Ραντεβού με τη χαμένη σας αθωότητα!

Φεβρουαρίου 13, 2022

Γράφει η Μαρία Παγκάλου, διεθνής πρωταθλήτρια της ρυθμικής γυμναστικής (Ατλάντα 1996), αρχιτέκτονας και μαθήτρια στο διαλογισμό της RajaYogα

www.plus.google.com

Αθωότητα… παρεξηγημένη έννοια που έχει αραχνιάσει στο σεντούκι του χρόνου; Τι θα λέγατε για την επιστροφή σας, όχι στα περασμένα χρόνια, αλλά στην κατάσταση της αθωότητάς σας στο τώρα; Κι όμως, δε χρειάζεται να ανακαλείτε παλιές οικογενειακές φωτογραφίες.

Συνδυάζοντας την αθωότητα με τη σοφία του γιατί, του πώς και του πότε να τη χρησιμοποιούμε, απολαμβάνουμε τις ιδιότητες του σοφού παιδιού και του ανέμελου ενήλικα, έτσι που το παζλ της ζωής να θυμίζει ξανά παιχνίδι.

Γιατί: Η αθωότητα, είναι η απάντηση στον εγωισμό που σκοτώνει τη συναίσθηση

Η αθωότητα, μας επιστρέφει ξανά στα απλά, βασικά βήματα για να ονειρευτούμε, να πορευτούμε και να αγαπηθούμε. Δεν υπάρχει τίποτα πιο ενθουσιώδες από το να νιώθουμε διαρκώς παιδιά και η σχέση μας με το Θεό εξασφαλίζει τα αντίστοιχα αισθήματα της χαράς, της δοτικότητας και της ασφάλειας.

Πώς: Με χαμόγελο και ενδοσκοπικές παύσεις

Ένα γενναιόδωρο χαμόγελο συνοδεύει την επισφράγιση μιας αθωότητας που δε σημαίνει αγαθοσύνη ή ανοησία, αλλά είναι συνώνυμο της αναζωογόνησης. Το χαμόγελο καταργεί τις αμφιβολίες των άλλων σχετικά με το τι σκεφτόμαστε για το “εγώ” ή το “αυτοί” και μας πάει στο “εμείς”. Μεταδίδει ανιδιοτελώς την εσωτερική αγνότητα, υπενθυμίζοντας στους άλλους τη δική τους. Με άλλα λόγια, δείχνει ότι αυτό που φάνταζε χαμένο υπάρχει. Μας μαθαίνει επίσης να είμαστε αποστασιοποιημένοι, γιατί ακόμα και αν οι άλλοι δεν αποκριθούν, καταλαβαίνουμε βαθύτερα την αξία των κινήτρων μας.

Συνδυάζοντας το χαμόγελο με τακτικές ενδοσκοπικές παύσεις, επαναπροσδιορίζονται και ζωντανεύουν τα όνειρά μας, ενώ μας παρουσιάζεται πληθώρα λύσεων που δεν είχαμε ποτέ μας φανταστεί, χωρίς καν να δαπανήσουμε χρόνο. Η δημιουργική σιωπή σπάει τον πάγο της αμηχανίας και της έλλειψης σκοπού. Είναι σαν μία μηχανή που σκέφτεται για εμάς, ένας δωρεάν σύμβουλος που το μόνο που ζητά είναι η προσωπική μας τοποθέτηση στο κουκούλι της πνευματικής ξεκούρασης του εαυτού.

Πότε

Χαμογελάτε όσο συχνότερα μπορείτε. Μέχρι να βρείτε το ρυθμό σας, ξεκινήστε από εσάς. Χαμογελάστε στον καθρέφτη και δείτε τη διαφορά στα αισθήματά σας. Επιμείνετε. Μία δοκιμή θα σας αλλάξει τη διάθεση και η αντίθεση του πριν και του μετά, θα σας πείσει να συνεχίσετε και με τους γύρω σας.

Περάστε στις ενδοσκοπικές παύσεις ουσίας αξιοποιώντας τις ‘κενές’ στιγμές μέσα στην ημέρα περιμένοντας το φωτεινό σηματοδότη, περιμένοντας το ρόφημά μας να ετοιμαστεί ή να κρυώσει, τον ανελκυστήρα να έρθει ή ακούγοντας τον τόνο του τηλεφώνου πριν μας απαντήσουν…

Πολύ απλά χαμογελάστε, παρατηρήστε και μειώστε τις σκέψεις που κυριαρχούν το νου σας, αντικαθιστώντας τες με στιγμές ουσίας.

Τότε και μόνο η διαπίστωση ότι μέσα στη ημέρα υπάρχουν πολλές ποιοτικές στιγμές συμπυκνωμένης δύναμης, θα δώσει μεγάλη ώθηση και θάρρος στην προσπάθειά σας.

About AuthorΤα σχόλια είναι κλειστά.

Ποια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;