H πρόοδος της Πλαστικής Χειρουργικής σταθερά συνυφασμένη με την προσφορά στον άνθρωπο

Οκτωβρίου 29, 2019

Γράφει η Στεφανία Χαντζή, Δημοσιογράφος, YouAntiaging Manager 

Με τη συμμετοχή διακεκριμένων Ελλήνων και ξένων ομιλητών, πραγματοποιήθηκε και φέτος το 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (Ε.Ε.Π.Ε.Α.Χ), στις 16 – 19 Οκτωβρίου 2010, στο Ίδρυμα Ευγενίδου, στην Αθήνα.

Το Συνέδριο, που διεξάγεται ανά διετία αποκλειστικά από την ίδια την Εταιρεία, έχει ως στόχο την ενημέρωση για τους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων της Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής και των ποικίλων σύγχρονων καθημερινών κλινικών προβλημάτων του ευρύτατου γνωστικού αντικειμένου της.

Η Εταιρεία αριθμεί 300 περίπου μέλη και τόση ήταν και η προσέλευση από Έγκριτους Έλληνες Πλαστικούς Χειρουργούς, όλοι μέλη της Ε.Ε.Π.Ε.Α.Χ. μαζί με 14 διεθνούς εμβέλειας φήμης πλαστικούς χειρουργούς από Ευρώπη και Αμερική, μέλη των εκάστοτε αντίστοιχων Εταιρειών.

Η θεματολογία ήταν ποικίλη και κάλυπτε σχεδόν όλο το φάσμα του γνωστικού αντικειμένου της Πλαστικής Χειρουργικής, τόσο της επεμβατικής όσο και της μη επεμβατικής.

Στρογγυλές τράπεζες, διαλέξεις, εκπαιδευτικά μαθήματα, ελεύθερες και αναρτημένες ανακοινώσεις έδωσαν την ευκαιρία σε όλους όσους δραστηριοποιούνται γύρω από αυτή την ειδικότητα να διευρύνουν και να επικαιροποιήσουν τις γνώσεις τους προς όφελος των ασθενών.

Η πρώτη ημέρα του Συνεδρίου συμπεριλάμβανε μεταξύ άλλων και την Τελετή Έναρξης, με τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής, Καθ. Όθων Ν. Παπαδόπουλο, να κάνει την εισαγωγή, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, Καθηγητής Πέτρος Π. Σφηκάκης, ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, κος Εξαδάκτυλος Αθανάσιος καθώς και ο κος Ανδρέας Φουστάνος ως εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Την κύρια ομιλία έδωσε ο Πρέσβης Επί Τιμή, κος Αλέξης Αλεξανδρής, με θέμα «Ο Ελληνισμός της Κωνσταντινούπολης: Μία ιστορική αναδρομή από το χτες στο σήμερα». Η πρώτη ημέρα ολοκληρώθηκε με ένα κοκτέιλ γνωριμίας στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

Το κοινωνικό μέρος του Συνεδρίου συνεχίστηκε και την επόμενη ημέρα με το Δείπνο του Προέδρου στην Αθηναϊκή Λέσχη, ενώ το επίσημο Gala Dinner έλαβε χώρα την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης.

Το Συνέδριο ολοκληρώθηκε το Σάββατο με τις καθιερωμένες βραβεύσεις (Βραβείο «Γ. Πολυκράτη», Βραβεία Ε.Ε.Π.Ε.Α.Χ.), την τελετή λήξης και την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Το πρώτο βραβείο απονεμήθηκε στον κο Βακή Γεώργιο για μία πρωτοποριακή κλινικο-πειραματική μελέτη που αφορά τα αγγεία του μαστού.

Αξίζει να  σημειωθεί ότι Συνέδριο πλαισιώθηκε από 27 εκθέτες – χορηγούς, γεγονός που μαρτυρά το ολοένα αυξανόμενο ενδιαφέρον της σχετιζόμενης αγοράς για τον καθιερωμένο πλέον θεσμό που αποτελεί το κορυφαίο επιστημονικό γεγονός της Ε.Ε.Π.Ε.Α.Χ.

Το Συνέδριο έκλεισε με όλους τους Συνέδρους ικανοποιημένους και με κυρίαρχο μήνυμα ότι η πρόοδος της Πλαστικής Χειρουργικής συμπορεύεται σταθερά συνυφασμένη με την προσφορά στον άνθρωπο – τον κύριο άξονα της Ιπποκρατικής Ιατρικής- και λόγω της ταχείας εξέλιξής της, όλοι όσοι σχετίζονται με τον χώρο χρειάζεται να ενημερώνονται για τα νέα δεδομένα.   Ποια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>