Οκτώ τροφές που θα έπρεπε να τρώμε κάθε ημέρα

Νοεμβρίου 04, 2014

image:www.mamamia.com.au

Kale, κινόα και άλλα παρόμοια: υπερτροφές που έχει μάθει όλος ο κόσμος τα τελευταία χρόνια. Είναι πολύτιμες, σύμφωνα με έρευνες, αλλά υπάρχει και πιο απλός τρόπος για να θωρακίσει κανείς τον οργανισμό του.

Απλά τρόφιμα, λαχανικά, δημητριακά ή όσπρια βρίσκονται στα περισσότερα σπίτια και αποτελούν τον καλύτερο τρόπο για να προστατευθεί κανείς από ασθένειες και να ενισχύσει το μυικό σύστημα ή το μυαλό του. Οι παρακάτω οχτώ τροφές είναι εκείνες που θα έπρεπε να τρώνε όλοι κάθε μέρα, σύμφωνα με τη Huffington Post.

1. Σπανάκι: Πλούσιο σε ωμέγα-3 και φυλλικό οξύ, μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών νοσημάτων και οστεοπόρωσης. Παράλληλα, ενισχύοντας τη ροή του αίματος, έχει αντιγηραντικές ιδιότητες σε ό,τι αφορά τις σεξουαλικές επιδόσεις. Συνιστάται 1 κούπα φρέσκο ή μισή κούπα βρασμένο σπανάκι κάθε ημέρα.

2.Προβιοτικά: Η ζύμωση γεννά εκατοντάδες εκατομμύρια προβιοτικών οργανισμών, που προστατεύουν τον οργανισμό. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και προστατεύει από τον καρκίνο. Δεν είναι όμως όλα τα γιαούρτια προβιοτικά, καθώς πρέπει να υπάρχει η επισήμανση «ζωντανό». Συνιστάται 1 φλιτζάνι την ημέρα.*

3. Ντομάτα:  Όσο πιο κόκκινες(π.χ. φράουλες,μούρα,) είναι, τόσο περισσότερα αντιοξειδωτικά έχουν. Προστατεύουν από τον καρκίνο του προστάτη, των πνευμόνων, του δέρματος και του στομάχου. Μειώνουν την πιθανότητα αρτηριακών ασθενειών. Συνιστάται η κατανάλωση ενός φλιτζανιού την ημέρα.

4. Καρότα: Μειώνουν τον κίνδυνο για καρκίνο, άσθμα και ρευματοειδή αρθρίτιδα. Συνιστάται κατανάλωση μισής κούπας την ημέρα.

5. Mύρτιλα : Έχουν περισσότερα αντιοξειδωτικά από τα περισσότερα φρούτα, προστατεύουν από τον καρκίνο, τον διαβήτη και προβλήματα μνήμης. Έρευνες έχουν δείξει ότι επειδή είναι πλούσια σε βιταμίνες Α και C, ενισχύουν την καρδιακή λειτουργία. Συνιστάται κατανάλωση μίας κούπας φρέσκα μύρτιλα την ημέρα ή μισή κούπα κατεψυγμένα ή ξερά.

6. Mαύρα φασόλια: Όλα τα είδη φασολιών είναι καλά για την καρδιά, αλλά κανένα δεν μπορεί να ενισχύσει το μυαλό τόσο όσο τα μαύρα φασόλια. Επιπλέον, έχουν ελάχιστες θερμίδες και δεν έχουν κορεσμένα λίπη. Συνιστάται η κατανάλωση μισής κούπας την ημέρα.

7. Kαρύδια: Πιο πλούσια σε ωμέγα-3 (λιπαρά που βοηθούν την καρδιά) από ότι ο σολωμός, διαθέτουν περισσότερες πολυφαινόλες από το κόκκινο κρασί και ξεπερνούν σε πρωτεΐνη το κοτόπουλο. Συνιστάται η κατανάλωση επτά καρυδιών κάθε ημέρα και κατά προτίμηση μετά από τη γυμναστική.

8. Βρώμη: Έχει διαλυτές φυτικές ίνες, που μειώνουν τον κίνδυνο για καρδιακά νοσήματα και έχει υψηλή περιεκτικότητα πρωτεΐνης. Συνιστάται κατανάλωση μισής κούπας κάθε ημέρα.

ΠΗΓΗ: www.diaforetiko.gr

* Τι είναι τα προβιοτικά;
Προβιοτικά ονομάζονται τα ωφέλιμα βακτήρια που ζούν κυρίως στην γαστρεντερική οδό και αποφέρουν μεγάλα οφέλη στον ανθρώπινο οργανισμό και γενικά στην υγεία. Είναι σημαντικό να διατηρούμε τα ευεργετικά βακτήρια ενεργά και σε υψηλές συγκεντρώσεις.
Κλινικές μελέτες έχουν αποδείξει πως, όταν κυριαρχούν τα προβιοτικά στο πεπτικό σύστημα βελτιώνονται οι λειτουργίες του εντέρου και ενισχύεται το ανοσοποιητικό σύστημα.

Τα προβιοτικά είναι απολυτως απαραίτητα για τη ζωή διότι:

- Παράγουν λιπαρά οξέα, βιταμίνες Β1, Β2, Β6, Β12, φολικό οξύ, Βιοτίνη, Νιασίνη, παντοθενικό οξύ και βιταμίνη Κ. H βιταμίνη K υπάρχει στη φύση υπό 2 μορφές: ως βιταμίνη K1 (φυτομεναδιόνη ή φυλοκινόνη) που παράγεται από τα φυτά και ως βιταμίνη K2 (μενακινόνη) που συντίθεται από τη μικροβιακή χλωρίδα του εντέρου. Για την παραγωγή λοιπόν της βιταμίνης Κ2 είναι απαραίτητη η επαρκής λήψη προβιοτικών από τον οργανισμό μας.

- Παράγουν μικροβιοκτόνες ουσίες.

- Μπλοκάρουν τις καρκινογόνες ουσίες που παράγουν τα παθογόνα μικρόβια.

- Κρατούν το PH του εντέρου ελαφρώς όξινο, έτσι παρεμποδίζεται η ανάπτυξη όλων των εχθρικών βακτηρίων.

- Έχουν ανταγωνιστική δράση με επικίνδυνα μικρόβια όπως της σαλμονέλας και σιγκέλες.

- Αποτρέπουν δυσκοιλιότητα και διάρροιες.

- Ενισχύουν τη δραστηριότητα των προστατευτικών ενζύμων και μειώνουν εκείνες των επιβλαβών.

- Μειώνουν τη χοληστερόλη, τη δυσανεξία της λακτόζης.

- Προστατεύουν από καρκίνο το παχύ έντερο και το μαστό.

- Αποτρέπουν και θεραπεύουν ασθένειες όπως: άσθμα, νευροδερματίτιδα, αρθραλγίες, δυσανεξίες τροφών, κολπικές μυκητιάσεις.

Κλείστε μία συνεδρία nutritional & anti-aging coaching και μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε  υγιεινές  διατροφικές επιλογές   με ασφαλή και υγιή τρόπο.  Επικοινωνήστε εδώ.

 

About Author



(2) Readers Comments

  1. ΙΩΑΝΝΑ
    Reply →
    06/11/2014 at 10:10 πμ

    Άνοιξα το άρθρο αλλά δεν εμφανίζονται οι τροφές

    • Inspire Your Life
      Reply →
      11/11/2014 at 10:02 πμ

      Καλημέρα, υπήρξε ένα πρόβλημα με την φόρτωση των φωτογραφιων,τωρα εμφανίζονται ευχαριστούμε για την επικοινωνία!

Ποια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>