Σπιτική συνταγή για μαρμελάδα ροδάκινο
Υλικά
1 κιλό ώριμα ροδάκινα διαφόρων ειδών (ζυγισμένα χωρίς κουκούτσια)
400 γρ στέβια (θα βρείτε στη Health-Boutique)
Χυμός από μισό λεμόνι
Παρασκευή
- Πλένουμε τα ροδάκινα και τα καθαρίζουμε, αφήνοντας λίγη φλούδα.
- Τα κόβουμε σε λεπτές φέτες, όσο μικρότερα τα κομμάτια, τόσο περισσότερο θα λιώσουν, έτσι αν θέλουμε η μαρμελάδα να έχει μέσα ορατά κομματάκια φρούτου, τα κόβουμε σε μεγαλύτερα κομμάτια!
- Ρίχνουμε τα ροδάκινα σε βαθιά κατσαρόλα, προσθέτουμε τη στέβια και βάζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει βράση, ανακατεύοντας.
- Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας για να μην κολλήσει.
- Σε 45 λεπτά περίπου θα έχουν βράσει τα φρούτα και θα έχει πήξει η μαρμελάδα, τότε προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
- Ανακατεύουμε καλά, σβήνουμε τη φωτιά και όπως είναι καυτή η μαρμελάδα γεμίζουμε τα ζεστά αποστειρωμένα βάζα. Κλείνουμε καλά τα βάζα με τα καπάκια τους και τα γυρνάμε ανάποδα. Τα αφήνουμε έτσι μέχρι να κρυώσουν τελείως. Όταν ανοίξουμε το βάζο, το φυλάμε στο ψυγείο.
Η δοσολογία είναι για 2 μέτρια βάζα