Λουίζα κατά της ημικρανίας

Σεπτεμβρίου 08, 2014

Το φυτό Λουίζα ή αλλιώς το Cymbopogon Ambigus, είδος λεμονόχορτου, εξέτασε το Ινστιτούτο Glycomics του πανεπιστημίου Griffith της Βόρειας Αυστραλίας και ανακάλυψε ότι μπορεί να βοηθήσει όσους πάσχουν από ημικρανίες.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το φυτό περιλαμβάνεται στους καταλόγους των πρακτικών θεραπειών που έδωσαν οι Αυστραλοί ιθαγενείς στους πρώτους λευκούς εποικιστές και μεταβιβάζουν προφορικά στους απογόνους τους. Το λεμονόχορτο έχει ευεργετική επίδραση στον πονοκέφαλο και την ημικρανία και κατέπληξε τους επιστήμονες που το θεώρησαν ισάξιο της ασπιρίνης.

Το λεμονόχορτο ή Λουΐζα χρησιμοποιείται ευρέως σε όλη την ελληνική επικράτεια, αφού καταπολεμά τον στομαχόπονο βοηθά στο χάσιμο λίπους και είναι διουρητική. Βοηθά στην αρθρίτιδα, διευκολύνει την πέψη και ανακουφίζει από τις κράμπες στο στομάχι.

 

About AuthorΠοια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>