Τρουφάκια καρύδας (ωμοφαγικό)

Σεπτεμβρίου 19, 2014

www.plus.google.com

 


Υλικά

  •     1 κούπα τριμμένο αμύγδαλο
  •     1 κούπα τριμμένη καρύδα
  •     1 κούπα βρώμη ή πίτουρο βρώμης
  •     3-4  κουταλιές της σούπας στέβια θα τη βρείτε στη Health Boutique  (που θα λιώσετε στο χλιαρό νερό)
  •     1/2 κούπα χλιαρό νερό ( ή αν χρειαστεί λίγο παραπάνω )
  •     1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
  •     1/2 κουταλιά του γλυκού γαρύφαλλο
  •     το ξύσμα ενός πορτοκαλιού

Για τη γαρνιτούρα

Τριμμένη καρύδα

Παρασκευή

Μουσκεύουμε τη βρώμη με το νερό και τη στέβια  ώσπου να γίνει σαν αραιός χυλός. Αν χρειαστεί βάζουμε λίγο παραπάνω νερό. Σ’ ένα σκεύος ενώνουμε όλα τα υλικά  δίνοντας λίγο χρόνο στο μείγμα (περίπου 30 λεπτά) να φουσκώσει και να δέσουν όλα τα υλικά κάνοντας μια μάζα που κολλάει ελαφρά . Εάν το μείγμα  είναι πολύ στεγνό μπορεί να χρειαστεί λίγο νερό ακόμα. Μετά από 45 λεπτά πλάθουμε μικρά τρουφάκια και τα ρίχνουμε μέσα σε τριμμένη καρύδα ώστε να κολλήσει πάνω τους .

Τα τοποθετούμε στο ψυγείο  και  όπου μπορούν να διατηρηθούν για μία εβδομάδα περίπου.

Καλή απόλαυση!

About Author



(2) Readers Comments

  1. Ζωη
    Reply →
    28/09/2014 at 5:08 μμ

    Την καρυδα την βαζουμε στο μειγμα?

    • Inspire Your Life
      Reply →
      29/09/2014 at 8:52 πμ

      Ναι την ανακατεύετε με τα υπόλοιπα υλικά, στο τέλος θα χρείαστείτε λίγη ακόμη για τη γαρνιτούρα. Καλή επιτυχία!

Ποια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Γράψτε απάντηση στο Ζωη Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>