Οι 3 καταστάσεις που απομακρύνουν την ευτυχία από την ερωτική μας σχέση

Σεπτεμβρίου 10, 2014

Γράφει ο Νικόλας Ουρανός, Relationship expert

image:tumblr

Οι ερωτικές σχέσεις στις μέρες μας για να εκπληρώσουν τον σκοπό τους, προσφέροντας αγάπη και ευτυχία, απαιτούν διαρκή και συνεχόμενη “δουλειά” από τους δύο συντρόφους.

Ποιες όμως είναι οι 3 βασικές συνήθειες του παρελθόντος μας που μας κρατάνε μακριά από την πετυχημένη και ευτυχισμένη ερωτική σχέση;

Η διάθεση να έχουμε τον έλεγχο της σχέσης

Ο προσωπικός ανταγωνισμός

Το κενό στην επικοινωνία

1. Η διάθεση να έχουμε τον έλεγχο στη σχέση

Όσο και καλές να είναι οι προθέσεις μας η πίεση είναι πίεση και φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα. Και σαν την πίεση που δέχεται η σχέση όταν επιχειρούν οι σύντροφοι να ελέγξουν την σχέση δεν υπάρχει. Η διάθεση για έλεγχο στην σχέση κάνει την εμφάνισή της όταν οι δύο σύντροφοι ξεκινάνε να αντιδικούν για να εφαρμόσει ο καθένας απέναντι στον άλλο το “δικό του τρόπο” στην θεώρηση,  στις αποφάσεις και στην συνολικότερη λειτουργία στην σχέση. Χάνεται το “εμείς” και προτάσσεται το “εγώ”. Μόνο όταν χαλαρώσει η  αλληλο-επικοινωνία, θα καμφθεί και η αντίσταση για αλλαγές.

2. Ο προσωπικός ανταγωνισμός

Δεν μιλάμε για μάχη αλλά για σχέση. Σε όλους μας αρέσει να κερδίζουμε.

Κατανοούμε όμως πώς για να υπάρξει νικητής, χρειάζεται ταυτόχρονα να υπάρχει και ηττημένος;

Συνειδητοποιούμε πώς με αυτή την συμπεριφορά μας ο σύντροφος μας νιώθει να τον σπρώχνουμε μακριά μας;

Με το να  γινόμαστε ανταγωνιστικοί κατά βάθος ζητάμε προσοχή, επιβεβαίωση, σεξουαλική και συναισθηματική εγγύτητα από τον άνθρωπό μας. Σίγουρα η αμεσότητα στην επικοινωνία θα είχε καλύτερο αποτέλεσμα.

3. Το κενό στην επικοινωνία

Είναι ολοφάνερο πώς δεν έχουμε μάθει και ούτε εκπαιδευτεί για τους κανόνες της επικοινωνίας και της ενεργητικής ακρόασης. Έτσι μια έντονη διαφωνία ή έναν τσακωμό ακολουθεί η απόσταση, η συναισθηματική απομάκρυνση και ένα μακρόσυρτο “κενό” στην επικοινωνία. Οι άνθρωποι λοιπόν έχουν κενό στην επικοινωνία τους όταν έχουν συναισθηματικό χάσμα μεταξύ τους. Όταν πραγματικά επικοινωνείς, τότε αναγνωρίζεις τα συναισθήματα του συντρόφου σου ώς εξίσου σημαντικά με τα δικά σου. Και όσον αφορά τα δικά σου αρνητικά σου συναισθήματα, δεσμεύεσαι να τα χειριστείς με πλήρη ατομική υπευθυνότητα.

Μια ερωτική σχέση στην οποία ενωνόμαστε  “σώμα με σώμα” και “ψυχή με ψυχή” αποτελεί μοναδική και σπάνια εμπειρία. Γι’ αυτό χρειάζεται να αποφεύγουμε τα εμπόδια που μας κρατάνε μακριά από την κατάκτησή της.

 

 

*Για τους Πρώτους 5 αναγνώστες του inspireyourlife.gr που θα εκδηλώσουν το ενδιαφέρον για να βελτιώσουν την ερωτική τους ζωή, ο Νικόλας προσφέρει μία Δωρεάν Συνεδρία μέσω Skype, Διάρκειας 30 λεπτών.

Για να κλείσεις ραντεβού την κατάλληλη ημέρα και ώρα για σένα μπορείς να χρησιμοποιήσεις το χρονολόγιο στο link: https://www.timetrade.com/book/F1MHS γράφοντας επιπλέον στο πεδίο των σημειώσεων, κωδ: inspireyourlife

 

 

About AuthorΠοια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>