Μαγιονέζα από ρεβιθόζουμο
Υλικά
3 κ. σούπας ζουμί από βρασμένα ρεβίθια
1 κ. σούπας χυμό λεμονιού ή ξίδι
1/2 κ. γλυκού μουστάρδα
1/2 κ. γλυκού αλάτι
3/4-1 κούπας λάδι της επιλογής σας (εμείς βάλαμε ελαιόλαδο)
ραβδομπλέντερ
Πώς τη φτιάχνουμε:
Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το λάδι στο δοχείου του ραβδομπλέντερ ή σε ψηλό και στενό βάζο με φαρδύ στόμιο.
Ξεκινάμε το ραβδομπλέντερ ρίχνοντας κλωστή κλωστή το λάδι μέχρι να το απορροφήσει και να αφρατέψει το μίγμα. Θα πάρει περίπου 3 λεπτά!
Διατηρείται στο ψυγείο για μια εβδομάδα τουλάχιστον.