Σωματοψυχική Υγεία & Αποδοτική Επιχειρηματικότητα: Η ολιστική πλευρά του επιχειρείν

Απριλίου 15, 2016

Η ευεξία είναι μια ολιστική κατάσταση σωματοψυχικής ισορροπίας και  αρμονίας.  Οι απαιτητικοί ρυθμοί της καθημερινότητας και των  επαγγελματικών μας δραστηριοτήτων ενισχύουν την απορρύθμιση αυτής  της ισορροπίας με αποτέλεσμα ο άνθρωπος στο σύνολό του να αδυνατεί σταδιακά να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του με αποδοτικό και ευχάριστο τρόπο.

Η ισορροπία αυτή είναι δυνατόν να κερδηθεί ξανά μέσα από την επανασύνδεση των μερών του εαυτού μας που έχουν απομονωθεί μεταξύ  τους. Νους, σώμα και συναίσθημα αποδίδουν τις μέγιστες ικανότητές του όταν συνεργάζονται.

Μέσα από την επαφή μας με το σώμα μπορούμε να αναδείξουμε χρήσιμες δεξιότητες όπως η επικοινωνία, η θέσπιση ορίων, η προβολή του εαυτού μας κλπ. Οι μυες του σώματός μας σχετίζονται με μια ή περισσότερες ψυχολογικές λειτουργίες που συνδέονται άμεσα με σωματικές αισθήσεις και συγκινησιακές διεργασίες που συμβαίνουν κατά την παιδική μας ηλικία.

Αναγνωρίζοντας πληροφορίες που φέρει το σύστημά μας μπορούμε να βοηθήσουμε τον άνθρωπο να αναγνωρίσει πτυχές του εαυτού του, να ανακτήσει δυνάμεις που είχε χάσει και να ενδυναμώσει δεξιότητες που ήδη κατέχει.

Η παραπάνω διαδικασία επιτρέπει τελικά στον άνθρωπο να έχει μεγαλύτερο  φάσμα επιλογών στη ζωή του και μέσα από την ενίσχυση της προσωπικής  του επίγνωσης να μπορείτε να διατηρεί την αξιοπρέπειά του και την  ικανότητά του να ανταπεξέρχεται αποτελεσματικά στις προκλήσεις της ζωής  του.

Με παραδείγματα, τεχνικές και βιωματικές ασκήσεις, θα κάνουμε μαζί ένα  βήμα για την κατάκτηση της καλύτερης εκδοχής του εαυτού μας.

Εισηγήτρια: Μαριτίνα Συμβουλίδη MSc* Σωματική Ψυχοθεραπεύτρια Bodynamic & Σύμβουλος Ενεργειακής Διατροφολογίας
Πότε: Σάββατο, 23 Απριλίου, 17:00 – 18:00
Που: Astir Palace – The Westin / Aίθουσα Excelsior Lounge
Είσοδος: Ελεύθερη
Στο τέλος της παρουσίασης θα κληρωθούν για τους παρευρισκομένους 3 συνεδρίες από την κα Συμβουλίδη:

1. Σωματικός Χάρτης

Χαρτογραφώντας τις πληροφορίες των μυών μας, μαθαίνουμε για τον ψυχισμό μας.

Αξία: 120 ευρώ

Διάρκεια: 2 ώρες
2. Συνεδρία Σωματικής Ψυχοθεραπείας & Ανάλυσης

Ανακαλύπτοντας τη σωματοψυχική μας κατάσταση, γνωρίζουμε τις δυνάμεις μας & τις άμυνές μας βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής μας!

Αξία: 60 ευρώ

Διάρκεια: 1,5 ώρα
3. Συνεδρία EFT (emotional freedom techniques)

Απελευθερώνοντας εγκλωβισμένα συναισθήματα και μπορώ να απαλλαγώ από το εσωτερικό στρες.

Αξία: 60 ευρώ

Διάρκεια: 1,5 ώρα

Βιογραφικό

Η Μαριτίνα Συμβουλίδη υποστηρίζει την προσωπική εξέλιξη του ανθρώπου στηρίζοντας τις αξίες της αμοιβαίας σύνδεσης και της αξιοπρέπειας μέσα στην θεραπευτική διαδικασία.   Ενδιαφέρεται πραγματικά για την ψυχική ανάταση και την ποιότητα ζωής.                              

Σκοπός της είναι οι άνθρωποι να βελτιώνουν τη σχέση τους με τον εαυτό τους και να  κερδίσουν περισσότερη ποιότητα στη ζωή τους. Μέσα απο την εργασία της θα βρείτε μαζί   τις πηγές της δύναμης σας και μέσα σε ένα ασφαλές πλαίσιο θα προσεγγίσετε και θα θεραπεύσετε  τις εμπειρίες  και τα τραύματα που δρουν στο τώρα περιοριστικά στη ζωή  σας, επαναπροσδιορίζοντας όλο σας το δυναμικό.

 Το ταξίδι των σπουδών της ξεκίνησε από το κλάδο του οίνου και των ποτών. ‘Ετσι ήρθε σε επαφή με τη φύση και τη φυσιολογία της αμπέλου. Οι πρώτες σπουδές της ήταν το έναυσμα να συνεχίσει ανακαλύπτοντας τον άνθρωπο και το πώς σχετίζεται με τη διατροφή του. Συνεχίστηκε στο κλάδο της διατροφής  στο τομέα της Συμβουλευτικής Ενεργειακής Διατροφολογίας στο NHS (Natural Health Science) και με μεταπτυχιακές σπουδές στο τομέα της Διατροφής στο πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων, της Θεσσαλονίκης, στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και στο  Τ.Ε.Ι Αθηνών. Παράλληλα το 2003 ξεκίνησε τις σπουδές της στην Σωματική Ψυχοθεραπεία στο Ινστιτούτο Σωματοδυναμικής Ψυχοθεραπείας  & Ανάλυσης Bodynamic στην Αθήνα. Οι σπουδές τις ολοκληρώθηκαν με την ειδίκευσή της στο Σοκ και το Μετατραυματικό Στρες το 2008, Bodynamic Shock, Trauma & PTSD Training. Το 2015 ολοκλήρωσε και την εκπαίδευσή της στο EFT ( Τεχνικές Συναισθηματικής Απελευθέρωσης).
Από το 2009 εργάζεται ως Σωματική Ψυχοθεραπεύτρια με ενήλικες, εγκύους και παιδιά.
Είναι τακτικό μέλος της European Association of Body Psychotherapy (EABP) και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Σωματικής Ψυχοθεραπείας (ΠΕΣΩΨ).

Μέσα από την επιθυμία της να βοηθάει αποτελεσματικά στην προσωπική ανάπτυξη των ανθρώπων, εμπλουτίζει διαρκώς τα επαγγελματικά της εργαλεία. Επίσης, διοργανώνει  σεμινάρια και ομιλίες σε κέντρα προσωπικής ανάπτυξης και σχολεία όπως το Εργαστήρι  προσωπικής έκφρασης και επικοινωνίας  “Δρώμενα” και τα εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα.

About AuthorΠοια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>