Το Τριμερές της Ισορροπίας του ανθρώπινου σώματος

Φεβρουαρίου 21, 2014

4ο Therapy Planet Festival 

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου

Ομιλία στην Κατηγορία: Εναλλακτική Θεραπευτική

“Το Τριμερές της Ισορροπίας του ανθρώπινου σώματος”

‘Ωρα: 18:25 – 19:05

Ομιλήτρια: Δρ. Τριβέλλα Μαρία, M.Sc., Μαιευτήρ – Γυναικολόγος, Διατροφική Ιατρική, Ενεργειακή Ιατρική

Κάθε σύμπτωμα και κάθε νόσος είναι το αποτέλεσμα της συνομιλίας του ανθρώπου με τον ανώτερο εσώτερο εαυτό του. Αποτελεί το κάλεσμα της καρδιάς για την αποκατάσταση της ισορροπίας στην διαταραγμένη σχέση της με την έκφραση της κοινωνικής άποψης και διαβίωσης του ατόμου.

 Όταν δηλαδή εξωτερικοί κοινωνικοί παράγοντες και πεποιθήσεις, αρνητικά συναισθήματα και τραύματα, πέρα από το προσωπικό σύστημα αξιών, υπεισέρχονται στη νοητική σφαίρα, διαταράσσουν την αρμονία της καρδιακής συχνότητας και προκαλούν την αίσθηση του πόνου. Αυτός ο πόνος της καρδιάς, όπως και ο φόβος του πόνου της καρδιάς, είναι οι αιτίες της απομόνωσης και του εγκλωβισμού της, ως μέσο προστασίας της. Η πίκρα της καρδιάς προκαλεί την έκκριση χολής, καθώς και συναισθηματικών και βιοχημικών τοξινών, οι οποίες συσσωρεύονται σε μικρές ή μεγάλες ποσότητες στα όργανά μας προκαλώντας την εκδήλωση συμπτωμάτων ή νόσων.

Η βασική θεραπευτική προσέγγιση περιλαμβάνει την επούλωση του τραύματος της καρδιάς, την παροχέτευση της συσσωρευμένης χολής και την αποκατάσταση του τριμερούς του σώματος.

Το σώμα περιλαμβάνει τρεις κοιλότητες: το κεφάλι, το θώρακα και την κοιλιά, που περικλείουν  περιοχικά όργανα και έχουν μια αντιστοιχούσα λειτουργία.

1. Η νόηση στο κεντρικό νευρικό σύστημα με ιδιαίτερη έμφαση στον πρόσθιο λοβό του εγκεφάλου και την επίφυση.

2. Το συναίσθημα στην καρδιά με κυκλοφορούσα ηχητική, κυματική και ωστική δόνηση δια του αίματος σε όλα τα όργανα και κύτταρα. Εδώ είναι ιδιαίτερη και η λειτουργία του θύμου αδένα που βρίσκεται πάνω από την καρδιά και είναι αρχηγός του ανοσοποιητικού συστήματος.

3. Η υλοποίηση με κύριο όργανο εκτέλεσης την μήτρα. Η πλήρης έκφραση της δημιουργίας στη φύση παρουσιάζεται  μέσα από μήτρες με κορύφωση την γονιμοποίηση και την γέννηση.

Η ιδανική υπαρξιακή ισορροπία του ανθρώπινου σώματος προϋποθέτει εξισορρόπηση, ευθειασμό και συμπόρευση των τριών λειτουργιών, έτσι ώστε ο άνθρωπος να αγγίζει την υγεία και κάθαρση σε σωματικό, συναισθηματικό και πνευματικό επίπεδο. Κρατώντας σαν παρακαταθήκη την προσωπική αλήθεια και πίστη συμβαδίζει με την καθαρότητα της καρδιάς του, πορευόμενος στην πραγματοποίηση των ονείρων και των προσδοκιών του στην καθημερινή του ζωή. Με απλά λόγια αυτό που αποτελεί βαθειά αξία και βγαίνει μέσα από την καρδιά ενέχει την άμεση δυνατότητα δημιουργίας και υλοποίησης.  

Σύντομο Βιογραφικό:

Η Δρ. Μαρία Τριβέλα είναι μαιευτήρας χειρουργός γυναικολόγος εξειδικευμένη σε θέματα γυναικείας και ανδρικής γονιμότητας, διατροφικής ιατρικής καθώς και ενεργειακής ιατρικής.

Γεννήθηκε στην Αθήνα όπου και τελείωσε την Ιατρική Σχολή. Έκανε μεταπτυχιακές σποδές στο Παρίσι και το Λονδίνο, όπου εργάστηκε σε μεγάλα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία (Hospital St. Antoine, Hammersmith Hospital, The Royal London Hospital). Έκανε διατριβή στο Παρίσι για τους ορμονικούς υποδοχείς του μαστού. Έχει κάνει εξειδίκευση στην ενεργειακή ιατρική και στο παιδικό τραύμα στο Λονδίνο. Σπούδασε διατροφική ιατρική στο νοσοκομείο του Surrey στην Αγγλία, αποκτώντας Diploma και Master’s. Έχει εργαστεί σε Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία της Αθήνας και της Κρήτης. Χρησιμοποιεί στοχευμένα την διατροφή και τα σμπληρώματα διατροφής ως μέσα θεραπείας, σε συνδυασμό με μια συνολική ενεργειακή και διαγνωστική προσέγγιση

About Author



(2) Readers Comments

  1. Ειρηνη
    Reply →
    07/02/2018 at 11:27 μμ

    Καλησπερα.με συστησαν σε εσας.ειμαι 32 κ μου βγηκαν οι τιμες της Amh χαμηλα κ η fsh κ προλακτινη ανεβασμενα.θα ηθελα μια δευτερη γνωμη σχετικα με την τεκνοποιηση.αν μπορειτε θελω να μαθω ποσο κοστιζει η επισκεψη κ αν μπορειτε να με βοηθησετε. Ευχαριστω πολυ

    • Inspireyoulife.gr
      Reply →
      12/09/2018 at 1:10 μμ

      καλησπέρα, για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 694 22 61 807

Ποια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>