Vegan Sushi

Φεβρουαρίου 12, 2015

Λατρεύατε το σούσι πριν γίνετε χορτοφάγος και τώρα σας λείπει; Υπάρχουν πολλές συνταγές με χορτοφαγικά σούσι αυτή όμως θα σας ενθουσιάσει! Εύκολο και μπουκιά και συχώριο σούσι για τους λάτρεις του είδους. Δεν θα απογοητευτείτε!

Η συνταγή είναι για 4 μικρά ρολά σούσι ή 2 μεγάλα

Υλικά

2 φύλλα φύκια Nori κομμένα στην μέση για 4 μικρά ρολά ή ολόκληρα για 2 μεγάλα

1/2 κ.γ. λάδι καρύδας

3 σκελίδες σκόρδο

Σησαμέλαιο

1 καρότο

1 κόκκινη πιπεριά φλωρίνης

3-4 μανητάρια πλευρώτους

Για το ρύζι:

160 γρ. ρύζι καρολίνα ή αν μπορείτε να βρείτε το ειδικό ρύζι για σούσι.

400ml νερό (αν σωθεί προσθέτεις κι άλλο)

1/3 κούπα ξύδι ρυζιού ή 37γρ. μυλόξιδο

2 κ.σ. καστανή ζάχαρη

1 κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε το ρύζι. Ξεπλένουμε το ρύζι καλά και το βράζουμε. Ετοιμάζουμε την σάλτσα για το ρύζι μας ανακατεύοντας σε ένα μπολάκι το ξύδι με την ζάχαρη και το αλάτι. Όταν το ρύζι μας είναι έτοιμο, το στραγγίζουμε και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίχνουμε την σάλτσα και ανακατεύουμε καλά για να πάει σε όλο το ρύζι μας. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει το ρύζι.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι καρύδας και τις 3 σκελίδες σκόρδο σπασμένες και σοτάρουμε για λίγα λεπτά να πάρει άρωμα το λάδι. Προσθέτουμε όλα τα λαχανικά μας κομμένα σε λωρίδες και τοποθετημένα κατά ομάδες στο τηγάνι μας και τα σοτάρουμε πασπαλίζοντας τα ελαφρά με το σησαμέλαιο. Όποιο λαχανικό μαλακώνει και σοτάρεται το βγάζουμε. Η πιπεριά θα είναι η πρώτη, μετά τα μανιτάρια και το καρότο στο τέλος καθώς μαλακώνει πιο δύσκολα από όλα. Προσοχή δεν αφήνουμε τα λαχανικά μας να μαλακώσουν πολύ. Να κρατάνε και να είναι λίγο τραγανά. Τα βγάζουμε σε ένα πιάτο, εκτός του σκόρδου.

Παίρνουμε ένα σουπλά από καλαμάκια, βάζουμε πάνω το φύκι και το γεμίζουμε με ρύζι από άκρη σε άκρη (Περίπου 80γρ. ρύζι για κάθε φύλλο). Βάζουμε λίγο πιο κάτω από την πάνω άκρη κατά μήκος τα λαχανικά μας και τυλίγουμε το ρολό. Παίρνουμε ένα κομμάτι μεμβράνη το τοποθετούμε επάνω στο ρολό σούσι και το ρολάρουμε ξανά με το σουπλά και μετά κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι σε ρολάκια. Η μεμβράνη θα βοηθήσει να συγκρατεί το ρολό την ώρα που το κόβουμε. Αφού κόψουμε τα κομμάτια, ξανά ρολάρουμε με το σουπλά και στην συνέχεια αφαιρούμε την μεμβράνη και τοποθετούμε τα ρολάκια μας σε πιάτο. Τα σερβίρουμε έτσι ή με το αγαπημένο μας ντιπ.

πηγη:vegankainostimo.blogspot.gr

About Author



Ποια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>