Πόσο ισορροπημένη είναι η σχέση που έχουμε με το σώμα μας;

Αυγούστου 09, 2016

 

 Γράφει η Ιωάννα Μπακρατσά, Εκπαιδεύτρια και Σύμβουλος ThetaHealing®, Master και Certificate of Science της Μεθόδου

 

 Θα έχετε ακούσει ότι το σώμα μας είναι το «όχημά» μας, το οποίο επιτελεί καθημερινά και αδιάκοπα λειτουργίες που είναι σημαντικές για την επιβίωσή μας. Όλα τα συστήματα του σώματός μας αλληλοεπιδρούν και συνδέονται μεταξύ τους.

Θα μπορούσαμε να παρομοιάσουμε αυτή τη συνέργεια με μια μουσική ορχήστρα, η οποία παίζει ένα τραγούδι και μόνο όταν όλα τα μέλη της είναι συντονισμένα και συγχρονισμένα μεταξύ τους το αποτέλεσμα είναι μαγευτικό.

Για να μπορούμε να έχουμε μια ισορροπημένη σχέση με το σώμα μας χρειάζεται να γνωρίζουμε τις αντοχές του και να τηρούμε τα όριά του, να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες του και να του παρέχουμε όλα όσα μας ζητάει, είτε αυτό το ονομάζουμε τροφή ή φροντίδα και στοργή.

Η σύγχρονη ζωή μας θέλει καλούς σε όλα, πολυάσχολους και πολυμήχανους, με αποτέλεσμα να εξαντλούμε πολλές φορές τις δυνατότητες και τις αντοχές του σώματός μας. Κι όταν το σώμα μας δεν μπορεί να ακολουθήσει αυτούς τους φρενήρεις ρυθμούς, μας το δείχνει με πολλούς και διάφορους τρόπους. Το μυστικό είναι να μπορούμε να καταλάβουμε τι μας δείχνει.

Τελευταία υπάρχει μια τάση που μας παρακινεί να ξεπερνάμε τα όρια του σώματός μας προκειμένου να μπορέσουμε να υπερβούμε τον εαυτό μας. Αυτό όμως προϋποθέτει να έχουμε μεγάλη επίγνωση των δυνατοτήτων του. Δεν είναι πάντοτε καλό να πιέζουμε τον εαυτό μας αν νιώθουμε ότι το σώμα μας δεν έχει τις αντίστοιχες αντοχές.

Είναι σημαντικό να ακούμε τα σημάδια που μας δίνει το σώμα μας. Πάνω απ’ όλα χρειάζεται να αγαπάμε τον εαυτό μας και να νιώθουμε ευγνωμοσύνη για όσα κάνει το σώμα μας για εμάς. Το σώμα μας είναι σχεδιασμένο ώστε να κάνει ότι καλύτερο μπορεί για να μας κρατήσει ζωντανούς.

 

 

About Author



Ποια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>