Χυμός από πατζάρι
Ο χυμός αυτός είναι ελαφρά γλυκός και ξινούτσικος ταυτόχρονα και πολύ δροσιστικός! Τον πίνουμε νηστικοί αμέσως μόλις τον στίψουμε για να επωφεληθούμε από τις ιδιότητές του. Κάθε υλικό κάτι καλό μας προσφέρει:
- Αγγούρι: νερό και ηλεκτρολύτες για ενυδάτωση, μειώνει τη φλεγμονή
- Καρότο: β καροτίνη που μετατρέπεται σε βιταμίνη Α, καθαρίζει το συκώτι, δυναμώνει την όραση
- Λεμόνι: βιταμίνη C, αντιμικροβιακό
- Παντζάρι: αντιοξειδωτικά, αποτοξινώνει το συκώτι, ρίχνει την πίεση
Εννοείτε πως προσαρμόζουμε τις ποσότητες των λαχανικών ανάλογα με τα γούστα μας: για δροσιά λίγο περισσότερο αγγούρι, για γλυκιά γεύση λίγο περισσότερο παντζάρι ή καρότα, λεμόνι για πιο ξινό! Μην το παρακάνετε με το παντζάρι όμως γιατί μπορεί η έντονη γεύση του να καλύψει τις υπόλοιπες.
Θα χρειαστούμε
Για κάθε ποτήρι χυμό που θα φτιάξουμε:
1 μέτριο πατζάρι
3 μέτρια καρότα
1 αγγούρι
μισό λεμόνι
ένα κομματάκι τζίντζερ (για όσους το αγαπούν)
λίγα φυλλαράκια δυόσμο ή βασιλικό (προαιρετικά)
Πώς το φτιάχνουμε:
Βάζουμε όλα τα υλικά στον αποχυμωτή. Τα φυλλαράκια δυόσμου τα κρατάμε για διακόσμηση ή τα βάζουμε κι αυτά στον αποχυμωτή. Προσθέτουμε και κανένα παγάκι τις ζεστές μέρες και απολαμβάνουμε!