Τοξίνες

Ιανουαρίου 10, 2014

Το περιβάλλον στο οποίο ζούμε είναι  επιβαρυμένο με πλήθος μικροοργανισμών και τοξικών ρύπων και η συνεχής  τεχνολογική πρόοδος το επιβαρύνει με ισχυρότερες  χημικής προέλευσης τοξίνες. Τοξίνη είναι, σε γενικές γραμμές, κάθε ουσία που προκαλεί ενοχλητικά ή επιβλαβή συμπτώματα στον οργανισμό, είτε υποσκάπτοντας την υγεία μας, είτε καταπονώντας τις βιοχημικές μας  λειτουργίες και τη λειτουργικότητα των οργάνων μας. Οι τοξίνες  που εισβάλουν μέσα μας είναι αόρατες και πιθανότατα να μη μας  απασχολήσουν αν δεν εμφανισθούν συμπτώματα από την επίδρασή τους.

Η συσσώρευσή τους στο σώμα μας γίνεται πολύ ταχύτερα από τον ρυθμό με τον οποίο αποβάλλονται διά μέσου του συκωτιού, των νεφρών, των κοπράνων, των ούρων, του ιδρώτα και της εκπνοής. Αν η ποσότητα των τοξινών υπερβεί τη δυνατότητα των συστημάτων του να τις απομακρύνουν, πραγματοποιούνται αλλαγές στη φυσιολογία του σώματος, δε γίνονται οι κατάλληλες αντιδράσεις και το ανοσοποιητικό, ενδοκρινικό και νευρικό σύστημα παύουν να λειτουργούν κανονικά προκαλώντας κάθε γνωστή διαταραχή σε όλα τα επίπεδα (σωματικά, ψυχικά, πνευματικά).

Η πλήρης αποφυγή των τοξικών ουσιών που βρίσκονται στο περιβάλλον θα ήταν το ιδανικό, ωστόσο κάτι τέτοιο μοιάζει ανέφικτο. Αυτό που απομένει να κάνουμε είναι να αναλαμβάνουμε μόνοι μας την ευθύνη να αποτοξινώνουμε συστηματικά τον οργανισμό μας.

About AuthorΤα σχόλια είναι κλειστά.

Ποια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;