Spicy Cake for Christmas

Δεκεμβρίου 23, 2014


Υλικά

115 γρ. βούτυρο η λάδι

1κουταλάκι γλυκού λάδι καρύδας

1 φλιτζάνι αλεύρι από καστανό ρύζι

1/3 φλιτζ. Αλεύρι κινόα

¼ φλιτζανάκι, άμυλο πατάτας

1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

3/4κουτ.του γλκ . Κανέλα

1 κουταλάκι του γλκ. Garammasala η ginger

Λίγο αλάτι

3/4 ποτηριού ζάχαρη καρύδας

2 αυγά

1/2 φλιτζ. Κολοκύθα πολτοποιημένη

1/4 φλιτζ. γάλα ρυζιού

1/3 φλιτ. Ψημένα αμύγδαλα σε φέτες

Παρασκευή

Λιώνουμε το βούτυρο σε μια μία μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να μοσχοβολήσει (8-10 λεπτά).

Ανακατεύουμε σιγά σιγά και χαμηλώνουμε την φωτιά αν παρατηρήσουμε το βούτυρο ότι αρχίζει να χάνει πολύ το χρώμα του.

Βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά , προσθέτουμε το λάδι  καρύδας και το αφήνω να κρυώσει ελαφρώς.

Προθερμαίνω το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί (22 cm). Ανακατεύουμε το αλεύρι από καστανό ρύζι, το αλεύρι κινόα, άμυλο πατάτας, σόδα μαγειρικής ,κανέλα , garammasala, ginger και το αλάτι σε ένα μέτριο μπολ. Προσθέτουμε την ζάχαρη και τα ανακατεύουμε . Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά και  στην συνέχεια προσθέτουμε το γάλα, τον πουρέ κολοκύθας, και στο τέλος το βούτυρο με το λάδι καρύδας. Ενώνουμε τα υλικά από τα 2 μπολ, και προσθέτουμε τα περισσότερα από τα αμύγδαλα.  Ανακατεύουμε τα αυγά με το μείγμα και τα βάζουμε σε βουτυρωμένη φόρμα για κέικ. Πασπαλίζουμε με 1/2 κουτ. σούπας ζάχαρη και τα υπόλοιπα αμύγδαλα

Ψήνουμε για περίπου 40-50 λεπτά…. έχετε ένα υπέροχο γλυκό για να το μοιραστείτε με τους φίλους και τα αγαπημένα σας πρόσωπα τις ημέρες των εορτών!

bhavanayoga.com

About Author



Ποια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>