Κλιμακτήριος και Εμμηνόπαυση: Αντιμετωπίζοντας τα Συμπτώματα Εμμηνόπαυσης

Απριλίου 20, 2015

Η εμμηνόπαυση και η κλιμακτήριος στις γυναίκες είναι ένα φυσιολογικό γεγονός που σηματοδοτεί το τέλος της αναπαραγωγικής ηλικίας. Η εμμηνόπαυση σχετίζεται με τη μείωση των ορμονών που χαρακτηρίζουν το γυναικείο φύλο, όπως τα οιστρογόνα και η προγεστερόνη. Η επίδραση αυτής της αλλαγής επηρεάζει σημαντικά τόσο το σώμα, όσο και τα συναισθήματα.

Τα γνωστότερα συμπτώματα είναι οι το αίσθημα θερμότητας (εξάψεις) και οι συνοδευτικές εφιδρώσεις, η απώλεια τριχών της κεφαλής (αλωπεκία), οι αλλαγές που προκαλούνται στο δέρμα (ξηρότητα), η μείωση της libido, η αύξηση του σωματικού βάρους και άλλες. Σε μερικές περιπτώσεις οι συναισθηματικές διαταραχές, όπως η μελαγχολία, το άγχος, οι φοβίες κτλ μπορεί να είναι ακόμα πιο επώδυνες από τις σωματικές.

Η εμμηνόπαυση είναι μία φυσιολογική αλλαγή στο σώμα, αλλά όταν τα συμπτώματα είναι έντονα η Ολιστική Ιατρική μπορεί να προσφέρει την δυνατότητα να μετριαστούν, χωρίς να θέσει την γενικότερη υγεία σε κίνδυνο. Πρόσφατες ιατρικές μελέτες απέδειξαν ότι τα χάπια υποκατάστασης ορμονών, που για μία περίοδο χορηγούταν αθρόα στις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση προκαλούν καρκίνο (αν και μειώνουν την επίπτωση κάποιων παθήσεων) και οι ιατροί σταμάτησαν να τα συνταγογραφούν (παρά μόνο σε ειδικές περιπτώσεις). Αυτό ήταν αναμενόμενο, η φύση ξέρει καλύτερα!

Η ίδια η φύση μας παρέχει την ασφαλέστερη λύση στη μείωση των συμπτωμάτων προσφέροντας από τα φαρμακείο της βότανα και φυτοθεραπευτικά που μπορεί να μειώσουν σημαντικά τα συμπτώματα που σχετίζονται με την εμμηνόπαυση, χωρίς να θέτουν την γενικότερη υγεία σε κίνδυνο. Αυτά, μαζί με ομοιοπαθητικά σκευάσματα θα ολοκληρώσουν την αγωγή για να βοηθήσουν την γυναίκα όχι να υπομείνει, αλλά να απολαύσει αυτήν την τόσο σημαντική αλλαγή στην ζωή της. Με λιγότερα ενοχλητικά συμπτώματα η γυναίκα θα μπορέσει να ασχοληθεί με αυτό που ονομάζει η ιδρυτής της ομοιοπαθητικής S. Hahnemann «τους υψηλότερους σκοπούς της ύπαρξης». όποιοι και να είναι αυτοί για κάθε γυναίκα.

www.holistic-greece.com

About AuthorΠοια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Sign up for Inspire Your Life

"Ο δρόμος για να ανακαλύψεις τον καλύτερο σου εαυτό"

* = required field

Shop Now