Τρία Μοναδικά Σεμινάρια Oriental από καταξιωμένους δασκάλους

Ιουνίου 12, 2014

Στο 2ο “Bollywood and Multicultural Dance Festival”

19-22 Ιουνίου 2014 στο Θέατρο «Δόρα Στράτου»

3 Μοναδικά Σεμινάρια Oriental από γνωστούς και καταξιωμένους δασκάλους σας περιμένουν στο 2ο «Φεστιβάλ Bollywood και Πολυπολιτισμικών Χορών» .

Οι Malek Nikos, Elisa Rajaa και Sara Toscano θα διδάξουν «Baladi», «Shocking Tabla – Drum Solo» και «Veils – From Samia to Salome» αντίστοιχα με μόνο 20€.

ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

11:00-12:30 MALEK NIKOS (Baladi – Oriental Dance)

12:30-14:00 SARA TOSCANO (Veils – Oriental Dance)

15:30-17:00 ELISA RAJA (“Shocking Tabla” – Drum Solo Oriental Dance)

“BALADI” ORIENTAL DANCE

To Baladi ή Beledi είναι ένα αστικοποιημένο στυλ χορού που αναπτύχθηκε στις αρχές του προηγούμενου αιώνα στο Κάιρο, από τους εγχώριους μετανάστες. Ωστόσο, στην πορεία της εξέλιξης του χορού αυτού, η μουσική έγινε πιο εκλεπτυσμένη και προστέθηκαν όργανα όπως το ακορντεόν. Ο χορός Baladi θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι η εξέλιξη των χορών της ενδοχώρας της Αιγύπτου. Περισσότερες κινήσεις, εντυπωσιακότερα κουστούμια και ποικιλία στα βήματα.

Στη διάρκεια του σεμιναρίου αυτού θα γνωρίσουμε τα βασικά βήματα του χορού, αλλά θα μας δοθεί και η ευκαιρία να διδαχθούμε Χορογραφία Baladi του μοναδικού Malek.

“DANCING VEIL – From Samia to Salome…”

Η χρήση του πέπλου στο χορό έχει ενσωματωθεί σημαντικά. Από ένα στοιχείο ένδυσης και προστασίας σε ένα μέσο καταπίεσης, μιας πολιτικής δήλωσης σε αρχαίες παραδόσεις, το πέπλο έχει χρησιμοποιηθεί από τις γυναίκες και τους άντρες και ως σύμβολο του αισθησιασμού και της ιερότητας. Το πέπλο καλύπτει νύφες, θεές και ιερά αντικείμενα που χρησιμοποιούνται στο χορό και τα τελετουργικά, που αντιπροσωπεύουν την πνευματική μεταμόρφωση.

Ακόμη και οι μαινάδες χόρευαν με πέπλα στις τελετές για τη λατρεία του θεού Διονύσου.

Στο χορό Oriental, το πέπλο μπορεί να εκφράσει όλες αυτές τις αντιφάσεις, όντας ένα από τα πιο ευέλικτα αξεσουάρ: μπορεί να συμβολίζει την εγγύτητα, την έκπληξη και τη μεταμόρφωση, αλλά και την απαλότητα, τη διαπεραστικότητα και τον αισθησιασμό.

Σε αυτό το σεμινάριο θα μάθουμε μια χορογραφία πέπλου που αποτυπώνει τους μύθους και τους συμβολισμούς του από την τεχνική της Σαμία Γκαμάλ μέχρι τις αναπαραστάσεις της Σαλώμης.

 ”SHOCKING TABLA” DRUM

Ένα δυναμικό και γεμάτο ενέργεια Arabic Drum Solo Σεμινάριο, όπου οι μαθητές θα μάθουν μερικούς από τους πιο σημαντικούς και γνωστούς Αραβικούς ρυθμούς, πώς να τους αναγνωρίζουν, πώς να τους αναλύουν και πώς να χορεύουν πάνω τους με όμορφες Oriental κινήσεις και συνδυασμούς.

Επίσης, θα διδαχθούν και μια έντονη και σπινθηροβόλα χορογραφία!

Περισσότερες λεπτομέρειες στην Ιστοσελίδα: www.bollywoodfestival.gr

Επικοινωνία – Κρατήσεις:

www.bollywoodfestival.gr

Artistic Studio Oriental Expression (NPO)

Λεωφ. Βουλιαγμένης  272Α-ΜΕΤΡΟ Άγ. Δημήτριος (έξοδος Βουλιαγμένης)

Τηλ./Fax 210 9735888-Κιν.6997116407

www.orientalexpression.gr – info@orientalexpression.gr

www.bollywoodacademy.gr

About AuthorΠοια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>