Χοτ Ντογκ Καρότου

Σεπτεμβρίου 09, 2015

Αν δεν το είχα δοκιμάσει και κάποιος μου έλεγε ότι ένα καρότο μπορεί να έχει γεύση χοτ ντογκ θα γέλαγα. Τα καρότα κάνουν τα απόλυτα χορτοφαγικά χοτ ντογκ καθώς έχουν απίστευτα παρόμοια γεύση με την κατάλληλη προετοιμασία και είναι και 100% φυτικά!

Το μυστικό στο να μοιάζει γευστικά το καρότο με λουκάνικο είναι το σωστό βράσιμο και το μαρινάρισμα τους το λιγότερο 24 ώρες. Μετά το ψήνετε στο τηγάνι ή κάρβουνα, το βάζετε μέσα σε ψωμάκι, γαρνίρετε με τα αγαπημένα σας υλικά, πασπαλίζετε με μουστάρδα και κέτσαπ και το χοτ ντογκ σας είναι έτοιμο!
Όταν έπεσα σε διάφορες συνταγές για χοτ ντογκ από καρότο, ήμουν πολύ επιφυλακτική. Αποφάσισα όμως να το δοκιμάσω, απλοποιώντας την συνταγή και συμπληρώνοντας σάλτσα μπάρμπεκιου για πιο καπνιστή γεύση.

Όταν το δοκίμασα εξεπλάγην και δεν πίστευα πως ένα καρότο μπορεί να έχει γεύση και όψη ενός βραστού λουκάνικου. Αν το φάτε σκέτο δεν θυμίζει τόσο πολύ αλλά με το ψωμάκι, το κέτσαπ, την μουστάρδα και πασπαλισμένο με ρίγανη και αλατάκι, γίνεται το απόλυτο vegan χοτ ντογκ!

Εγώ το γαρνίρισα με πίκλες, αλατάκι, ρίγανη και μουστάρδα και ήταν μούρλια!  Η προετοιμασία και διαδικασία είναι πάρα πολύ απλή και αξίζει να το δοκιμάσετε.

Υλικά:
4-6 μέτρια καρότα
σάλτσα μπάρμπεκιου

Για τη Μαρινάδα:
1/4 κούπα νερό
1/4 μηλόξιδο αφιλτράριστο (έχει πολύ καλύτερη γεύση και το βρίσκετε στα βιολογικά)
1/4 κούπα σόγια σως
1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδο ή 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1/2 κ.γ. σκόνη κρεμμύδι
1/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα καρότα κι αν θέλουμε στρογγυλεύουμε τις άκρες για να μοιάζουν με λουκάνικα και τα βράζουμε για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν ώστε το πιρούνι να μπήγεται και να είναι μαλακά αλλά να μην λιώνουν τα καρότα να κρατάνε καλά. Προσοχή μη τα παραβράσετε. Πρέπει να βράσουν τόσο ώστε να στέκονται καλά αλλά να είναι μαλακά μέσα κι όχι τραγανά όταν θα τα φάμε. Όταν είναι έτοιμα τα βάζουμε κάτω από κρύο νερό να σταματήσει το μαγείρεμα τους και αφήνουμε να κρυώσουν.

Σε ένα σακούλι, ρίχνουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας, ανακατεύουμε και βάζουμε τα καρότα. Τα αφήνουμε να μαριναριστούν στο ψυγείο το λιγότερο 24 ώρες. Μην τα μαρινάρετε πιο λίγο, δεν θα έχουν το ίδιο γευστικό αποτέλεσμα. Τα καρότα πρέπει να καλύπτοναι με την μαρινάδα. Αν δεν έχετε σακκούλι μπορείτε να τα βάλετε σε ταπεράκι και ανακατεύοντας τα 1-2 φορές να πάει η μαρινάδα παντού.
Την επομένη τα βγάζουμε από το σακκούλι, τα πασαλείφουμε καλά με σάλτσα μπάρμπεκιου και τα ψήνουμε σε τηγάνι ή στη σχάρα καλά από όλες τις πλευρές να καραμελώσουν και να ξεροψηθούν ελαφρώς.

Σερβίρουμε μέσα σε ψωμάκι με μουστάρδα, κέτσαπ, αλάτι και ρίγανη κι αν θέλουμε γαρνίρουμε με πίκλες, κρεμμύδι ή ότι άλλο θέλουμε.

Καλή σας όρεξη!

πηγή:http://vegankainostimo.blogspot.gr

 

About Author



Ποια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>