Μαλακά Μπισκότα με Σοκολάτα (Chip Cookies)

Μαρτίου 15, 2016


Μαλακά και μαστιχωτά μπισκότα με κομματάκια σοκολάτας (Chocolate Chip Cookies). Μετά από προσπάθειες και δοκιμές χρησιμοποιώντας ελαιόλαδο αντί φυτικό βούτυρο ή λάδι καρύδας που έχουν οι περισσότερες συνταγές, πέτυχα τα μπισκότα που ήθελα. Ελαφρώς τραγανά από έξω και μαλακά και αφράτα μέσα με σοκολατένια και τέλεια γλυκιά γεύση.  Αυτά τα μπισκότα είναι τόσο ωραία που τα τρώω πρωί – μεσημέρι – βράδυ. Ακόμη και όταν θέλω κάτι γλυκό αυτά τρώω.
 
Αν τα θέλουμε πιο τραγανά απο έξω τα ψήνουμε περισσότερο αλλά προσοχή μη τα παραψήσετε γιατί θα ξεραθούν τελείως. Επίσης μπορούμε να τα κάνουμε τελείως σοκολατένια προσθέτοντας στο μείγμα κακάο ή να τα κάνουμε μισά μισά. Η επιλογή δική σας.

Η συνταγή βγάζει 12 -15 μπισκότα ανάλογα πόσο μεγάλα ή μικρά θα τα κάνουμε.

Υλικά:
1 κ.σ. καλά αλεσμένο λιναρόσπορο (σε μύλο καφέ ή πιπεριού)
3 κ.σ. φυτικό γάλα

1 κούπα αλεύρι ζεας
1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
1/2 κ.γ. μπείκιν πάουντερ
1/4 κ.γ. αλάτι

3/4 κούπα στεβια(θα βρειτε εδώ)
1 κ.γ. απόσταγμα βανίλιας
1/4 κούπα + 2 κ.σ. ελαιόλαδο

1/2 κούπα κομματάκια σοκολάτας

Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς – εστία πάνω-κάτω.

Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τον καλά αλεσμένο λιναρόσπορο με το γάλα και το βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά να γίνει τζέλ.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

Σε άλλο μπολ ρίχνουμε τη στεβια, το απόσταγμα βανίλιας και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά με ένα σίρμα χειρός και στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα του λιναρόσπορου. Ανακατεύουμε και χτυπάμε δυνατά με το σίρμα χειρός μέχρι να αφρατέψει καλά το μείγμα. Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακιά και κολλώδη ζύμη.

Προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατεύουμε να πάνε παντού.

Παίρνουμε με ένα κουτάλι ή με μια μικρή κουτάλα παγωτού μείγμα και το τοποθετούμε πάνω σε σχάρα ή ταψί με λαδόκολλα σε σχήμα μικρής μπαλίτσας όπως στην φώτο γιατί θα απλώσουν μόνα τους στον φούρνο και θα πάρουν το σχήμα που πρέπει.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 12-15 λεπτά ανάλογα τον φούρνο σας. Εγώ τα έψησα 15 λεπτά. Αν τα θέλετε πιο τραγανά απο έξω τα ψήνετε λίγα λεπτά ακόμη. Προσοχή όμως μη τα παραψήσετε γιατί θα ξεραθούν τελείως. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά πριν τα βγάλουμε από την σχάρα γιατί όταν είναι ζεστά είναι πολύ μαλακά και θα διαλυθούν. Όταν κρυώσουν καλά θα σφίξουν και θα σταθεροποιηθούν.

πηγη

About Author



Ποια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>