Το καταφύγιο της αλήθειας

Δεκεμβρίου 21, 2016

Πρόκειται για ένα μεγαλειώδες έργο στην Ταϊλάνδη το οποίο μοιάζει με τους παραδοσιακούς ναούς της χώρας. Ένας εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος, ο Khun Lek, ξεκίνησε την κατασκευή του πριν από σχεδόν τριάντα χρόνια αλλά αναμένεται ότι θα περάσουν ακόμα αρκετά χρόνια μέχρι να ολοκληρωθεί.
Παρόλο που οι εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή, οι πύλες του ναού είναι ανοιχτές και η πρόσβαση επιτρέπεται στο κοινό.

Αν και σε γενικές γραμμές η κατασκευή του ναού ακολουθεί την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της Ταϊλάνδης, έχει επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από Βουδιστικά και Ινδουιστικά πρότυπα.
Είναι φτιαγμένος αποκλειστικά από ξύλο και διακοσμημένος με εκατοντάδες χειροποίητα γλυπτά τα οποία κατασκευάζονται επί τόπου από 250 ξυλουργούς και γλύπτες. Το ψηλότερο σημείο του ναού φτάνει τα 105 μέτρα, ενώ καλύπτει συνολική επιφάνεια μεγαλύτερη από 3.000 τετραγωνικά μέτρα.

πηγη

About AuthorΠοια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>