Πέντε λάθη που δε μας αφήνουν να χάσουμε κιλά

Φεβρουαρίου 07, 2014

www.plus.google.com

Γυμνάζεστε σε τακτική βάση και κάνετε και μία ισορροπημένη διατροφή και παρ΄όλες τις προσπάθειες δε βλέπετε να έχει αποτέλεσμα. Δεν είστε οι μόνοι. Φανταστείτε ότι το σώμα μας είναι ένας μηχανισμός που απαιτεί κάποιες προϋποθέσεις για να λειτουργήσει σωστά, αλλά και για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα όσον αφορά την εμφάνισή μας. Υπάρχουν πέντε λάθη που αν τα αποφύγουμε θα έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα και στη διάθεση και στο σώμα μας!

1- Η υπερβολική κατανάλωση φαγητού

Όταν λέμε “υπερβολικού” δεν αναφερόμαστε στο μέγεθος της μερίδας, αλλά στην ποσότητα των θερμίδων. Μπορεί να επιλέξετε μία σαλάτα αντί για ένα burger, αλλά να βάλετε σως που μπορεί οι θερμίδες της να είναι όσες αυτές ενός burger!  Για τους περισσότερους από εμάς, ο καλύτερος τρόπος για να διαχειριστούμε το βάρος μας είναι να ακολουθούμε την εξής αναλογία για την προέλευση των τροφών που θα καταναλώσουμε: 40% υδατάνθρακες, 40% πρωτεΐνες και 20% λίπος. Ωστόσο, ο καθένας έχει διαφορετικές ανάγκες για αυτό το λόγο θα πρέπει να κάνετε την έρευνά σας πριν καταλήξετε σ’ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα διατροφής.

2- Δεν τρώτε αρκετή πρωτεΐνη

Η πρωτεΐνη είναι απαραίτητη για την κατασκευή και την καλή συντήρηση των μυών, αλλά ξέρατε ότι η πρωτεΐνη θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει ώστε να μειώσετε το αίσθημα της πείνας;  Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Nutrition, ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα άτομα που τρώνε περισσότερη πρωτεΐνη καίνε περισσότερες θερμίδες από εκείνους που τρώνε λιγότερη πρωτεΐνη. Η επιλογή μιας υγιεινής διατροφής  υψηλής σε πρωτεΐνες μπορεί να βοηθήσει να κρατηθούν σε ισορροπία τα επίπεδα γλυκόζης, να κάψετε λίπος και να μειώσετε και την όρεξη.

3- Δεν προπονείστε αρκετά

Είναι σημαντικό όταν ξεκινάτε να μπείτε σε ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους να δημιουργήσετε μια ατμόσφαιρα έντονης ενέργειας. Κάθε φορά να ανεβάζετε το βαθμό δυσκολίας στις ασκήσεις.  Ωστόσο, να είστε προσεκτικοί και να συμβουλεύεστε ειδικούς για να μην προκαλέσετε άθελα σας κάποιον τραυματισμό.

4- Έχετε πάρα πολύ άγχος

Είτε προκαλείται από την εργασία, το σχολείο ή την οικογένεια, το στρες μπορεί να είναι ένα καθημερινό φαινόμενο. Το άγχος παράγει μια ορμόνη που ονομάζεται κορτιζόλη, και αυτό μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες στο σώμα σας. Μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη αποθήκευση λίπους, αδύναμη πέψη και κακή διάθεση. Είναι σημαντικό να βρείτε τρόπους να  χαλαρώνετε κάθε μέρα.  Τεχνικές χαλάρωσης όπως η γιόγκα, ένα ζεστό μπάνιο, αρωματοθεραπεία, μασάζ ή  διαβάζοντας ένα βιβλίο μπορεί να βοηθήσουν να ηρεμήσει το μυαλό και το σώμα σας.

5- Δεν κοιμάστε αρκετά

Το να μην κοιμάστε αρκετά  είναι συνώνυμο του να έχετε στρες και αυτό γιατί μπορεί να έχει ως συνέπεια να αυξηθούν τα επίπεδα της κορτιζόλης σας, καθώς και να προκαλέσει μια ανισορροπία της ινσουλίνης. Με λίγα λόγια: αν δεν κοιμάστε τουλάχιστον οκτώ ώρες κάθε βράδυ, αυτό μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες για το στόχο να χάσετε βάρος. Ο ύπνος βοηθάει την επισκευή των μυών, την ενίσχυση της ενέργειας και τη βελτίωση των νοητικών λειτουργιών, οι οποίοι είναι όλοι σημαντικοί παράγοντες στην καύση του λίπους.

Αυτά τα πέντε απλά βήματα μπορούν να σας βοηθήσουν στην προσπάθειά σας να χάσετε βάρος. Αν ωστόσο χρειάζεστε επιπλέον βοήθεια στην απώλεια βάρους, φυσικά συμπληρώματα διατροφής, όπως ένζυμα, κόκκινο τσάι Rooibοs και πλούσια σε φυτικές ίνες θρεπτικά συστατικά μπορούν να αποτελέσουν τον πιστό και φυσικό σύμμαχο που χρειάζεστε σε αυτήν την προσπάθεια.

Διαβάστε επίσης:

Γιατί παχαίνουμε; Γιατί όσες δίαιτες κι αν δοκιμάσουμε είναι αναποτελεσματικές;


 

About AuthorΤα σχόλια είναι κλειστά.

Ποια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;