Πού θα βρούμε λίγη μαγεία;

Ιανουαρίου 02, 2018

Φαίνεται ότι ο κόσμος έχει ανάγκη από μαγεία. Οι άνθρωποι, πάντα ανικανοποίητοι από την φύση τους, μάλλον έχουν βαρεθεί την καθημερινή τους ρουτίνα και αναζητούν κάτι διαφορετικό που θα τους κάνει να πιστέψουν ότι ζουν σ’έναν κόσμο μαγικό και παραμυθένιο.

Η συγγραφέας Ελίζαμπεθ Γκίλμπερτ, την οποία είχαμε γνωρίσει μέσω του μπεστ σέλλερ Eat pray love (που έγινε επίσης κινηματογραφική ταινία με πρωταγωνίστρια την Τζούλια Ρόμπερτς), έγραψε ένα βιβλίο με τίτλο Big Magic. Η Γκίλμπερτ μέσα στις σελίδες αυτού του βιβλίου αναφέρεται σε ιστορίες της δικής της ζωής αλλά και σε ιστορίες ανθρώπων που της παρέχουν έμπνευση. Μέσα απ’τις σελίδες του Big Magic προτρέπει τους αναγνώστες να έρθουν αντιμέτωποι με ό,τι τους προκαλεί φόβο προκειμένου ν’αποκτήσουν ό,τι αγαπούν περισσότερο. Σύμφωνα με την συγγραφέα όλα μας τα όνειρα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα, η καθημερινότητά μας μπορεί να γίνει πιο όμορφη και δημιουργική αρκεί να ανακαλύψουμε τους κρυμμένους θησαυρούς μέσα μας. Είτε θέλουμε να γράψουμε ένα βιβλίο είτε να ασχοληθούμε με την τέχνη, όλα είναι στο χέρι μας και εκείνη απλώς μας βοηθάει να ρίξουμε μια ματιά σ’έναν κόσμο θαυμαστό, γεμάτο με χαρά.

Η χαρά και η μαγεία είναι το θέμα του βιβλίου Magic Cleaning της Γιαπωνέζας Marie Kondo που καταπιάνεται πιο συγκεκριμένα με την τάξη και την καθαριότητα του σπιτιού μας και των αντικειμένων που μας περιστοιχίζουν. Σύνθημά της είναι ν’απαλλαγούμε από όσα πράγματα δεν ακτινοβολούν χαρά και γίνονται εμπόδιο σε μια πιο όμορφη καθημερινότητα. Ακολουθώντας τις αρχές του φενγκ σούι, η Kondo μας συμβουλεύει να επανεξετάσουμε ό,τι μας περιστοιχίζει, από την γκαρνταρόμπα μας μέχρι τα κουζινικά μας, να πετάξουμε, να χαρίσουμε ή να πουλήσουμε χωρίς τύψεις όσα δεν χρειαζόμαστε ώστε να ζήσουμε στο εξής μόνο με εκείνα που μας είναι πραγματικά απαραίτητα. Βάσει αυτών των αρχών, η Marie Kondo έχει διαμορφώσει μια δική της μέθοδο οργάνωσης του χώρου, δίνει ομιλίες σχετικά μ’αυτήν τη μέθοδο, διοργανώνει σεμινάρια σε όλο τον κόσμο ενώ προσκαλείται επίσης σε ακατάστατα και βαρυφορτωμένα σπίτια για να βοηθήσει τους ενοίκους τους να απαλλαγούν από τον υπερκαταναλωτικό τρόπο ζωής τους.

 πηγη

 

About Author



Ποια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>