Μακροβιοτική χορτοφαγική μαγειρίτσα
Υλικά
250 γρ. τέμπε (σε κύβους 1 εκατοστού)
200 γρ. φιλέτο σταριού (κομμένο όπως το τέμπε)
200 γρ. μανιτάρια πλευρώτους (σε τετράγωνα κομμάτια)
1 κιλό πράσινα χορταρικά (λευκά σέσκουλα, σπανάκι, γλυκά αντίδια, φύλλα από ραπανάκια/καρότα)
2 μεγάλα κρεμμύδια (σε μεσαία καρέ)
6 κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)
1 κούπα άνηθο (ψιλοκομμένο)
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1 λεμόνι (χυμό)
1/3 κούπας χυμό τζίντζερ
1/3 κούπας σόγιου (σάλτσα σόγιας)
1/3 κούπας μίριν ή γλυκό κρασί
2 κουταλιές κούζου
1 κούπα καστανό ρύζι (μαγειρεμένο)
2 κούπες ζεστό νερό
1 κουταλιά θαλασσινό αλάτι
Παρασκευή
Κόβουμε το τέμπε και το σέιταν σε κυβάκια, όχι πολύ μεγάλα. Σε βαθιά κατσαρόλα, σωτάρουμετο κρεμμύδι στο ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε το τέμπε και συνεχίζουμε να σωτάρουμε, μέχρι όλες οι πλευρές του να ροδίσουν.
Προσθέτουμε το σέιταν και τα πλευρώτους και ανακατεύουμε, να πάρουν και αυτά άρωμα από το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το λευκό μέρος από τα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το μίριν, το σόγιου, το μισό χυμό τζίντζερ και λίγο νερό.
Αφήνουμε να μαγειρευθούν μέχρι να ρουφήξουν τα μισά υγρά τους. Χονδροκόβουμε τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα, μαζί με το ρύζι και 2 κούπες ζεστό νερό. Προσθέτουμε και λίγο αλάτι, ανάλογα με τη γεύση που θέλουμε (1/2 κουταλάκι ίσως είναι εντάξει).
Αφήνουμε να σιγοβράζουν για 20 λεπτά. Ετοιμάζουμε το κούζου, διαλύοντάς το στον υπόλοιπο χυμό του τζίντζερ και το χυμό λεμονιού.
Ρίχνουμε το κούζου στη σούπα, μαζί με τον άνηθο και αφήνουμε να σιγοβράσει 3-4 λεπτά, μέχρι να «δέσει» λίγο.
Σερβίρουμε τη σούπα αχνιστή και…Καλό Πάσχα!