13 Μυστικά για έναν ευτυχισμένο γάμο

Νοεμβρίου 03, 2014

www.plus.google.com

Λέγεται συχνά ότι ο γάμος θέλει πολλή δουλειά – έτσι είναι αναζωογονητικό να ακούμε από μερικά  ζευγάρια πώς  όχι μόνο  έχουν βρει τον τρόπο να κάνουν την αγάπη να κρατήσει, αλλά να περνάνε και καλά.

Παρακάτω  θα δούμε 13 μυστικά των  ευτυχισμένων και  παντρεμένων  ζευγαριών.

1. Εμπιστεύονται ο ένας τον άλλο. Δεν κρίνουνε ο ένας τον άλλο αλλά δείχνουνε εμπιστοσύνη. Μπορεί να μην γράψουνε μυθιστόρημα για τον θυελλώδη έρωτα τους  αλλά  είναι αυτό που θέλουνε από μία σχέση.  

2. Με τις καλές και τις κακές στιγμές γίνεται η σχέση πιο δυνατή. Ο σεβασμός και η αγάπη στις δύσκολες στιγμές είναι ένα κλειδί για να κάνει τη δέσμευση ακόμη πιο δυνατή.

3. Σέβονται ο ένας τον άλλο. Όσα χρόνια και να περάσουν σε ένα γάμο υπάρχει ακόμη η αγάπη και η προσμονή να είναι μαζί.

4. Είναι ειλικρινής  ο ένας με τον άλλον. Θα σας πει πότε το παρατραβάτε και θα είναι εκεί να σας στηρίξει όταν το χρειαστείτε.

5. Βρίσκουν χαρά στα μικρά πράγματα. Είναι το άτομο που θέλουν είτε να τρώνε μαζί έξω, να πηγαίνουν σε μία συναυλία ή απλά να βλέπουν τηλεόραση  στο σπίτι .

6. Έχουν αγκαλιάσει τις διαφορές του άλλου. Μπορεί να είναι αντίθετοι σα χαρακτήρες αλλά μέσα από την αντίθεση συμπληρώνονται.

7. Μαλώνουν, αλλά πάντα μαλώνουν δίκαια. Ποτέ δεν θα είναι αγενής μεταξύ τους με τα λόγια ακόμα και όταν είναι αναστατωμένοι.

8. Διασκεδάζουν ακόμα και όταν δεν κάνουν απολύτως τίποτα. Κάνουν ο ένας τον άλλον να γελάει, δεν χρειάζεται να κανονίσουν κάτι για να περάσουν καλά.

9. Αναπτερώνουν το ηθικό ο ένας  στον άλλον. Χαρά, ηθική συμπαράσταση και γέλιο ακόμα και σε μέρες που δεν έχουν διάθεση είναι ένας τρόπος για να έχουν μία πιο φωτεινή ημέρα.

10. Αγαπούν ο ένας τον άλλο –  με όλα τα ελαττώματα. Κάνουν λάθη αλλά δείχνουν κατανόηση και συγχωρούν.

11. Αισθάνονται τυχεροί που βρήκαν ο ένας τον άλλον. Δεν ξεχνάνε πόσο σημαντική είναι η σχέση τους και πόσο τυχεροί είναι που την έχουν.

12. Υποστηρίζουν ο ένας τον άλλον. Δίνουν υποστήριξη και ενθάρρυνση μεταξύ τους.  

13. Καταλαβαίνουν ότι «στην ασθένεια και στην υγεία” είναι κάτι περισσότερο από μια φράση – είναι μια υπόσχεση. Δεν τα παρατάνε  στα δύσκολα χτίζοντας έτσι μία ακόμη πιο δυνατή σχέση.

 

About AuthorΠοια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>