Μπιφτέκια με ρεβίθια και φυστικοβούτυρο

Οκτωβρίου 19, 2015

Aπό τις διαιτολόγους – διατροφολόγους, Διαμαντοπούλου Ελεάνα & Λέκκα Ελένη

Ίσως είναι τα πιο νόστιμα vegan μπιφτέκια που έχουμε γευτεί!

Μπορείτε να τα συνδυάσετε με τη σαλάτα σας, ή με καστανό ρύζι, ακόμα και να τα τυλίξετε σε ψημένες πίτες και να φτιάξετε τα δικά σας σουβλάκια!

Υλικά

3 φλ. ρεβίθια

1 κρεμμύδι ξερό

2 κ.σ. φυστικοβούτυρο

3-4 κ.σ. αλεύρι λιναρόσπορου

μαϊντανό

ελαιόλαδο

αλάτι Ιμαλαϊων

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

λίγο κάρυ

Παρασκευή

1. Αφήνουμε τα ρεβύθια να μουλιάσουν όλο το βράδυ και έπειτα τα βάζουμε να πάρουν μία βράση.

2. Χτυπάμε ελάχιστα τα ρεβύθια στο multi και ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ.

3. Προσθέτουμε ψιλοκομμένο το κρεμμύδι, το μαϊντανό και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.

4. Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο γκριλ για 20′ και άλλα 10′ αφού τα γυρίσουμε.

Με την Ελένη Λέκκα μπορείτε να επικοινωνείτε στο elenh.lekka@gmail.com 

Με την Ελεάνα Διαμαντοπούλου μπορείτε να επικοινωνείτε στο ediamantopoulou@hotmail.com

 

About Author



Ποια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>