Παιδιά Ίντιγκο η γενιά των ειρηνοποιών

Φεβρουαρίου 24, 2015

Η λεγόμενη γενιά των παιδιών Ίντιγκο έχει συγκεντρώσει τα φώτα της δημοσιότητας και έχει «ερεθίσει» το επιστημονικό δαιμόνιο των ανθρώπων του λόγου. Τα τελευταία χρόνια γίνεται πολύς λόγος γύρω από το όνομά τους και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους!

Επειδή, λοιπόν, η επιστήμη δεν μπορούσε να απέχει από την έρευνα, μια σειρά από μελέτες έδειξε πως τα παιδιά αυτά διαφέρουν όχι μόνο ως προς τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας την οποία δομούν, αλλά και ως προς το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο γύρω από το σώμα τους!

Πως ξεκίνησαν όλα…

Ο όρος ίντιγκο (Indigo) «γεννήθηκε» στην Αμερική και αποδίδεται σε μια κατηγορία παιδιών με χρώμα αύρας λουλακί, σύμφωνα με την Νανσυ Αν Τέιπ, συγγραφέα του βιβλίου «Ζώντας τη ζωή σας μέσω του χρώματος». Η Νάνσυ Αν Τέιπ υποστήριξε πως μπορεί να βλέπει τα χρώματα της αύρας που αγκαλιάζει κάθε ανθρώπινη σιλουέτα και η οποία βέβαια δεν είναι ορατή στους περισσότερους από εμάς.

Ο ορισμός «αύρα» δεν είναι αποδεκτός από την επιστημονική κοινότητα, παρόλο που πλέον είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι υπάρχει ηλεκτρομαγνητικό πεδίο γύρω από κάθε άνθρωπο αλλά και γύρω μας… γενικότερα! Έτσι, λοιπόν, οι ερευνητές, μέσω ειδικών συσκευών που υπολογίζουν το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο κάθε ανθρώπου, ξεκίνησαν να ερευνούν τι το διαφορετικό συμβαίνει με αυτά τα παιδιά. Ο καθηγητής Konstantin Korotkov, εργαζόμενος στο Ινστιτούτο «Fine Mechanics and Optics» του Saint Petersburg, έχει κατασκευάσει μία μηχανή μέσω της οποίας οι ειδικοί μπορούν να ρίξουν φως στο θέμα.

Η «γενιά του φωτός» είναι εδώ για να σπάσει κοινωνικές δομές και στερεότυπα και να φέρει την αγάπη!

Ένας από τους ερευνητές αυτής της νέας γενιάς παιδιών είναι ο συγγραφέας Λι Κάρολ. Ο Λι Κάρολ μέτρησε το μέγεθος, το χρώμα, το σχήμα και την ένταση της φωτεινότητας της αύρας αυτών των παιδιών και σε συνεργασία με τη γυναίκα του, Τόμπερ Τζαν, έγραψε το βιβλίο «Παιδιά σε βαθύ μπλε», των εκδόσεων «Κρύων», όπου μια σειρά από ομιλητές, συγγραφείς και επιστήμονες μιλά για τη χαρισματική αυτή γενιά! Σύμφωνα με την εν λόγω μέτρηση, τα παιδιά Ίντιγκο διέφεραν όχι μόνο ως προς το χρώμα και την έκφραση της αύρας τους, αλλά και ως προς τα γνωρίσματά τους. Ανακάλυψαν, λοιπόν, πως αυτά τα παιδιά έχουν κάτι χαρισματικό. Ας το ανακαλύψουμε μαζί τους!

Τα χαρακτηριστικά τους…

Τα παιδιά Ίντιγκο ξεκίνησαν το… ταξίδι τους προς τον κόσμο μας σταδιακά το 1954, αλλά από τη δεκαετία των ’80 και μετά κάνουν πιο συχνές εμφανίσεις! Σήμερα το 90% των παιδιών είναι παιδιά Ίντιγκο ή κρυστάλλινα παιδιά.

Τα παιδιά Ίντιγκο είναι κατά βάση ανθρώπινες οντότητες με διαφορετική πνευματική δομή, συγκριτικά με τον υπόλοιπο κόσμο, καθώς έχουν ως σκοπό να αλλάξουν τον κόσμο, με διαφορετικές, όμως, μεθόδους από αυτές που μέχρι τώρα ο άνθρωπος χρησιμοποιούσε. Με λίγα λόγια είναι ειρηνοποιοί και αυτό που αποζητούν σε κάθε βήμα τους στον πλανήτη γη είναι να δημιουργήσουν συνθήκες αγάπης και ενότητας. Επειδή, όμως, ο τρόπος ζωής και τα στερεότυπα του παγκόσμιου κοινωνικού συστήματος έρχονται σε πλήρη αντίθεση με το πρότυπο ζωής που εκείνα πρεσβεύουν, αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να εμφανίζουν κάποια στοιχεία προσωπικότητας τα οποία ανησυχούν ή τρομάζουν αρκετούς γονείς.

Σε αρκετές μάλιστα περιπτώσεις αυτά τα παιδιά εξελήφθησαν ως προβληματικά, εξαιτίας της υπερδραστηριότητας που παρουσίαζαν ή της φαινομενικής έλλειψης προσοχής για συγκεκριμένα πράγματα. Στην πραγματικότητα μπορούν και ασχολούνται μια χαρά με αυτά που πραγματικά θέλουν να κάνουν, παραγκωνίζοντας μόνο όσα δεν «μιλούν» στην καρδιά τους! Οι γονείς, όμως, βιάστηκαν να «τρέξουν» με τα παιδιά τους σε γιατρούς, ψυχολόγους και ψυχίατρους, οι οποίοι απλά τους «κόλλησαν» την ταμπέλα των προβληματικών παιδιών. Μάλιστα, κάποια από αυτά στην Αμερική κατέληξαν σε ψυχιατρεία.

Τα παιδιά αυτά δεν είναι προβληματικά, είναι απλά διαφορετικά και στόχος μας είναι να αγκαλιάσουμε αυτήν τους τη διαφορετικότητα και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε με αυτήν. Ορισμένα από τα χαρακτηριστικά τους είναι τα ακόλουθα:

Έχουν δυσκολία προσαρμογής σε περιβάλλοντα όπως το σχολείο. Είναι παιδιά που λατρεύουν τη γνώση, όμως είναι παράλληλα επαναστάτες και αντιστέκονται στο οπισθοδρομικό πρότυπο της εκπαίδευσης. Μερικές φορές μάλιστα ενδέχεται να παρατηρήσετε πως έχουν εφεύρει έναν καλύτερο τρόπο για να λειτουργούν μέσα στα συστήματα μάθησης,

Μπορεί να τα δείτε να αντιτίθενται σε οποιαδήποτε μορφή εξουσίας, καθώς αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα όταν κάποιος προσπαθεί να τους επιβληθεί η να τους στερήσει το δικαίωμα επιλογής. Επίσης, δεν ανταποκρίνονται σε μεθόδους πειθαρχίας οι οποίες βασίζονται στη δημιουργία ενοχών. Γι’ αυτό καλύτερα να μην δοκιμάσετε κάτι τέτοιο.

πηγη  www.ypernoisis.gr

About AuthorΠοια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>