Τα 4 βασικά θεμέλια μιας σχέσης

Ιουλίου 03, 2016

 


Η σχέση είναι μια δέσμευση που μπορεί να προσφέρει και στους δυο τις μεγαλύτερες χαρές της ζωής όπως επίσης και το μεγαλύτερο πόνο. Όταν αποφασίζετε να μοιραστείτε τη ζωή σας με κάποιον άλλο, αυτό σημαίνει πολλά περισσότερα από το να είστε απλά ερωτευμένοι καθώς υπάρχουν αρκετοί ακρογωνιαίοι λίθοι για να πετύχετε ως ζευγάρι.

Η συμβίωση θα σας προσφέρει εμπειρίες που θα σας βοηθήσουν να βελτιωθείτε σαν άτομα αλλά και σαν ζευγάρι. Είναι πολύ σημαντικό να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή σε αυτή την πτυχή της ζωής σας καθώς πολλοί άνθρωποι τη θεωρούν δεδομένη. Είναι κάτι που όλοι χρειάζονται για να είναι ευτυχισμένοι, να προχωρούν με τόλμη στη ζωή, να έχουν καλή υγεία και να ζουν τη ζωή τους στο έπακρο.

Ο έρωτας και μια υγιής σχέση μπορούν να σας γεμίσουν με ευτυχία, να σας βοηθήσουν να αναπτυχθείτε σαν άτομα και να δώσουν νόημα στη ζωή σας. Για όλα αυτά, αξίζει να μάθετε ποια είναι τα βασικότερα θεμέλια που πρέπει να βελτιώσει ένα ζευγάρι προκειμένου να ενδυναμώσει τη σχέση του.

Στο σημερινό άρθρο, η ψυχολόγος και σεξολόγος Leticia Garcia θα μοιραστεί μαζί μας τα τέσσερα βασικά θεμέλια μιας σχέσης: επικοινωνία, εμπιστοσύνη, υποστήριξη και δημιουργικότητα.

Επικοινωνία

Η επικοινωνία σε μια σχέση είναι ένας από τους βασικότερους τρόπους για να διατηρήσετε τη σταθερότητα με το σύντροφό σας και να αποφύγετε τη βαρετή ρουτίνα. Θα πρέπει να αισθάνεστε ευχάριστα και άνετα όταν συζητάτε χωρίς να φοβάστε ότι θα σας επικρίνει. Μιλώντας για τα πράγματα που σας ενοχλούν όπως και η αντιμετώπιση των προβλημάτων σας με έναν όμορφο και ενσυναίσθητο τρόπο θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε καλύτερα ο ένας τον άλλο και να βελτιώσετε τη σχέση σας.

Παρόμοια, θα πρέπει να υπάρχει χώρος και για την σεξουαλική και ερωτική επικοινωνία τα οποία παίζουν εξίσου σημαντικό ρόλο στη σχέση σας. Ορισμένοι άνθρωποι έχουν την εσφαλμένη αντίληψη ότι το να ζητήσουν κάτι είναι λάθος, χωρίς να συνειδητοποιούν ότι αυτός θα μπορούσε να είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να αναζωπυρώσουν το πάθος και τον ενθουσιασμό, να ενδυναμώσουν τη σχέση τους και να ξεφύγουν από την καθημερινή τους ρουτίνα.

Εμπιστοσύνη

Η εμπιστοσύνη παίζει πολύ βασικό ρόλο σε κάθε είδους σχέση. Αυτό το θεμέλιο ενδυναμώνει και τους δυο και σας βοηθά να αισθάνεστε ότι ο ένας συμπληρώνει τον άλλο. Εμπιστοσύνη σημαίνει να είστε ο εαυτός σας χωρίς να φοβάστε ότι ο σύντροφός σας θα σας κρίνει ή επικρίνει για αυτό που είστε ή επειδή σας αρέσουν τα πράγματα που σας αρέσουν.

Το άτομο το οποίο εμπιστεύεστε πρέπει να χρησιμοποιεί εποικοδομητική κριτική χωρίς να προσπαθεί να σας αλλάξει. Αυτό το είδος εμπιστοσύνης επιτυγχάνεται με την πάροδο του χρόνου και μέσω της καλής επικοινωνίας και βασίζεται κυρίως στην ικανότητά σας να μιλάτε και να ακούτε χωρίς να φοβάστε ότι μπορεί να σας κρίνουν.

Υποστήριξη

Ο βαθμός υποστήριξης που σχηματίζεται σε ένα ζευγάρι δεν μοιάζει με κανέναν άλλο δεσμό που μπορεί να δημιουργήσετε. Αυτή είναι η σύνδεση που διευκολύνει την επικοινωνία και συμβάλλει στο να μοιράζεστε πράγματα που έχετε από κοινού. Στην πραγματικότητα, όταν υπάρχει αρκετή εμπιστοσύνη και αγάπη σε μια σχέση, το ζευγάρι αναπτύσσει μια δική του «γλώσσα επικοινωνίας» που χρησιμοποιεί για να εκφράσει την αγάπη και τις επιθυμίες του.

Οι καθημερινές υποχρεώσεις και η ρουτίνα μπορεί να σας κάνει να χάσετε την υποστήριξη που σας ενώνει σαν ζευγάρι. Ωστόσο, η αγάπη και η επιθυμία μπορούν να σας βοηθήσουν να αναπτύξετε και πάλι αυτό τον ξεχωριστό δεσμό, να ανακτήσετε τις λεπτομέρειες που χάθηκαν με την πάροδο του χρόνου και να ανανεώσετε τη δύναμη και το πάθος της σχέσης σας.

Μπορείτε επίσης να είστε εφευρετικοί με το σύντροφό σας· να βρίσκετε συνεχώς νέες λεπτομέρειες για να ενδυναμώνετε τα συναισθήματά σας ο ένας για τον άλλο και όλα αυτά τελικά θα σας φέρουν πιο κοντά.

Δημιουργικότητα

Η δημιουργικότητα είναι μια ιδιότητα που όλοι διαθέτουμε και μπορεί να καλλιεργηθεί με πολλούς τρόπους. Είναι το βασικό συστατικό που σας βοηθά να αποδράσετε από την καθημερινή σας ρουτίνα, να ανανεώσετε τη σχέση σας και να αναζωπυρώσετε την ένταση της αγάπης σας όταν αισθάνεστε ότι κάτι έχει αλλάξει.

Είναι πολύ σημαντικό να προσθέτετε πάντα νέα στοιχεία στη σεξουαλική σας σχέση και στη ζωή που μοιράζεστε εκτός από την αναβίωση των αισθημάτων σας τα οποία σας υπενθυμίζουν πόσο πολύ αγαπάτε το σύντροφό σας.

Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι για να ενισχύσετε τη δημιουργικότητά σας. Μαζί, μπορείτε να διαλέξετε να κάνετε κάτι ξεχωριστό και νέο για να ενδυναμώσετε το δεσμό σας και να απομακρύνετε την μονοτονία που πολύ συχνά υποβαθμίζει την αγάπη.

Εφαρμόζοντας αυτά τα τέσσερα θεμέλια, η αγάπη σας θα μεγαλώσει ενώ η συμβίωση και η σεξουαλική σας ζωή θα βελτιωθούν. Είναι σημαντικό να συμμετέχετε και οι δυο σε αυτό επειδή μια σχέση αποτελείται από δυο άτομα και ένα άτομο από μόνο του δεν μπορεί να τη βελτιώσει.

πηγη

 

 

About AuthorΠοια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>