Ανεπιθύμητα έντομα; Διώξτε τα φυσικά!

Μαΐου 27, 2014

www.plus.google.com

Για να απαλλαγείς από τα έντομα φυτών στον κήπο ή στις γλάστρες σας χωρίς τη χρήση φυτοφαρμάκων, μπορείς να παρασκευάσεις το δικό σου οικιακό εντομοκτόνο.

Σαπούνι: Διαλύεις 50 γραμμάρια σαπούνι και 1 κουταλιά οινόπνευμα σε 1 λίτρο ζεστό νερό και ψεκάζετε.

Καυτερές πιπεριές: Βράζεις 2-3 καυτερές πιπεριές μαζί με μισό κρεμμύδι και μία σκελίδα σκόρδο. Τα αφήνεις για 2 μέρες και στραγγίζεις. Ψεκάζεις με το μίγμα, το οποίο μπορεί να φυλαχθεί στο ψυγείο για μελλοντική χρήση.

Τσουκνίδα: Ένα καταπληκτικό παρασκεύασμα για προστασία από αφίδες* και δυναμωτικό για τα φυτά. Βράζεις τσουκνίδες και ραντίζεις με το διάλυμα.

Πολύ καλά αποτελέσματα στην καταπολέμηση των εντόμων μπορούμε να έχουμε επίσης και με εκχυλίσματα άλλων φυτών όπως η φτέρη, το πολυκόμπι, το στεκούλι, το μελισσόχορτο, το χαμομήλι κλπ. Όλα αυτά τα φυτά χρησιμοποιούνται με επιτυχία στις πρακτικές της βιώσιμης γεωργίας.

Πηγή: Greenpeace

Το δοκιμάσαμε: Φυσικό εντομο-απωθητικό για το σώμα!

Χυμό ή τζελ αλόης: αλείψτε το σε όποιες περιοχές του σώματος είναι εκτεθειμένες και απολαύστε τριπλά οφέλη: ενυδατώνετε το δέρμα σας, μυρίζετε όμορφα και αποχαιρετάτε τα κουνούπια!

* Η αφίδα είναι γενική ονομασία διαφόρων παρασιτικών Εντόμων, από τα οποία γνωστότερο είναι η Φυλλοξήρα του αμπελιού. Οι αφίδες αναφέρονται επίσης με τα κοινά ονόματα μελίγκρες και φυτόψειρες. Βικιπαίδεια

About Author



Ποια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>