Σαλάτα με κινόα

Μαΐου 29, 2013


Υλικά για τέσσερα άτομα

1/4 κ.γ. αλάτι, 1 φλ. αρακά, 1/2 φλ. σέλινο ψιλοκομμένο, 1-2 μικρά καρότα, σε φετούλες, 1/2 πράσινη πιπεριά, 1/2 κίτρινη πιπεριά, 1 μέτρια ώριμη ντομάτα, 1 μέτριο αγγούρι σε κύβους, 1/4 φλ. ψιλοκομμένο μαϊντανό, λίγο κόλιανδρο ή βασιλικό, 1/2 φλ. φρεσκοσπασμένα καρύδια, 1/4 φλ. ηλιόσπορους άψητους (ψίχα), 1/4 φλ. άψητα κάσιους.

Για το ντρέσινγκ: 1/4 φλ. ελαιόλαδο, 1/4 κ.γ. αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ελάχιστο λιωμένο σκορδο.

Τρόπος Παρασκευής:
Βάζουμε την κινόα για 5 λεπτά σε κρύο νερό. Ξεπλένουμε καλά δύο φορές και σουρώνουμε. Τη βάζουμε να βράσει σε μια κατσαρόλα με νερό και αλάτι. Μόλις πάρει βράση σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 15 λεπτά. Την αφήνουμε να κρυώσει.

Στο μεταξύ ατμοβράζουμε τα καρότα και τα πράσινα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν (όχι πολύ -περίπου 5 λεπτά) και ξεπλένουμε με άφθονο νερό. Κόβουμε τη ντομάτα σε κυβάκια και την ανακατεύουμε με τα μυρωδικά και τα υπόλοιπα υλικά.

Σε ένα γυάλινο βαζάκι χτυπάμε τα συστατικά για το ντρέσινγκ μέχρι να ανακατευτούν καλά. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μεταξύ τους και περιχύνουμε με το ντρέσινγκ. Καλύπτουμε και βάζουμε τη σαλάτα για λίγη ώρα στο ψυγείο πριν τη σερβίρουμε.

 



Ποια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>