Μπισκότα βελανιδιού, I love acorn
Όταν οι άλλοι έτρωγαν βελανίδια τρώγαμε και εμείς, θα μπορούσε να είναι το μότο αυτών των cookies που ξαναφέρνουν στην επικαιρότητα μια πολύ παλιά διατροφική συνήθεια.
Η συγκομιδή των βελανιδιών ολοκληρώνεται αυτή την εποχή και γίνεται στο μοναδικό από κάθε άποψη δάσος βελανιδιάς της Τζιας, που όμοιο του δεν υπάρχει στις Κυκλάδες. Η εκμετάλλευση του βελανιδιού αποτελούσε βασική πηγή πλούτου για τους κατοίκους έως και τα μέσα της δεκαετίας του 60’, μια πηγή που ενεργοποιήθηκε ξανά πριν από λίγα χρόνια, χάρη στην προσπάθεια μιας πρώην Αμερικανίδας και νυν Ελληνίδας υπηκόου, της Marcie Mayer, μόνιμης πλέον κατοίκου Κέας.
Τα μπισκότα παρασκευάζονται από αλεύρι βελανιδιού, που δεν περιέχει γλουτένη, είναι ισορροπημένα γλυκά και μεστά στη γεύση με ευχάριστη τραγανή αίσθηση στο στόμα και, το κυριότερο, πολύ θρεπτικά καθώς περιέχουν ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο και πρωτεΐνες.
Εάν δεν τα έχετε δοκιμάσει ακόμη αξίζει να τους δώσετε λίγο προσοχή καθώς μπορούν κάλλιστα να καλύψουν μέρος της καθημερινής μας διατροφής με πολύ γευστικό και θρεπτικό τρόπο.