5 αλήθειες για την κυτταρίτιδα που πρέπει να γνωρίζετε

Ιουνίου 26, 2015

Μάθετε τις πέντε βασικές αλήθειες για την κυτταρίτιδα.

1) Η κυτταρίτιδα ΔΕΝ είναι λίπος: Πολλοί άνθρωποι μπερδεύουν την κυτταρίτιδα με το λίπος. Σχετίζονται, αλλά δεν είναι το ίδιο πράγμα. Η κυτταρίτιδα είναι η ανομοιομορφία στην επιφάνεια του δέρματος, όταν εκεί συυσσωρεύονται μικροσκοπικές αποθήκες λίπους.

2) Η κυτταρίτιδα είναι πιο συχνή στις γυναίκες παρά στους άντρες: Το κολλαγόνο στο δέρμα των γυναικών βρίσκεται σε οριζόντια διάταξη κάτω από την επιδερμίδα. Αυτό διευκολύνει το λίπος να “ανοίξει” τις γραμμές του κολλαγόνου, να το διαπεράσει και να φτάσει ακριβώς κάτω από την επιδερμίδα, εκεί όπου γίνεται και πιο ορατό με τη μορφή της κυτταρίτιδας. Το κολλαγόνο στους άντρες είναι σε χιαστή διάταξη, κάτι που κάνει πιο δύσκολο για το λίπος να το διαπεράσει.

3) Οι κρέμες με ρετινόλη και καφεΐνη όντως βοηθούν: Η καφεΐνη βελτιώνει τη ροή του αίματος και προσωρινά συρρικνώνει τα λιποκύτταρα, ενώ η ρετινόλη βοηθάει στην σταδιακή επιδιόρθωση των κυττάρων. Ο καλύτερος συνδυασμός είναι να εφαρμόσετε πρώτα μια αλοιφή με ρετινόλη και στη συνέχεια να κάνετε το ίδιο με μια αλοιφή με καφεΐνη. Κρατήστε στο μυαλό σας, όμως, ότι αυτές οι ουσίες δεν σας απαλλάσσουν από την κυτταρίτιδα, απλά σας βοηθούν να την μειώσετε αισθητά.

4) Η απώλεια βάρους δεν εξαφανίζει απαραίτητα την κυτταρίτιδα: Όντως, αν έχετε περιττό λίπος στο σώμα σας είναι πιο πιθανό να κάνει εμφανή την κυτταρίτιδα. Αλλά ακόμα και αν χάσετε λίπος, δεν είναι σίγουρο ότι θα απαλλαγείτε από αυτήν. Τα γονίδια, η φλεγμονή και η ορμονική διαταραχή είναι παράγοντες που επίσης επηρεάζουν την κυτταρίτιδα.

5) Η υπεριώδης ακτινοβολία (UV) κάνει την κυτταρίτιδα πιο εμφανή: Οι ακτίνες UV καταστρέφουν τους δεσμούς κολλαγόνου και αυτό, όπως είναι φυσικό, επιτρέπει στην κυτταρίτιδα να γίνει ακόμα πιο εμφανής κάτω από την επιδερμίδα.

http://omorfamystika.gr

About AuthorΠοια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>