Magical India Yoga Retreat

Νοεμβρίου 04, 2014


Special Yoga Event with Konstantinos Charantinotis

 When: 3 Apr 2015 – 00:00

Where: Bhavana Yoga Center, Athens

“A  journey to the motherland of Yoga“

Εκτυφλωτικά μνημεία και ταπεινά χαμόσπιτα, υψηλή πνευματικότητα και αφόρητη καθημερινότητα, 330 εκατομμύρια θεότητες και 1 δισεκατομμύριο «φτωχούληδες του Θεού» συνθέτουν την εικόνα της πιο αντιφατικής χώρας του κόσμου.

Ένα ταξίδι στην Ινδία ξεκινά πάντα σαν ένα ταξίδι γνώσης και καταλήγει σε μια «κατάδυση» βαθιά στα άδυτα της ψυχής.

Για 11 μέρες θα ταξιδέψουμε μέσα στην μαγεία της Ινδίας. Ακολουθήστε τον Κωνσταντίνο σε μια διαδρομή σε κάποια από τα πιο όμορφα και πνευματικά μέρη της Ινδίας.

Θα κάνουμε Yoga & meditation στις όχθες του Γάγγη όπως κάνουν οι Yogis εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Θα επισκεφτούμε αρχαίους ναούς σπηλιές και ερημητήρια στα Ιμαλάια ενώ θα περιηγηθούμε στις πιο μαγευτικές τοποθεσίες και θαύματα της Ινδίας.

Ένα ταξίδι μαγικό που θα σας αφήσει με πλούσιες αναμνήσεις για όλη σας την ζωή!

Το πρόγραμμα

1η μέρα : 03/04/15 Αθήνα – Δελχί

Συγκέντρωση στο διεθνές αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος 3 ώρες πριν από την προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης και πτήση με QatarAirways για Δελχί μέσω Doha.

2η μέρα : 04/04/15 Δελχί – Μαθούρα (Βριντάβαν)

Άφιξη στο Δελχί και οδική μεταφορά στην πόλη Μαθούρα. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Χρόνος για ξεκούραση. Το απόγευμα θα απολαύσουμε κίρταν από τον SriVenugopalGoswami (με την προϋπόθεση ότι βρίσκεται στην Ινδία την περίοδο που θα βρισκόμαστε εκεί), ενός από τους μεγαλύτερους acharyas και μουσικούς στην Ινδία και θα έχουμε την ευκαιρία να βιώσουμε από κοντά τη δύναμη αυτής της μυσταγωγικής μουσικής και να μετουσιώσουμε την θεραπευτική δράση της σε αυτό μας το ταξίδι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο στο εστιατόριο του ξενοδοχείου και διανυκτέρευση.

3η μέρα : 05/04/15 Μαθούρα (Βριντάβαν)

Πρωινό μάθημα γιόγκα. Πρόγευμα και αναχώρηση για τον ναό ISKCON το όνομα του οποίου έχει συνδεθεί με τον BhaktivedantaSwami (ShrilaPrabhupada) ιδρυτή του InternationalSocietyforKrishnaConsciousness και μαθητή του SrilaBhaktisiddhantaSarasvatiGosvami, ενός από τους σημαντικότερους λόγιους και ιδρυτής ινστιτούτων εκπαίδευσης στις Βέδες. Μαθητής του από το 1922, ο ShrilaPrabhupada το 1950 εγκατέλειψε την συζυγική ζωή για να αφοσιωθεί στις σπουδές του και τη συγγραφή υιοθετώντας μια πολύ ταπεινή και δύσκολη ζωή και κατέληξε στο Βριντάβαν όπου και έγραψε το αριστούργημα του, την πολύτομη μετάφραση των 18000 στίχων της Srimad-Bhagavatam (BhagavataPurana). Το Βριντάβαν θεωρείται πλέον σημείο πνευματικής αναφοράς για όλους τους ακόλουθους του ISΚCON.

Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον ναό BankyBihari αφιερωμένο στον Κρίσνα. Χτισμένος το 1862 θεωρείται από τους ινδουιστές σαν ένας από τους πιο ιερούς ναούς αφιερωμένους στον Κρίσνα παγκοσμίως. Δεν υπάρχουν καμπάνες στον ναό καθώς θεωρείται πως στην θεότητα δεν της αρέσει ο ήχος τους. Αντίθετα, ο επισκέπτης μαγεύεται από τις ψαλμωδίες του ‘radhanaam’ που ακούγονται ακατάπαυστα από τους πιστούς. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος. Το βράδυ δείπνο στο εστιατόριο του ξενοδοχείου και διανυκτέρευση.

4η μέρα : 06/04/15 Μαθούρα (Βριντάβαν)

Πρωινό μάθημα γιόγκα. Πρόγευμα και στη σημερινή μας ξενάγηση θα επισκεφθούμε ένα από τους αρχαιότερους ναούς στην Ινδία, τον RadhaDamodar που ιδρύθηκε το 1542 από τον SrilaJivaGoswami. Η μυσταγωγία και η ευλάβεια με την οποία οι Ινδοί προσέρχονται στον ναό θα μας εντυπωσιάσουν. Το γεγονός ότι από τότε που ιδρύθηκε 500 χρόνια τώρα και επί 24 ώρες την ημέρα δεν έχουν σταματήσει οι ψαλμωδίες στο εσωτερικό του ναού, έχουν φορτίσει το χώρο μέσα και έξω από τον ναό με μια μαγική ενέργεια! Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

5η μέρα : 07/04/15 Μαθούρα – Άγκρα (Ταζ Μαχάλ) – Φάτεχπουρ Σιχρί -Τζαϊπούρ

Πρωινό μάθημα γιόγκα. Πρόγευμα και αναχώρηση για την ξακουστή πόλης της Άγκρα. Η περιοχή της Άγκρα έχει πανέμορφα μνημεία, μεταξύ αυτών και του πασίγνωστου TajMahal, το αριστούργημα της μογγολικής αρχιτεκτονικής. Χρειάστηκαν 22 χρόνια και 20000 άντρες για να το χτίσουν, και το μάρμαρα μεταφερόταν από 1000 ελέφαντες 200μίλια μακριά από την Agra. Χτισμένο από τον σουλτάνο Σαχ Τζαχάν στα μέσα του 17ου αιώνα, σαν δείγμα αγάπης προς τη γυναίκα του MumtazMahal, η οποία πέθανε στη γέννα του 13ου παιδιού τους το TajMahal είναι πράγματι ένα από τα θαύματα του κόσμου. Θα έχετε την ευκαιρία να δείτε και να θαυμάσετε αυτό το σημαντικό κομμάτι αρχιτεκτονικής με τις τέλειες αναλογίες και τις απαράμιλλες ένθετες διακοσμήσεις και το περιβάλλοντα χώρο, ένα από τα πιο φωτογραφημένα αξιοθέατα του κόσμου.

Μετά το τέλος της ξενάγησης μεταφορά σε τοπικό εστιατόριο και γεύμα. Καθ’ οδόν για Τζαϊπούρ θα επισκεφθούμε και το μνημείο Φάτεχπουρ Σίκρι το οποίο ιδρύθηκε από τον αυτοκράτορα Ακμπάρ (Akbar) και θεωρείται ένας από τους πιο πετυχημένους αφού υπό την ηγεσία του, η κυριαρχία των Μογγόλων εξαπλώθηκε σε ολόκληρη σχεδόν την Ινδία. Χτίστηκε στο σημείο που ο ShaikSalim προφήτεψε τη γέννηση του γιου του. Έτσι κατασκευάστηκε το Φάτεχπουρ Σίκρι (νικητήρια πόλη). Το 1580, λίγα χρόνια μετά την αποπεράτωση της κατασκευής του, το FatehpurSikri εγκαταλείφθηκε λόγω ανεπάρκειας νερού. Στην πόλη παραμένουν σχεδόν αλώβητα τα εντυπωσιακά παλάτια και ναοί, κάνοντάς την από τα σημαντικότερα μνημεία της χώρας. Άφιξη σtο ξενοδοχείο διαμονής στην Τζαϊπούρ και, τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο στο εστιατόριο του ξενοδοχείου. Διανυκτέρευση.

6η μέρα : 08/04/15 Τζαϊπούρ

Πρωινό μάθημα γιόγκα. Πρόγευμα και Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το κάστρο Amber χτισμένο στον ομώνυμο λόφο 11 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη , το οποίο ήταν μέχρι το 1728 το διοικητήριο της πόλης. Θα επισκεφτούμε το εντυπωσιακό πενταώροφο HawaMahal κτισμένο το 1799 από τον μαχαραγιά Hawa, το ‘παλάτι των ανέμων’ όπως είναι γνωστό. Το απόγευμα θα περιηγηθούμε στην πόλη της Τζαϊπούρ. Η παλιά πόλη, η οποία λόγω του χρώματος των προσόψεων της είναι γνωστή ως η « ροζ πόλη», χτίστηκε το 1727 σύμφωνα με ένα απόλυτα λογικό και γεωμετρικό ρυμοτομικό σχέδιο, βασιζόμενο σε σύμπλεγμα εννέα τετραγώνων. Αρχικά θα δούμε το παλάτι του Μαχαραγιά, πρώην βασιλική κατοικία και νυν μουσείο τμηματικά. Μικρός μέρος του χρησιμοποιείτε ακόμα από τη βασιλική οικογένεια. Εντυπωσιακή είναι και η συλλογή από όπλα που φιλοξενείτε στο παλάτι. Θα δούμε το TalMahal, χτισμένο το 18ο αιώνα, που βρίσκεται στη λίμνη Mansagar και προοριζόταν να χρησιμοποιηθεί για το βασιλικό κυνήγι πάπιας. Στη συνέχεια θα δούμε το αστεροσκοπείο JandarMantar, το οποίο διαθέτει αξιοθαύμαστα και εξαιρετικά ακριβή εργαλεία μέτρησης του χρόνου και των ουράνιων σωμάτων. το πιο δημοφιλές από τα 5 αστεροσκοπεία της Ινδίας, χτισμένο από τον επιστήμονα SawaiJaiSingh. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο στο εστιατόριο του ξενοδοχείου και διανυκτέρευση.

7η μέρα : 09/04/15 Τζαϊπούρ

Πρωινό μάθημα γιόγκα. Πρόγευμα και χρόνος ελεύθερος να εξερευνήσετε τις υπαίθριες αγορές της πόλης, να περπατήσετε ανάμεσα σε αναρίθμητα μικρά μαγαζάκια, να κάνετε τα παζάρια σας και τις αγορές σας και να έχετε μιας πρώτης τάξης interactive εμπειρία με τους εμπόρους και τους απλούς κατοίκους και να μαγευτείτε από τον παλμό και την ζωντάνια της πόλης. Δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

8η μέρα : 10/04/15 Τζαϊπούρ – Δελχί

Πρωινό μάθημα γιόγκα. Μετά το πρόγευμα αναχώρηση οδικώς για την πρωτεύουσα της Ινδίας, το Δελχί με ενδιάμεση στάση. Άφιξη στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

9η μέρα : 11/04/15 Δελχί – Ρίσικες

Πρωινό μάθημα γιόγκα. Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για την ξενάγηση του Δελχί. Η πρωτεύουσα της Ινδίας, είναι μια δραστήρια μητρόπολη που συνδυάζει με επιτυχία το αρχαίο με το σύγχρονο. Η πρώτη εντύπωση για κάθε ταξιδιώτη αντικρίζοντας το Δελχί είναι μια πολύβουη πόλη με διασπαρμένους κήπους και όμορφα πάρκα. Ανάμεσα στην αντανάκλαση της βρετανικής κληρονομιάς και το απίθανο μωσαϊκό θρησκειών, πολιτιστικών ομάδων και εθνοτήτων θα επισκεφτούμε toJamaMasjid το μεγαλύτερο τζαμί στην Ινδία όπου επιτρέπεται και η ανάβαση στους μιναρέδες. Κατασκευάστηκε κατόπιν εντολής του Jahan (1638 – 1648), εγγονού του μεγάλου Akbar, ο οποίος κατασκεύασε και τις οχυρωμένες αυτοκρατορικές εγκαταστάσεις Red Fort, το κόκκινο φρούριο (RedFort), φτιαγμένο από κόκκινη πέτρα και μέρος οπού πρώτη υψώθηκε για πρώτη φορά η τρίχρωμη σημαία της Ινδίας. Το κόκκινο φρούριο υπήρξε σύμβολο της εξουσίας των Μεγάλων Μογγόλων. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το μνημείο Rajghat σημείο όπου αποτεφρώθηκε ο Μαχάτμα Γκάντι στις 31/01/1948. Είναι μια μαύρη μαρμάρινη πλατφόρμα, είναι ανοιχτό προς τον ουρανό, ενώ μια φλόγα καίει συνέχεια στο άκρο της. Βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Yamuna. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στον σιδηροδρομικό σταθμό του Δελχί για να επιβιβαστούμε στο τραίνο ShatabdiExpress για το ταξίδι μας βορειότερα, στο Ρίσικες. Άφιξη στο Haridwar και οδική μεταφορά στο Ρίσικες. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο διαμονής μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

10η μέρα : 12/04/15 Ρίσικες

Πρωινό μάθημα γιόγκα. Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την ξενάγηση της παγκόσμιας πρωτεύουσας της HathaYoga. Στα δρομάκια της όμορφα απλωμένης αυτής επαρχίας η μαγεία περισσεύει. Ταξιδιώτη μη βιαστείς να πεις ότι πειράξανε την εικόνα. Αν έχεις φθάσει μέχρι εδώ, η μαγεία υπάρχει, αρκεί να έχεις ανοιχτά τα μάτια και τις αισθήσεις. Με σήμα κατατεθέν τις δύο κρεμαστές γέφυρες, LakshmanJhula και RamJhula, θα διαβούμε και τις δύο. Η LakshmanJhula, με 450 μέτρα μήκος και σε απόσταση 2 χλμ από το άσραμ Swarg κατασκευάστηκε το 1939 και ονομάστηκε έτσι από τον μικρότερο αδερφό του LordRamLakshman με ναούς να σημαδεύουν ουσιαστικά τις δύο πλευρές της συμπεριλαμβανομένου και του ναού Lakshman στο Tapovan. Αυτό που σίγουρα θα παγιδέψει την προσοχή μας είναι το 13όροφο άσραμ Kailasananda, του οποίου ο κάθε όροφος είναι αφιερωμένος και σε μία θεότητα. HRamJhula από την άλλη πλευρά βρίσκεται στα 3 χλμ από το Ρίσικες και θεωρείται από τους προσκυνητές το σημείο όπου συναθροίζονται τα σπουδαιότερα άσραμ και ινδουιστικοί ναοί με πιο γνωστό από όλους τον ναό GeetaBhavan. Σε αυτόν υπάρχουν περισσότερο από εκατό έργα ζωγραφικής και αγάλματα που αναπαριστούν αρχαίους μυθολογικούς χαρακτήρες. Οι ιστορίες από τα αρχαία έπη Ραμαγιάνα και Μαχαμπαράτα είναι όμορφα εικονογραφημένοι στους τοίχους του ναού. Κοντά στην όχθη Triven (TriveniGhat) βρίσκεται και ο ναός που είναι γνωστός με το όνομα BharatMandir και εικάζεται πως είναι ο παλαιότερος ναός που βρίσκεται χτισμένος στο Ρίσικες χτισμένος από τον AdiSharkanacharya. Στο εσωτερικό του ναού που χρονολογείται από τον 9ο Π. Χ αιώνα βρίσκεται σκαλιστό άγαλμα από μαύρο τοπικό πέτρωμα με το όνομα Saligram του θεού Vishnu. Ο αρχικός ναός εικάζεται πως καταστράφηκε εν μέρει το 1398 μ.Χ. Την άνοιξη πραγματοποιείται φεστιβάλ που οι ντόπιοι ονομάζουν Basant Pachami.Επιστροφή στο ξενοδοχείο και υπόλοιπο μέρας ελεύθερο. Το απόγευμα δείπνο και διανυκτέρευση.

11η μέρα : 13/04/15 Ρίσικες

Πρωινό μάθημα γιόγκα. Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος να ανακαλύψετε την πόλη. Το απόγευμα θα μεταφερθούμε στην όχθη Triveni (TriveniGhat) για να παρακολουθήσουμε την βραδινή προσευχή MahaAarti. Είναι το μέρος όπου οι προσκυνητές συναθροίζονται για μια βουτιά στα ιερά νερά του Γάγγη πριν επισκεφθούν τους διάφορους ναούς της πόλης ή της περιοχής. Αυτό συμβαίνει νωρίς το πρωί με τους πιστούς να προσφέρουν προσευχές και γάλα ή να ταϊζουν τα ψάρια. Το βράδυ το σκηνικό αλλάζει καθώς ένα πλήθος από ντόπιους και δυτικούς μαζεύεται για την προσευχή σε μια τελετή που τύμπανα, φώτα, ψαλμούς, μυρωδιές από λιβάνια προσφέροντας ένα εκπληκτικό θέαμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

12η μέρα : 14/04/14 Ρίσικες – Δελχί

Πρωινό μάθημα γιόγκα. Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το σπήλαιο VasisthaGufa που βρίσκεται σε απόσταση 25 χλμ από το Ρίσικες. Ο Vasishta ήταν ένας από τους 7 μεγάλους σοφούς της αρχαίας Ινδίας και γκουρού του λόρδου Ram και ένας από τους συγγραφείς των αρχαίων Ινδικών γραφών Rigveda. Ο θρύλος λέει πως ο Vasishta κατέφθασε στον ποταμό Γάγγη με σκοπό να αυτοκτονήσει μετά τον θάνατο των παιδιών του. Ο ποταμός όμως αρνήθηκε να δεχθεί τον θάνατό του και έτσι παρέμεινε στο σημείο αυτό διαλογιζόμενος μαζί με τη συζυγό του Arundhati. Κοντά στο σπήλαιο βρίσκεται και το ομώνυμο Ashram ενώ για να φθάσει κανείς στον ναό από τον κεντρικό δρόμο χρειάζεται να διανύσει 200 σκαλοπάτια. Επιστροφή στο Ρίσικες και χρόνος ελεύθερος ως την προγραμματισμένη ώρα μεταφοράς στον σιδηροδρομικό σταθμό του Haridwar για την επιβίβασή μας στο τραίνο ShatbadiExpress και το ταξίδι της επιστροφής μας στο Δελχί. Άφιξη και μεταφορά σε τοπικό εστιατόριο για το αποχαιρετιστήριο δείπνο. Μετά το τέλος του δείπνου μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.

13η μέρα : 15/04/15 Δελχί – Αθήνα

Πτήση για Αθήνα μέσω Ντόχα. Άφιξη στην Αθήνα την ίδια μέρα.

Σημείωση: Το πρόγραμμα υπόκειται σε τροποποίηση για την καλύτερη και ποιοτικότερη διεξαγωγή του στην προσπάθειά μας να μην παραληφθεί καμία από τις ξεναγήσεις-περιηγήσεις-εκδρομές (με γνώμονα πάντα τις συχνές καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην Ινδία.

Περισσότερες πληροφοριές

info@bhavanayoga.com

T: 2103238133

About AuthorΠοια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>