Πέντε συμβουλές για υγιή και δυνατά νύχια

Μαΐου 27, 2014

image: http://recessnails.com/

Ακόμα και αν κάνετε τακτικά μανικιούρ, τα νύχια σας μπορεί να εξακολουθούν να είναι αδύναμα και εύθραυστα στα εσωτερικά στρώματα. Εάν δεν έχετε το χρόνο να  φροντίζετε τα νύχια σας σε καθημερινή βάση, μπορείτε με απλά βήματα να τα διατηρήσετε υγιή με 5 συμβουλές που θα σας βοηθήσουν.

1. Πάρτε τις βιταμίνες σας

Η ομορφιά ξεκινάει από μέσα μας και κυριολεκτικά και μεταφορικά! Το δέρμα σας και τα νύχια σας είναι η αντανάκλαση της διατροφής σας. Η χλωροφύλλη είναι ένα συμπλήρωμα που καθαρίζει το δέρμα και δυναμώνει τα μαλλιά και τα νύχια.  Η βιταμίνη Ε έχει αποδειχθεί ότι μειώνει την ευθραυστότητα των νυχιών. Όταν εφαρμόζεται τοπικά τη βιταμίνη Ε, μειώνετε το σύνδρομο κίτρινων  νυχιών και βελτιώνετε την ανάπτυξη των νυχιών.

2. Το νερό χρησιμοποιήστε το με προσοχή

Το νερό μπορεί να βοηθήσει να καθαρίσετε τα νύχια σας, αλλά παρά τη σκληρή επιφάνειά τους είναι αρκετά απορροφητικά και μαλακώνουν όταν βρίσκονται κάτω από το νερό. Αμέσως μετά το μπάνιο, το ντους ή το πλύσιμο των χεριών σας,  στεγνώστε τα καλά καθώς είναι πιο ευάλωτα στο σπάσιμο και το ξεφλούδισμα όταν είναι βρεγμένα.

3. Μασάζ

Τα νύχια τροφοδοτούνται από την επιδερμίδα, που χρειάζεται υγιή ροή του αίματος για να λειτουργήσει σωστά. Το  ελαφρύ μασάζ στα νύχια βοηθά να φέρει το αίμα στα νύχια, να αυξήσει την κυκλοφορία και να βελτιώσει την εμφάνιση και υγιή ανάπτυξη των νυχιών.

4. Να είστε εκλεκτικοί στην αγορά του βερνικιού νυχιών

Κάποιες επιβλαβείς χημικές ουσίες που βρίσκονται σε βερνίκια νυχιών περιλαμβάνουν φορμαλδεΰδη, η οποία χρησιμοποιείται συνήθως ως συντηρητικό και είναι γνωστό καρκινογόνο. Άλλες επιβλαβείς ουσίες είναι ο φθαλικός διβουτυλεστέρας που χρησιμοποιείται για να κάνει τα πλαστικά εύκαμπτα και έχει συνδεθεί με αναπαραγωγικά ζητήματα και μάλιστα απαγορεύεται στα καλλυντικά σύμφωνα με την ΕΕ. Ένα ακόμη συστατικό είναι το τολουόλιο, το οποίο παραδοσιακά βρίσκεται στη βενζίνη και επηρεάζει αρνητικά το νευρικό σύστημα.

5. Να έχετε μία λίμα

Σε περίπτωση που σπάσετε το νύχι σας καλό είναι να το φροντίσετε όσο πιο άμεσα μπορείτε, για να αποφύγετε μολύνσεις ή ακόμη και να σπάσει περισσότερο. Λίμα στην τσάντα πάντα λοιπόν, για προστασία της υγείας των νυχιών αλλά και για καλαισθησία!

 

 

About AuthorΠοια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>