Mindfulness & Επιχειρείν | Η Αναπνοή Μας Ως Ανταγωνιστικό Πλεονέκτημα

Απριλίου 17, 2016
Από τις βασικότερες δεξιότητές ενός επιχειρηματία για να υλοποιήσει το όραμα και τα σχέδια του είναι η νηφαλιότητα, η διαύγεια και η συγκέντρωση. Η ικανότητά του να διαχειρίζεται την ψυχολογική πίεση και να διατηρεί την διανοητική και πνευματική του αιχμή σε ένα απαιτητικό και συνεχώς μεταβλητό εσωτερικό και εξωτερικό περιβάλλον.
 
Σε ατομικό επίπεδο, η ενσωμάτωση της ενσυνειδητότητας (mindfulness) στην εργασία αλλά και στην ζωή μας, μας παρέχει μια «βαλβίδα» αποσυμπίεσης από το στρες, μειώνει την τάση μας για multitasking και μας επιτρέπει να είμαστε δημιουργικότεροι και αποτελεσματικότεροι. Σε εταιρικό επίπεδο, όλο και περισσότεροι οργανισμοί ανά τον κόσμο εντάσσουν την ενσυνειδητότητα στην εταιρική τους κουλτούρα ως έναν τρόπο για να καλλιεργήσουν την επικοινωνία και τη συνοχή της ομάδας, την καλύτερη λήψη αποφάσεων αλλά και για να τονώσουν την δημιουργική και πρωτότυπη σκέψη. Με λίγα λόγια η ικανότητά για ενσυνειδητότητα, ατομικά και ομαδικά, μπορεί να γίνει ένα υπολογίσιμο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στον επιχειρηματικό χώρο.
 
Το Σάββατο 23/4 στις 14:00 και στα πλαίσια του InspireYourLife Forum – Blue MoneyShow σας περιμένουμε να γνωρίσουμε μαζί πώς η ενσυνειδητότητα μπορεί να βοηθήσει στο να:
1. Διαχειριστούμε καλύτερα το άγχος
2. Επικοινωνούμε πιο αποτελεσματικά
3. Τονώσουμε τη διαύγεια και τη συγκέντρωση
4. Αγγίξουμε βαθύτερες πηγές δημιουργικότητας και καινοτομίας
 
Εισηγητής: Βασίλης Θ. Ξυπολιάς*, Mindfulness Coach, MBSR Authorised Teacher, CFM/UMASS*
Πότε: Σάββατο, 22 Απριλίου, 14:00 – 16:00 
ΠουAstir Palace – The Westin / Aίθουσα Excelsior Lounge
Είσοδος: Ελεύθερη
Δηλώστε συμμετοχή εδώ.
* Η βασική ακαδημαϊκή μου εκπαίδευση είναι στο marketing, κατέχοντας MBA από το Πανεπιστήμιο του Bridgeport, ΗΠΑ. Μέχρι το 2014 και για εικοσιπέντε χρόνια, εργάστηκα στον τομέα της επικοινωνίας – τα τελευταία δεκατρία, έχοντας τη δική μου εταιρία στο εξωτερικό. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, απέκτησα σημαντική εμπειρία και κατανόηση του πως λειτουργεί ο ανθρώπινος νους και την καθοριστική επιρροή που έχουν οι πεποιθήσεις, οι σκέψεις και τα συναισθήματά μας στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε, δρούμε και βιώνουμε τη ζωή. Το 2009 και από προσωπική αναζήτηση και ενδιαφέρον, άρχισα να εμβαθύνω σταδιακά τη γνώση μου στις δυνατότητες και τις μεθόδους ανάπτυξης της ενσυνειδητότητας (mindfulness). Μετά από συστηματική μελέτη, διεθνή workshops και επαγγελματικά εκπαιδευτικά σεμινάρια, συμπεριλαμβανομένης και της παρακολούθησης μαθημάτων Βουδιστικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Κατμαντού, το 2015, απέκτησα άδεια εκπαιδευτή του προγράμματος «Μείωση Άγχους Βάση Ενσυνειδητότητας» (Mindfulness Based Stress Reduction) από την Ιατρική Σχολή και το Κέντρο Επίγνωσης (CFM) του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης, ΗΠΑ. Σκοπός μου πλέον σήμερα είναι να επικοινωνήσω και να υποστηρίξω μέσω διαλέξεων, workshops και retreats, την ανάπτυξη της ενσυνειδητότητας, σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο. Να συνεισφέρω στη μεταστροφή μας από την «επιβίωση στον αυτόματο πιλότο» σε μια πιο αυθεντική και δημιουργική ζωή. Να ανακαλύψουμε πώς μπορούμε να βιώνουμε νηφαλιότητα με δυσάρεστες σκέψεις και συναισθήματα και παράλληλα να αξιοποιούμε τις επιλογές που μας δίνονται στο «τώρα». Να ξαναθυμηθούμε ότι η ζωή είναι περιπέτεια και πώς, αντί να παλεύουμε συνέχεια με τα “κύματα”, να μπορούμε να “σερφάρουμε” σ’ αυτά!

Βασίλης Θ. Ξυπολιάς

Mindfulness Coach, MBSR Authorised Teacher, CFM/UMASSΠοια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>