Υγεία, Νεότητα, Πνεύμα & Ομορφιά… αλά Ελληνικά!

Οκτωβρίου 26, 2019

Άρθρο της Στεφανίας Χαντζή στο τεύχος «ΥΓΕΙΑ & ΟΜΟΡΦΙΑ», του περιοδικού Ξεναγός Θεσσαλονίκης

Υγεία, νεότητα, διαυγές και ζωηρό πνεύμα, ομορφιά που διαρκεί στο χρόνο… Οι παραπάνω έννοιες και η δυνατότητα να τα έχει όλα αυτά ο άνθρωπος ταυτόχρονα, ίσως σε κάποιους να μοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Οι λύσεις για όλα αυτά μπορεί να φαίνονται ότι είναι μακριά. Κι όμως είναι τόσο κοντά. Στην πραγματικότητα ήταν πάντα εδώ, απλά τα είχαμε ξεχάσει.

Για να κατανοήσουμε πως συνδέονται όλα τα παραπάνω χρειάζεται να θυμηθούμε τα χαρακτηριστικά της ίδια της ζωής. Όπως έχει διαπιστωθεί από αρκετούς φιλοσόφους και ερευνητές (Πλάτωνας, Επίκουρος κ.α.), ο άνθρωπος έχει την τάση να αναζητά την απόλαυση και την ευχαρίστηση.

Η ευχαρίστηση συνδέεται άμεσα με το:

  • να είμαστε υγιείς,
  • η εμφάνισή μας να είναι νεανική και αρμονική,
  • να έχουμε ζωτική ενέργεια, αντοχή, πνευματική διαύγεια, ερωτική διάθεση, αυτοπεποίθηση, αίσθημα σιγουριάς και αισιοδοξίας για τη ζωή και το μέλλον.

Όλα τα παραπάνω συμπεριλαμβάνονται στην πλήρη έννοια της υγείας που είναι και η πραγματική έννοια της υγείας και όχι απλά, Υγεία=απουσία ασθένειας.

Η έννοια της υγείας είναι άμεσα συνυφασμένη και με την έννοια της ομορφιάς, του ‘’κάλλους”, με την οποία έχουν ασχοληθεί όλοι οι μεγάλοι Αρχαίοι Έλληνες Φιλόσοφοι.

Ποια όμως είναι η πραγματική έννοια της ομορφιάς και πως μπορεί κάποιος να την εξασφαλίσει αν δεν έχει κληρονομήσει κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που να τον χαρακτηρίζουν ως αντικειμενικά όμορφο;

Η αληθινή έννοια της ομορφιάς περιλαμβάνει την αισθητική συμμετρία και τη συνολική ευεξία σε σώμα, νου και πνεύμα. Είναι θέμα πολύ-παραγοντικό και ξεκινάει από μέσα μας (με τη σωστή διατροφή) για να καθρεφτιστεί στην εξωτερική μας εικόνα με ένα άψογο αισθητικό αποτέλεσμα ενισχυμένο με μία ευχάριστη, δυναμική και ισορροπημένη προσωπικότητα.

Η κατάκτηση της ομορφιάς –εξωτερικά και εσωτερικά- είναι στο χέρι του καθενός, δεν εξαρτάται αποκλειστικά από τα χαρακτηριστικά με τα οποία γεννήθηκε.  Για να γίνει αντιληπτό αυτό, βοηθούν τα παρακάτω στοιχεία:

- Το εξωτερικό αποτέλεσμα στην εικόνα μας ξεκινάει βιοχημικά από μέσα μας, από τις εσωτερικές βιοχημικές διεργασίες που γίνονται στα κύτταρά μας και οι οποίες εξαρτώνται από τα “καύσιμα” που δίνουμε στον οργανισμό μας, δηλαδή από τα τρόφιμα.

- Ο χαρακτηρισμός ενός ανθρώπου ως όμορφου εξωτερικά περιλαμβάνει φυσικούς σωματικούς παράγοντες, όπως η υγεία, η νεότητα, η σεξουαλικότητα και η αρμονική αναλογία των χαρακτηριστικών του προσώπου και του σώματος.

- Η υγεία, η νεότητά και η σεξουαλικότητά μας διατηρούνται όταν θρέφουμε σωστά τον οργανισμό μας, έτσι ώστε τα κύτταρά μας να λαμβάνουν όλες τις απαραίτητες θρεπτικές ουσίες και να επιτελούν σωστά τις λειτουργίες τους χωρίς να φθείρονται, χωρίς να γερνάνε, εξασφαλίζοντας υγιή ορμονικά επίπεδα.

- Η εξωτερική ομορφιά περιλαμβάνει ό,τι γίνεται αντιληπτό με την όραση, δηλαδή την επιδερμίδα ενός ανθρώπου, τα μαλλιά, τα νύχια, τα δόντια και το σωματικό του βάρος.

- Ο άνθρωπος που φροντίζει τον εαυτό του και τρέφεται σωστά λαμβάνει όλα τα απαραίτητα συστατικά για να έχει καθαρό λαμπερό δέρμα χωρίς ρυτίδες, υγιή μαλλιά, δυνατά νύχια και δόντια και ιδανικό βάρος.

- Η αποτοξίνωση του οργανισμού και η απομάκρυνση βαρέων μετάλλων και παθογόνων μικρο-οργανισμών που επιδρούν στο νευρικό σύστημα και την ψυχική υγεία, προσφέρουν πνευματική διαύγεια, ευεξία και ευδιαθεσία, με αποτέλεσμα ο άνθρωπος αυτός να εκπέμπει τόσο θετικά στοιχεία με τη συμπεριφορά του, που τον κάνουν γοητευτικό, θελκτικό και ευχάριστο.

Γίνεται αντιληπτό λοιπόν ότι η ομορφιά είναι στα χέρια μας αρκεί να της δώσουμε τη δέουσα σημασία.

Πηγή φωτογραφίας www.zoumboulakis.gr

Yπάρχει συνταγή Ευζωίας & Ομορφιάς;

Η «συνταγή» είναι να μετακινηθούμε σε ολοένα και πιο υγιεινές και φυσικές συνήθειες ακολουθώντας μία ολιστική προσέγγιση σε όλους τους τομείς της ζωής μας, αντλώντας γνώση από την ελληνική παράδοση και την κληρονομιά μας.

  • Στρεφόμαστε στη μεσογειακή διατροφή και τρώμε τροφές “ζωντανές” με υψηλή θρεπτική αξία, όσο πιο κοντά γίνεται στη φυσική τους μορφή.
  • Η ελληνική διατροφή ως κουλτούρα και ως τρόπος ζωής είναι επιστημονικά τεκμηριωμένη ως η πλέον υγιεινή διατροφή στον κόσμο. Οι έρευνες δείχνουν ότι η ελληνική διατροφή βοηθά στην απώλεια βάρους, μειώνει τον κίνδυνο εμφράγματος του μυοκαρδίου, μειώνει τα αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια και την πιθανότητα θανάτου από καρδιακά νοσήματα κατά 30%. Επίσης, οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι τα διάφορα συστατικά αυτής της διατροφής δρουν συνδυαστικά και μειώνουν τη φλεγμονή και την οξείδωση γενικότερα στον οργανισμό μας.
  • Όταν η φυσική διατροφή δεν επαρκεί, αποκαθιστούμε τη βιοχημική ισορροπία του οργανισμού μέσα από την στοχευμένη λήψη συμπληρωμάτων διατροφής που θρέφουν σε κυτταρικό επίπεδο και αντλούν τη «δύναμή» τους από το φυσικό πλούτο.
  • Πίνουμε άφθονο καθαρό νερό 
  • Kοιμόμαστε επαρκώς.
  • Κάνουμε άσκηση. Στην Αρχαία Ελλάδα κρύβονται και πάλι οι ρίζες μιας μορφής άσκησης που μπορεί να μας διατηρεί σε άψογη φυσική κατάσταση προσδίδοντάς μας μυική ενδυνάμωση, αντοχή και ευλυγισία. Πρόκειται για την καλλισθενική γυμναστική που προέρχεται από τις αρχαιοελληνικές λέξεις «κάλλος» (=ομορφιά) και «σθένος» (=δύναμη σωματική και ψυχική).
  • Κάνουμε “ασκήσεις αντιστρές”. Στην Ελλάδα η φύση, το κλίμα και το παραδοσιακό φιλόξενο πννεύμα μας, μας κρατούν μακριά από τη μοναξιά και την κατάθλιψη. Ο λαμπερός ήλιος τους περισσότερους μήνες του χρόνου, οι υπέροχες θάλασσές μας, τα πολυποίκιλα βουνά μας που προσφέρονται τόσο για αναρρίχηση όσο και για σκι το χειμώνα, ευνοούν την ανάπτυξης της επαφής με τη φύση αλλά και την κοινωνικότητά μας.

Δώσε πνοή στη Ζωή σου…

Σε έναν κόσμο που αλλάζει και φαίνεται όλο και πιο δύσκολος, μπορούμε να αξιοποιήσουμε στο μέγιστο τις εγγενείς δυνάμεις μας για να κατακτήσουμε την υγεία, τη νεότητα και την ομορφιά. Την ομορφιά όχι την τεχνητή, αλλά αυτή που δημιουργεί αρμονικές συνιστώσες Σώματος, Νου και Ψυχής, υψηλό ιδανικό των Ελλήνων και έμφυτο χαρακτηριστικό κάθε Ανθρώπου. Αλλάζοντας λοιπόν οπτική μπορούμε να δώσουμε μία νέα πνοή στη ζωή μας, μετατρέποντας κάθε μας στιγμή σε πηγή έμπνευσης και δημιουργίας!

 

της Στεφανίας ΧαντζήΔημοσιογράφος Υγείας & Ευεξίας

Δημιουργός του InspireYourLife.gr & της Health-Boutique.com

Μπορείτε να αναδημοσιεύετε περιεχόμενο της ιστοσελίδας InspireYourLife.gr, με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει εμφανής ενεργός σύνδεσμος προς την ακριβή σελίδα του άρθρου.

Σχετικά άρθρα:

Σαρακοστή: Ιδανική ευκαιρία για αποτοξίνωση!

Οξείδωση των κυττάρων & Αντιοξειδωτικά

Οφέλη της αποτοξίνωσης

Αποτοξίνωση & Πλήρες Πρόγραμμα Καθαρισμού Εντέρου 14 ημερών

Καθαρό έντερο: η βάση της υγείας

About Author



Ποια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>