύριακο το μήνα, όπου δεν θα κάνετε τίποτα, παρά μόνο θα περνάτε χρόνο μαζί στο σπίτι, φορώντας μόνο τις πυτζάμες. Θα μάθετε πολλά περισσότερα ο ένας για τον άλλο.

Το να μην κάνετε απολύτως τίποτα σας βοηθά στην πραγματικότητα να κάνετε περισσότερα.

Όλοι κρύβουμε ένα παιδί μέσα μας, το οποίο χρειάζεται ανάπαυση και παιχνίδι. Αν είσαστε συνέχεια απασχολημένοι, τότε αυτό το παιδί αρχίζει να βαριέται, να γκρινιάζει και να δημιουργεί προβλήματα, τα οποία εμφανίζονται με διάφορες μορφές: αναβλητικότητα, χαμηλή αυτοσυγκέντρωση, τεμπελιά κτλ. Αν όμως αφιερώσετε λίγο χρόνο στο παιδί που κρύβουμε μέσα σας, τότε θα είναι πιο συνεργάσιμο και λιγότερο αντιδραστικό, με αποτέλεσμα να κάνετε τη δουλειά σας πιο ευχάριστα και πιο αποδοτικά.

Πηγή:www.tsemperlidou.gr

About AuthorΠοια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>