Τι προτείνει ο γυναικολόγος σας για ένα ξέγνοιαστο καλοκαίρι;

Ιουνίου 10, 2015

www.plus.google.com

Tο πρώτο πράγμα που πρέπει να προσέχει η γυναίκα το καλοκαίρι είναι να αποφεύγει όλους εκείνους τους παράγοντες που θα βοηθήσουν την εξάπλωση των κολπικών μυκήτων.

Αυτοί οι παράγοντες είναι σε έξαρση ιδιαίτερα το καλοκαίρι γιατί είναι η ζέστη σε συνδυασμό με τα στενά ρούχα που τείνουμε όλοι λίγο-πολύ να φοράμε, η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων αλκοόλ και η κατανάλωση τροφών πλουσίων σε ευγενείς υδατάνθρακες όπως είναι οι μακαρονάδες, το ρύζι, οι πατάτες , τα ψωμιά, οι πίτες και οι πίτσες.

Όλα αυτά βοηθάνε πάρα πολύ στην εξάπλωση των μηκητών που λίγο-πολύ έχουμε όλοι στο σώμα μας οπότε προσοχή και καλή διατροφή πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, άφθονο νερό και πρωτεΐνες. Προσοχή επίσης και στην συχνή αλλαγή μαγιό κατά την διάρκεια της ημέρας που θα είστε στην θάλασσα διότι τα βρεγμένα μαγιό συμβάλλουν στην αλλαγή του κολπικού Ph που πάλι έχει ως συνέπεια την εξάπλωση των μυκήτων. Το καλοκαίρι επίσης αυξάνονται πολύ οι διαταραχές του κύκλου. Για κάποιο λόγο πού έχει να κάνει με την αλλαγή των εποχών, τους καλοκαιρινούς μήνες αλλάζει κάποιες φορές η σωστή συχνότητα της ωορρηξίας, με συνέπεια τα ωάρια των γυναικών να μην κάνουν ωορρηξία στη μέση του κύκλου (περίπου την 14η μέρα όπως πρέπει δηλαδή).

Αντί για αυτό κάνουν ωορρηξία λίγο αργότερα ή πιθανώς και καθόλου τον μήνα που πρέπει και την κάνουν αφού έχει έρθει η επόμενη περίοδος, πράγμα που έχει σαν αποτέλεσμα οι περίοδοι να έρχονται κατά ακανόνιστα διαστήματα. Γι’ αυτό τον λόγο τα περισσότερα τηλεφωνήματα που λαμβάνουμε αυτούς τους μήνες είναι σχετικά με το ότι η περίοδος έρχεται ή καθυστερημένη, ή πολύ νωρίτερα απ’ότι αναμένεται. Δεν υπάρχει λοιπόν κανείς λόγος ανησυχίας γι’αυτό, εκτός εάν η κατάσταση συνοδεύεται από πόνο στο κάτω μέρος της κοιλιάς. Εάν αυτό συμβαίνει, θα πρέπει η γυναίκα αμέσως να συμβουλευτεί τον γυναικολόγο της, αλλιώς εάν δεν υπάρχει πόνος μπορεί άνετα να περιμένει ακόμα ένα μήνα και είμαι σίγουρος ότι τα πράγματα από μόνα τους τελικά θα διορθωθούν. Το καλοκαίρι ακόμα, λόγω του καλού καιρού και του αναπτερωμένου ηθικού και της αισιοδοξίας που έχουμε όλοι, αυξάνεται η συχνότητα των σεξουαλικών επαφών. Οι γυναίκες οι οποίες δεν έχουν σταθερό σύντροφο θα πρέπει με σχολαστικότητα να χρησιμοποιούν το προφυλακτικό για αποφυγή ανεπιθύμητης κυήσεως, την εξάπλωση του ιού των κονδυλωμάτων ο οποίος είναι σε μεγάλη έξαρση τα τελευταία 7-8 χρόνια και επίσης την εξάπλωση των χλαμυδίων τα οποία είναι ο κύριος μικροβιακός παράγων για δημιουργία συμφύσεων στις σάλπιγγες με επακόλουθο την ελαττωμένη γονιμότητα.

Στέλιος Γρηγοράκης FRCOG

Πηγή: orthobiotiki.com

 

About AuthorΠοια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>