Σκέψεις για τη νέα χρονιά

Ιανουαρίου 12, 2015

Γράφει η Μυρτώ Πανάγου, Σύμβουλος Επικοινωνίας

Όταν μπαίνει η νέα χρονιά το πρώτο πράγμα που κάνουμε ασυναίσθητα είναι να θέτουμε στον εαυτό μας στόχους! Αυτούς είτε τους γράφουμε επιμελώς για να τους διαβάζουμε καθημερινά, είτε απλώς τους σκεφτόμαστε και τους υπενθυμίζουμε κάθε τόσο στον εαυτό μας. Κάποιους από αυτούς τους πράττουμε και κάποιους άλλους όχι. Η πλειοψηφία -από την εμπειρία μου- γέρνει στο ότι από τους 10 στόχους, θα πραγματοποιήσουμε τις περισσότερες φορές τους 3 ή τους 4.

Πολλές φορές σκέφτομαι τί θα συνέβαινε εάν τους πραγματοποιούσα όλους! Εάν έβαζα ένα πρόγραμμα στον εαυτό μου και έκανα όλες αυτές τις υποσχέσεις στον εαυτό μου πραγματικότητα. Θα ήμουν ίσως πιο ευτυχισμένη; Θα έδινα στον εαυτό μου την ικανοποίηση ότι ολοκλήρωσα κάτι με υπευθυνότητα; Ίσως και τα δύο!

Φέτος λοιπόν είπα για μια ακόμα φορά στον εαυτό μου ότι θα του κάνω κάποια δώρα. Λέω όμως αυτήν την φορά να προσπαθήσω να τα πράξω ΟΛΑ.

Θέλω να μοιραστώ κάποιους μαζί σας. Ίσως κάποιοι να συνάδουν κιόλας.

1. Θέλω να δώσω έμφαση περισσότερο στην δουλειά μου. Όταν αγαπάς κάτι πολύ και δίνεσαι δεν μπορεί κανένας να σε προσπεράσει.

2. Θέλω να προσπαθήσω να κάνω περισσότερα ταξίδια. Μου αρέσει να έρχομαι σε επαφή με ανθρώπους άλλης κουλτούρας. Μου αρέσει να βλέπω διαφορετικές εικόνες και πράγματα.

3. Θέλω να προσπαθήσω να διαβάζω περισσότερα βιβλία. Μου ανοίγει πολύ περισσότερο το μυαλό, ειδικά σε εργασιακά θέματα. Ταξιδεύω!

4. Θέλω να φτιάξω παραπάνω το πρόγραμμά μου προκειμένου να βλέπω τους ανθρώπους μου περισσότερο. Με όλη την κούραση της εβδομάδας είναι δύσκολο, όμως το να πιω ένα ποτό ή έναν καφέ με χαλαρώνει και με κάνει να ξεχνιέμαι.

5. Θέλω να σκέφτομαι περισσότερο πριν πω κάτι. Είμαι αρκετά αυθόρμητη είτε όταν έχω νευριάσει, είτε όταν είμαι καλά και αυτό πολλές φορές δεν μου βγαίνει σε καλό.

6. Θέλω να εστιάζω μόνο στα ουσιώδη της ζωής μου και όχι σε αυτά που δεν έχουν να μου προσφέρουν κάτι. Αυτό μπορεί να είναι από έναν άνθρωπο μέχρι μια κακή καθημερινή συνήθεια.

7. Θέλω να αποβάλλω οτιδήποτε άσχημο ή κακό επέτρεψα να μπει στον «χώρο» μου και να επιτρέπω μόνο σε καλά στοιχεία να υπάρχουν στην ζωή μου.

Νομίζω πως μπορώ να συνεχίσω μέχρι αύριο αλλά δεν θέλω να σας κουράσω άλλο.

Σκεφτείτε τους δικούς σας στόχους, γράψτε τους σε ένα χαρτί και προσπαθήστε να τους κάνετε πράξη. Είμαι σίγουρη ότι θα δείτε τεράστια διαφορά ;-)

About Author



Ποια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>