Το νέο FACE-LIFT: Βρείτε τις “χρυσές αναλογίες” του προσώπου σας

Οκτωβρίου 28, 2019

Του Χρήστου Λώλη, Εμφυτευματολόγος, Χειρουργός Οδοντίατρος, Επιστημονικός Διευθυντής του Specialized Dentistry of Athens

Δύο νέες αντιγηραντικές  τεχνικές,  αφήνουν  πίσω  τις  παλαιότερες  αιματηρές   μεθόδους  που χρησιμοποιούνταν έως  τώρα.

Όταν οι γιατροί  κατέληξαν  στο συμπέρασμα  πως  ο «όγκος» του προσώπου  ήταν σημαντικός  παράγοντας για  να  φαίνεται  κανείς  νεότερος,  άρχισαν να θέτουν περισσότερο σε εφαρμογή τα ενέσιμα σκευάσματα, τα οποία στις μέρες μας χρησιμοποιούνται ευρέως με πολύ καλά αποτελέσματα,  αρκεί αυτά να  γίνονται με μέτρο.

Έχει παρατηρηθεί  ότι για να δείχνουμε νέοι/ες  δεν έχει σημασία μόνον η φθορά του κολλαγόνου και του λίπους στο πρόσωπό μας, αλλά και η αλλαγή που παρατηρείται στα δόντια μας.

Άρα, το σύγχρονο σκεπτικό για την αντιγήρανση είναι  να εντοπίσουμε τις βασικές αλλαγές που έχουν γίνει και  να  τις αντιμετωπίσουμε.

Η «σωστή σειρά» είναι να επισκεφτούμε πρώτα τον οδοντίατρο και μετά τον Πλαστικό χειρουργό και τον Δερματολόγο.

THE DENTAL FACE-LIFT

Με αυτή την τεχνική, «χτίζοντας» δηλαδή τα δόντια και τα κοπτικά τους άκρα, φαρδαίνει η γνάθος  και «σηκώνονται» τα χείλη και τα μάγουλα.  Προσθέτοντας  1mm στα πίσω δόντια αυτό μεταφράζεται σε  3mm στα πρόσθια δόντια, γεγονός το οποίο κάνει αυτομάτως τους ανθρώπους να φαίνονται  νεότεροι.

Κάθε όψη που φτιάχνεται, δημιουργείται  ξεχωριστά για κάθε ασθενή ανάλογα με το σχήμα του προσώπου και  του στόματός του. Η αισθητική οδοντιατρική βασίζεται σε ακριβείς μαθηματικές εξισώσεις που ανακαλύφθηκαν (όπως όλα άλλωστε) από τους αρχαίους Έλληνες.  Οι αναλογίες  αυτές είναι γνωστές ως οι ‘‘χρυσές αναλογίες’’.

Αν σχεδιάσουμε ένα ορθογώνιο παραλληλόγραμμο γύρω από το πρόσωπο της Mona Lisa, οι αναλογίες  ύψους και πλάτους θα είναι απόλυτα συμμετρικές.  Ο Da Vinci σχεδίαζε με βάση το Πυθαγόρειο Θεώρημα.  Ως εκ τούτου,  αν εφαρμόσουμε αποκλειστικά και μόνο  τις  «χρυσές αναλογίες» διαπιστώνουμε πως  το χαμόγελο είναι καθαρά επιστημονικό και όχι καλλιτεχνικό.

Η ομορφιά όμως, είναι η συμμετρία.

Θα ταίριαζε ένα απόλυτα συμμετρικό χαμόγελο σε ένα ασύμμετρο πρόσωπο;

Όχι, καθώς αυτό δεν θα ήταν φυσικό. Τα πλατύ τυποποιημένο χαμόγελο με τα μεγάλα δόντια -απόλυτα συμμετρικά μεταξύ τους- και υπερβολικά  λευκό χρώμα, δεν είναι ωραίο. Γιατί; Επειδή δεν δείχνει  φυσικό και δεν είναι συμμετρικό με το πρόσωπο, τα μάτια , την μύτη, το σαγόνι και τα χείλη.

Το 95% των ανθρώπων δεν έχουν συμμετρικό πρόσωπο, ενώ μόλις στο υπόλοιπο 5% παρατηρείται συμμετρία.  Άρα ο στόχος των αισθητικών οδοντιάτρων είναι να δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση της απόλυτης συμμετρίας.

Αφού ολοκληρωθεί η πρώτη φάση μπορεί να επέμβει ο δερματολόγος  ή ο πλαστικός, για να τελειοποιήσει το περιστατικό και το αποτέλεσμα να είναι τέλειο και κυρίως να δείχνει φυσικό.

About AuthorΠοια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>