Πώς να αποφύγετε τις λάθος επιλογές

Ιανουαρίου 19, 2017

Λάθη… Γίνονται από όλους. Άλλοι τα βλέπουν σαν λανθασμένη διαχείριση μιας κατάστασης και άλλοι σαν ευκαιρία αποκόμισης μιας εμπειρίας ή μαθήματος. Κάποιες φορές είναι μικρά, άλλες φορές μεγάλα και άλλες πάλι φορές επιφέρουν μη αναστρέψιμες καταστάσεις. Τα σημαντικότερα λάθη βέβαια σχετίζονται με τις επιλογές που καλούμαστε να κάνουμε στη ζωή μας.

Ακόμα και σε νεαρή ηλικία παίρνουμε αποφάσεις που επηρεάζουν ολόκληρη τη ζωή μας, όπως για παράδειγμα την απόφαση που πρέπει να πάρουμε για το τι επαγγελματικό προσανατολισμό επρόκειτο να ακολουθήσουμε. Όμως και σε μεγαλύτερες ηλικίες έχει παρατηρηθεί πως τα λάθη που γίνονται σε σχέση με τις επιλογές που κάνουμε στη ζωή μας είναι σοβαρά. Παρακάτω αναλύονται 4 σωτήριες τεχνικές ώστε να αποφεύγουμε τα λάθη όσον αφορά τις επιλογές που πραγματοποιούμε στη ζωή μας.

Πρώτα απ’ όλα, πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι και ειλικρινείς με τον εαυτό μας.

Μόνο έτσι θα είμαστε πραγματικά σε θέση να γνωρίζουμε τι θέλουμε στη ζωή μας. Άρα, το να κάνουμε πότε-πότε μια προσωπική εξερεύνηση των επιθυμιών μας, θα μας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στους πραγματικούς μας στόχους αποφεύγοντας να χάσουμε πολύτιμο χρόνο δίνοντας σημασία σε μη πραγματικές επιθυμίες μας.

Αυτό φυσικά προϋποθέτει να είμαστε καλά μέσα μας.

Το να αισθανόμαστε ήρεμοι, απομακρύνοντας κάθε αρνητική σκέψη και διάθεση, βοηθάει στο να μπορούμε να βάζουμε τις σκέψεις μας σε μια σειρά βρίσκοντας ποια πράγματα αποτελούν προτεραιότητες για τον καθένα από εμάς. Επομένως, η καλή ψυχολογική κατάσταση θεωρείται ένα από τα κλειδιά που μας ¨ξεκλειδώνει¨ την πόρτα των αληθινών επιθυμιών μας και μας φέρνει πιο κοντά στους πραγματικούς στόχους της ζωής μας μειώνοντας σημαντικά την πιθανότητα κάποιου λάθους όσον αφορά τις επιλογές που θα κάνουμε.

Η σωστή και επιμελής εξέταση όλων των παραμέτρων είναι ένας ακόμα σημαντικός κανόνας στη στρατηγική αποφυγής των λάθος επιλογών της ζωής μας. Με άλλα λόγια, η σωστή τοποθέτηση των υπέρ και των κατά της κάθε επιλογής επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό την απόφαση που καλούμαστε να πάρουμε για διάφορες καταστάσεις κατά τη διάρκεια της ζωής μας.

Καθοριστικό ρόλο, τέλος, παίζει το να μπορούμε να αντισταθούμε σε κάθε είδος επιρροής που προέρχεται από τυχόν τριτογενείς παράγοντες, οι οποίοι μπορεί να είναι πρόσωπα που έχουν την ικανότητα να επηρεάζουν τη γνώμη μας και τις επιλογές μας, παράγοντες ή καταστάσεις που ασκούν επιρροή στον τρόπο ζωής μας και τέλος η τεχνολογία που τα τελευταία χρόνια έχει μεταβάλει κατά πολύ τον τρόπο ζωής μας μέσω της δράσης των κοινωνικών δικτύων τα οποία επηρεάζουν τη ζωή μας πολλές φορές άθελά μας.

πηγη

About Author



Ποια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>